Swistak9993 Napisano 29 Kwietnia 2014 Napisano 29 Kwietnia 2014 Witam. Nadszedł czas na wymianę kół w moim szosowo/crosowym rowerze. Mam okacje kupić szosowe koła Easton Circuit. Korzyści wagi , wyglądu i pracy są znaczne. Obawiam się jednak jazdy z sakwami. Zdarza się mi kilka/kilkanaście dni w roku jeździć na wycieczki/wyprawy z sakawami rowerowymi. Waga wtedy dochodzi do 110kg(sam ważę ok 80). Nie jestem pewien czy tylne koło z 28 szprychami i niekapslowaną obręczą wytrzyma takie obciąrzenia. Jeśli te kola nie będą odpowiednie to na jakich częściach złożyć w okolicach 500-600zł. Piastę przednia wybrałem novateca 171/521. Co do tyłu nie jestem pewnien(okolice 150-180zł i do 350g). Natomiast o obręczach nie mam kompletnie pojęcia.Mam nadziję, że mi pomożecie dokonać właściwego wyboru
tobo Napisano 29 Kwietnia 2014 Napisano 29 Kwietnia 2014 Bebechy tylnych piast Eastona (bez względu na model) nie są rewelacyjne.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.