Daimon Napisano 11 Sierpnia 2014 Napisano 11 Sierpnia 2014 Witam, Od pewnego czasu w moim rowerku mam spore problemy z przednią przerzutką/manetką - albo ma problemy z zrzucaniem biegów albo z podnoszeniem - kilkukrotna regulacja przeze mnie / w serwisie nie przynosi efektu. Postanowiłem więc wymienić zarówno manetki jak i przednią przerzutkę (nie wiadomo co szwankuje). Nie chcę wymieniać całego napędu, więc jestem skazany na 3x8 Czy układ w którym manetki szosowe (np. Claris SL 2400 3x8) będą działały z przerzutkami MTB 3x8? Nie będzie z tym problemów?
vitesse Napisano 12 Sierpnia 2014 Napisano 12 Sierpnia 2014 nie bedzie problemu, chodz zalezy jaka korba i kaseta ?
mklos1 Napisano 12 Sierpnia 2014 Napisano 12 Sierpnia 2014 Czy układ w którym manetki szosowe (np. Claris SL 2400 3x8) będą działały z przerzutkami MTB 3x8? Tak. Pytanie po co Claris. Płacić tylko za to, że są szosowe? SL-M410 kupisz za połowę ceny, a podejrzewam, że klasa jest podobna.
Daimon Napisano 12 Sierpnia 2014 Autor Napisano 12 Sierpnia 2014 Dziękuję za odpowiedzi. Udało mi się znaleźć SRAM Attack Trigger na 8 biegów, które rozwiązały mój problem w zupełności
Daimon Napisano 12 Sierpnia 2014 Autor Napisano 12 Sierpnia 2014 Hehe, dzięki za czujność, ale upewniłem się, że będą działały z tylną przerzutką
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.