Skocz do zawartości

[do1200zł] Mtb na dojazd do szkoły polnymi drogami i do jazdy po lasach.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Jak w temacie szukam roweru MTB na dojazdy do szkoły i jazdy po trójmiejskich lasach. Mam kilka na oku. Np. ten http://olx.pl/i2/oferta/rower-mtb-mckenzie-hill900-cena-do-negocjacji-CID767-ID5t3eZ.html Ważne aby był z Pomorza.

Lecz zależy mi aby był amortyzowany z przodu aczkolwiek jak wyżej dopuszczam również takie z tylną oraz przednią amortyzacją do rozważenia.

Mam ~185cm i 73kg.

Napisano

Ale skąd w ogóle pomysł na rower z pełną amortyzacją? Przecież do normalnej jazdy po lesie to nie jest potrzebne, a tylko zwiększa masę roweru i powoduje, że jest więcej do serwisowania.

Spokojnie znajdziesz jakiś dobry HT (tylko z amortyzatorem w przodu). Możesz poszukać choćby wśród popularnej na polskim rynku serii Kross Level. W twoim zasięgu są pewnie Level A4 i Level A6. Często też przy tych roweruch sprzedawcy mają dokument zakupu, co jest fajne, bo mieliśmy już na forum akcje, że po zakupionych w necie używany rower wpadała policja i zabierała go nieszczęśliwemu posiadaczowi :)

Napisano

Kands Energy 1300 na hamulcach tarczowych lub v-brake (jak wolisz) bez dyskusji. Bije konkurencje z tego przedziału cenowego, że tak powiem - na ryj, i osprzęt jest wręcz dokładnie tak samo dobry jak w Krossie a2 (gdyby nie fakt, że tam są gorsze przerzutki i VB zamiast hamulców tarczowych), możesz ewentualnie poszukać jakiegoś Krossa a3/a4, ale wątpie, by udało ci się coś w tej cenie dorwać. W tej cenie za nic nie szukaj rowerów full, bo tańsze niż 2500zł, to szit. Ewentualnie w tej cenie jeśli już koniecznie z Pomorza to w osprzęcie góruje Merida Speed 20-md, oczywiście nadal chowa się przed Kandsem, ale już lepsze niż Hexagon x3/x5. Na Meridzie bez problemu pośmigasz w lesie zarówno na Pomorzu jak i w Skoczowie/Ustroniu (oczywiście nie na trasach dla DH/FR) ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...