Skocz do zawartości

[dyskonty] Lidl, Biedronka, Aldi etc. oferta rowerowa 2014 cz.1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

trochę się tego wylewa po lewej stronie jak kręcisz. Robisz na balkonie to lepiej położyć jakąś szmatę na długości całego łańcucha.

Napisano

trochę się tego wylewa po lewej stronie jak kręcisz. Robisz na balkonie to lepiej położyć jakąś szmatę na długości całego łańcucha.

a no to robienie tego w sypialni całkiem odpada ;-) 

Napisano

kupilem rekawiczki, cos mi rece zdretwialy po przejazdzce :) byly jeszcze buty w wiekszosci pomaranczowe

Ten kolor już się chyba więcej nie pojawi :) Następnego dnia po "premierze" tych butów, odwiedziłem 3 lidle i na ok. 12 par widziałem jedynie 2 pary białych. Białe wyglądają zdecydowanie lepiej.

Napisano

Dzisiaj przetestowałem koszulkę - 20 km jazdy. Koszulka bardzo wygodna, kieszenie są b.przydatne i nic z nich nie wylatuje, ogromna różnica po "przesiadce" z bawełnianych koszulek, już się tak nie pocę, a przewiewność jest lepsza. Polecam :)

Napisano

jutro dokupie drugi zestaw lampek - uchwyt na kierownice idealnie pasuje na moja 32mm rure! (bez zadnej gumy)

od dawna nie moglem kupic tak duzego uchwytu!

przerobie sobie a reszte komus oddam ;)

bylem dzisiaj w tesco z 10-letnim siostrzencem kupic mu dzwonek. patrze ze sa tanie kaski. cena na polce 38zl to wybralem mu odpowiedni i idziemy do kasy... przy kasie cena kasku wzrosla do 55zl :/

a za ta cene ten kask to juz tandeta!

ale wazne zeby mlody nauczyl sie go nosic i zeby mial kask na egzamin na karte rowerowa ;)

Napisano

Co nie zmienia faktu że zły, czy też słaby kask może narobić więcej szkód, niż przynieść korzyści. A tych paru złotych nie warto oszczędzać, lepiej dołożyć do lepszego towaru i nie wypić piwka, niż ryzykować ;)

Napisano

A propos jeszcze spodenek z Lidla. Po wczorajszej przejażdżce pełnej zawodu dziś oddałem spodenki potrzebującym a sam pojechałem do Decathlonu kupić coś fajniejszego. Co prawda wydałem na nowe portki dwa razy więcej niż na lidlowe ale jakość wykonania, materiał i wkładka są co najmniej o dwie, trzy klasy lepsze. Koszulkę lidlową sobie zostawiłem o pod nią dobrałem porcięta :)

możesz napisać które spodnki zakupiłeś z decathlonu?

Napisano

Przeczytałem wczoraj parę ostatnich postów tego wątku i nie wytrzymałem narastającego ciśnienia. Udawszy się wieczorem do jedynego Lidla w moim mieście nabyłem drogą kupna stojak serwisowy, Udało mi się rzutem na taśmę wyszarpnąć przedostatnią sztukę :icon_cool:  Nie ukrywam, że o tej desperackiej decyzji zadecydowały pochlebne opinie forumowiczów :thanks:  Myślę, że nie będę żałował, w tygodniu będzie okazja przetestować. 

Napisano

Ten kolor już się chyba więcej nie pojawi :) Następnego dnia po "premierze" tych butów, odwiedziłem 3 lidle i na ok. 12 par widziałem jedynie 2 pary białych. Białe wyglądają zdecydowanie lepiej.

Ja widziałem tylko pomarańczowe... i zastanawiam się czy mimo wszystko nie wziąć.

W cenie 99PLN to chyba nie mają żadnej konkurencji...

Napisano

Moim zdaniem, to te pomarańczki nie są złe. W zasadzie prawie takie kupiłem, ale żona wskazała te białe. Moim zdaniem pomarańczowe wyglądają na lepsze jakościowo (chociaż i te i te to derma, a nie skóra)

Napisano

Jak tą maszynkę można porównać z myciem ręcznym (szmatka i benzynka)?

Szmatką i benzyną umyjesz tylko wierzch łańcucha. Szczotki z maszynki zdzierają mechanicznie jeszcze przestrzenie gdzie wchodzą zęby koronek.

Napisano

Ja widziałem tylko pomarańczowe... i zastanawiam się czy mimo wszystko nie wziąć.

W cenie 99PLN to chyba nie mają żadnej konkurencji...

Oglądałem te buty i jak dla mnie to są one zbyt obszerne, tzn. za szerokie jak na rowerowe buty. Takie "adidasy" z SPD.

Napisano

Jeszcze dwa słowa ode mnie odnośnie lidlowych SPD.

Jak myślicie, co wyjdzie jeżeli dodamy do siebie: Las po deszczu ze średnio utwardzonymi ścieżkami/błotem + rower crossowy z oponami 1,60 + 5 bar w oponach + SPD na nogach drugi raz w życiu? Tak, wyjdą nam dwie gleby na szczęście w krzakach a nie w kałuży z błotem :) Chciałem pojechać sobie skrótem i niestety musiałem wrócić z powrotem na asfalt i auta pędzące 120km/h :) Ogólnie po przejechaniu w ciągu dwóch dni 150km w tych butach ciągle je polecam. Noga nie lata, są bardzo stabilne i przewiewne, noga się nie poci. Nic mnie również nie obtarło. Chodzenie w butach jak najbardziej możliwe oczywiście na niedługich odcinkach, ale swobodnie można dojść do ławki aby buty zmienić na inne :)

Miłego dnia!

Napisano

Ja wczoraj oglądałem te buty w lidlu z ciekawości i powiem szczerze, że aż od nich bije kiepska jakość wykonania. 2 Lata temu kupiłem żonie polskie buty marki vemont, kosztowały 120 złotych i były podobnej jakości. Wtedy to były najtańsze buty spd, reklamowane jednak jako buty do spinningu. Po roku się rozlazły i skapcaniały a rok oznaczał przejechanie 1000 km... identyczna podeszwa, czyli praktycznie sam plastik uniemożliwia bezproblemowe poruszanie się w terenie błotnistym. Doskonale rozumiem zabieg, chodziło o sensowną sztywność, ale niestety takie podejście nie zdaje egzaminu. Buty lidlowskie są mocno przewiewne, ale z kolei derma , z której są zrobione nie jest. Więc noga i tak i tak będzie się pocić. Doświadczenie mówi, że ta derma również popęka na zgięciach, ale to dopiero czas pokaże. Poza tym tak, jak przedmówca tutaj mówił, są bardzo szerokie. Moim zdaniem trochę im ten produkt nie wyszedł, bo rozsądniej było zrobić 20 zl tańsze buty do spd ale turystyczne, na grubej gumowej podeszwie. Te, które są w ofercie do sportu się nie nadają, a do turystyki będą po prostu niewygodne. No i 100 zł za takie buty...To już lepiej 120 wydać i poszukać wyprzedaży w sklepach internetowych na shimano. Taka moja opinia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...