Skocz do zawartości

[dyskonty] Lidl, Biedronka, Aldi etc. oferta rowerowa 2014 cz.1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie polecam tanich "okularów rowerowych" na allegro.

Ta informacja może być dla ciebie szokująca, więc się przygotuj...

Na Allegro różni sprzedawcy sprzedają różne rzeczy! Szok, co?

A teraz jeszcze większy - za 50zł na Allegro można kupić i dobre, i kiepskie okulary, więc przydałby się link.

Napisano

Często się zdarza, że produkty w Lidlu Crivit Sports, są "zamiennikami" modeli innych firm. Czy ktoś się orientuje, jakiej pompce odpowiada pompka Crivit Sport

158f8c6ba6d88b44med.jpg

Jak dobrze pamiętam sprzedawana była w 2013 za 29.99zł.  

Napisano

A co sądzicie o liczniku ? Ma on wbudowaną pamięć ? Warto ?

Kupilem ten licznik w zeszlym roku, ma pamiec ale "lubi" sie resetowac samoczynnie. Niby ma przesyl cyfrowy(wyslalem meila do customer service Lidla z zapytaniem czy jest analogowy czy cyfrowy, odpowiedzieli ze cyfrowy ale ja tam nie wiem:p ). Nawet lampka przednia zaklocala jego prace :P

Szczerze to nie polecam tego licznika, duzo lepsza byla jego "kabelkowa" wersja kilka lat temu.

Napisano

Już pisałem, że okulary Arebberg z Decathlonu są dosyć przyzwoitej jakości. Szczególnie te o kategorii 0 na pochmurne dni. Natomiast w modelu o kategorii 3 brakuje mi jednak polaryzacji i nieco wyczuwalnie gorsza jakość przez to niż w moich droższych "markowych" okularach. Jednak za 20 zł szczerze je polecam. Nic lepszego w tej cenie na rynku nie ma. Znakomicie dopasowują się do twarzy, prosto leżą, są po prostu ok. Mają świetny kształt zachodzący na bok twarzy przez co owady mi nie wpadają do oczu co się często wcześniej zdarzało. Jedyna rzecz do której się w nich mogę przyczepić to fakt, że się elektryzują. Po przetarciu ściereczką lubią na nich zostać włoski w dużych ilościach no i rzęsy się od nich po założeniu elektryzują przez jakiś czas. Za dwie dyszki nic tylko brać...

Napisano

Ok, a co polecacie jeżeli ktoś ma zwykłe okulary (lecznicze)? Owszem, są nakładki, sam używam, ale w samochodzie. Co na rower? Czy któreś z oferty np Decathlonu są sensowne?

Napisano

Okulary korekcyjne są b.drogie - od 200zł, a te za 200zł są tej samej jakości ogółem co typowe okulary rowerowe takie jak Arenberger z Decathlona czy Uvexy za 30-70zł. Ja mam wadę wzroku -2 i jeżdże na zwykłych okularach rowerowych.

Napisano

Okulary korekcyjne są b.drogie - od 200zł, a te za 200zł są tej samej jakości ogółem co typowe okulary rowerowe takie jak Arenberger z Decathlona czy Uvexy za 30-70zł. Ja mam wadę wzroku -2 i jeżdże na zwykłych okularach rowerowych.

-2 i nie używasz szkieł korekcyjnych jeżdżąc na rowerze? To trochę niebezpieczne nie uważasz? Ja mam -0,75 i wolał bym używać. W sumie okularów potrzebował bym jedynie do zjazdów czy do bicia rekordów prędkości :) Powyżej 50km/h zaczynają się przydawać, powyżej 60km/h w normalnych okularach zjazd jest na ślepo :P

Napisano

A co sądzicie o liczniku ? Ma on wbudowaną pamięć ? Warto ?

Moim zdaniem lepiej dopłacić 20-30 zł i kupić sigme. Kupiliśmy z kolegą w jednakowym czasie(3 lata temu) liczniki, on crivit ja sigma. Mój działa bez problemu, jego już dawno w koszu.

Ps W tej cenie crivit jest dużo lepszy, niż jakieś bez markowe produkty w podobnej cenie. Zdarzyło mi się, że taki licznik no name działał tydzień.

Napisano · Ukryte przez mrmorty, 20 Czerwca 2014 - Brak powodu
Ukryte przez mrmorty, 20 Czerwca 2014 - Brak powodu

he he no nie złe ma koles te spodenki,a ja chyba znalazłem też fotke rowerzysty bez bielizny jeżdżącego he he

Napisano · Ukryte przez mrmorty, 20 Czerwca 2014 - Brak powodu
Ukryte przez mrmorty, 20 Czerwca 2014 - Brak powodu

Panowie to  nie te forum -_- . Ratuję temat, a modek niech to skończy.

wpid-web_sexy_student_s14_40_part.jpg

Napisano

Ok, a co polecacie jeżeli ktoś ma zwykłe okulary (lecznicze)? Owszem, są nakładki, sam używam, ale w samochodzie. Co na rower? Czy któreś z oferty np Decathlonu są sensowne?

Polecam Accent Onyx ze szkłami ciemnymi, przydymionymi i żółtymi albo pomarańczowymi.

Napisano

Siema

Kupilam te okulary w lidlu i sa beznadziejne, ta gąbka odkleja się, wygląda to paskudnie i w ogóle są niewygodne. Polecam arctice

Mi się nic nie odkleja. Poza tym przydaje się to w wietrzne i chłodne dni ;)

Napisano

Polecam Accent Onyx ze szkłami ciemnymi, przydymionymi i żółtymi albo pomarańczowymi.

Ciekawie wyglądają. Przy okazji trafiłem na konkurencyjne Arctica S70 i S125, ale jednocześnie trafiłem na opinię, że tworzywo z których są wykonane rozpada się po kilku miesiącach używania (pewnie brak dodatków wystarczającej ilości anty UV). Czy z Onyxami ten problem nie występuje? Używasz ich używa dłużej niż 1-2 lata?

Napisano

Co do okularów z lidla to biegam w nich od ponad roku i wszystko z nimi ok. Używam często bo 4-5 dni w tygodniu. Nic się nie odkleja, gabka przylega do skóry, Tych z Decathlonu nie widziałem, ale do lidlowskich się nie mogę przyczepić. 

Napisano

Ja tez mam Lidl'owskie, nic się z nimi nie dzieje, nie raz spadły, nie raz się gniotły z innymi rzeczami w plecaku i zero uszkodzeń. Jedyne do czego mogę się przyczepić to trochę kiepsko przez nie widać. Ale nie bardzo mam porównanie do innych :)

Napisano

Ciekawie wyglądają. Przy okazji trafiłem na konkurencyjne Arctica S70 i S125, ale jednocześnie trafiłem na opinię, że tworzywo z których są wykonane rozpada się po kilku miesiącach używania (pewnie brak dodatków wystarczającej ilości anty UV). Czy z Onyxami ten problem nie występuje? Używasz ich używa dłużej niż 1-2 lata?

Używam ich od ok. 1,5 roku, parę razy spadły mi już na asfalt/kostkę i nic się nie stało. Świetnie chronią przed słońcem, piachem, kurzem i gałęziami w lesie. Jak już je kupisz to przyklej sobie noski jakąś kropelką bo potrafią łatwo odpaść. Acha, i w takich okularach trochę inaczej widać, wszystko jakby dalej. Ale można się przyzwyczaić ;)

same okulary z ramkami na soczewki to pół biedy, wyrobienie soczewek u optyka to jest spory wydatek...

Dorobienie szkieł korekcyjnych do wkładki kosztowało mnie razem z badaniem wzroku 100 PLN :)

Napisano

Witam,

Dla Zony dorabialismy szkla do oprawek accenta w vision express, koszt zwyklych nie antyrefleks wyniosl 50zl. (bez badania, bo dokladnie wiedzielismy jakie sa potrzebne) ALE w innym salonie vision express zaoferowali szkla za 500zl!! Pani mowila ze to z powody szkiel ze wstepna krzywizna, czy jakos tak. Tam gdzie finalnie robilismy to Pani powiedziala, ze te ze wstepna krzywizna to nie sa szkla do tego typu oprawek. W innych salonach koszt wynosil ok. 150-200 zl ale antyrefleksem. Tutaj tez by wyniosl ok. 100-150zl jakbysmy wzieli jeszcze antyrefleks...

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...