Skocz do zawartości

[Przednia przerzutka] Shimano Alivio FD-M412 łańcuch trze o przerzutke

DJDawidPL

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Mój problem polega na tym, że gdy ustawie przerzutkę na (przód)2 (tył) 1,2,3 łańcuch ociera się o przerzutkę (dokładnie o to co zmienia przerzutkę). Próbowałem kręcić tą śrubką przy kierownicy, ale jak już się udało to ocierał się łańcuch na ostatniej (8) przerzutce. Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić?

Drugie moje pytanie do czego służy ta naklejka pomarańczowa naklejka na przerzutce?

Napisano

OK dzięki. A nie da się zrobić tak żeby nie ocierał się łańcuch wcale?

Miałem starszy rower juz wszystko bylo troche krzywe i dalo sie normalnie wyregulowac przerzutke ;d

Napisano

Spróbuje później wyregulować ją. Bo myślałem, że wystarczy pokręcić trochę baryłką i wystarczy, ale jak widać muszę więcej pracy włożyć :D

Napisano

Próbowałem kręcić tą śrubką przy kierownicy, ale jak już się udało to ocierał się łańcuch na ostatniej (8) przerzutce

Ja bym zaproponował żebyś ową przerzutkę pozostawił w takim właśnie stanie. Wszystko działa cacy i ociera tylko przy tym ustawieniu, a jak często z niego korzystasz? :) 

Alternatywnie możesz obłożyć się manualami Siemano, tutorialami wygrzebanymi z netu jednocześnie oglądając filmiki na You Tube i wyrywając włosy z głowy ustawić perfekt rzeczoną przerzutkę... która wkrótce i tak złapie luzy i zabawę trza będzie powtarzać na nowo :D

Napisano

Ja bym zaproponował żebyś ową przerzutkę pozostawił w takim właśnie stanie. Wszystko działa cacy i ociera tylko przy tym ustawieniu, a jak często z niego korzystasz?   Alternatywnie możesz obłożyć się manualami Siemano, tutorialami wygrzebanymi z netu jednocześnie oglądając filmiki na You Tube i wyrywając włosy z głowy ustawić perfekt rzeczoną przerzutkę... która wkrótce i tak złapie luzy i zabawę trza będzie powtarzać na nowo

Właśnie jest problem, że używam jej dosyć często :D 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...