Skocz do zawartości

[do 1000zł] - nowy rower trekkingowy / warto?

vandea

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, od jakiegoś czasu staram się znaleźć dobry rower trekkingowy, który posłuży w okresie letnim do dłuższych wypadów za maisto. Wybór jest tym trudniejszy, że ogranicza mnie kwota 1000 zł. Przejrzałam dotychczasowe tematy, które niejako dotyczyły mojego problemu, jednak wymogi stawiane przez forumowiczów odbiegały w większości od moich.

Na początek zaznaczę, że zależy mi na większych kołach - 28'' oraz dynamie w przedniej piaście, dodatkowo chciałabym, żeby rower był w miarę wytrzymały (oczywiście, tak jak jest to możliwe w tym zakresie cenowym). Zupełnie nie znam się na różnicach w stosowanym osprzęcie, dlatego trudno wertować mi oferty pod kątem jakościowym. Z tego też powodu nie decyduje się na rower używany, gdyż najprościej w świecie nie potrafię stwierdzić, czy gra jest warta świeczki.
Po przejrzeniu sporej ilości ofert, jedyny model, który przykuł moją uwagę, to:

http://allegro.pl/rower-trekkingowy-romet-zenit-trek-28-alu-shimano-i4099850279.html

Czy ktoś byłby w stanie powiedzieć mi czy rower ten jest porządny, czy w ogóle mija się z celem jego zakup?
Ponadto, jeżeli ktoś ostatnio dokonał dobrego zakupu i chciałby się podzielić konkretnym modelem, albo po prostu ma wiedzę w tym zakresie i może podrzucić mi jakieś propozycje byłabym wdzięczna.
Wiedzą, na co warto zwracać uwagę przy wyborze, też nie pogardzę.

Zależy mi na tym, żeby nie żałować zakupu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...