Skocz do zawartości

[dyskonty] Lidl, Biedronka, Aldi etc. oferta rowerowa 2014 cz.1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kupiłem okulary, jestem zadowolony.

Widziałem ostatnio okularki w Lidlu, jednak właśnie ze względu na kiepską jakość wykonania olałem je. Gdzie kupiłeś swoje?

Napisano

jestcwcisniety na choinki w styropian

Właśnie ... w styropian ... ciekawe ile razy zrobisz taka operacje zanim " choinka " przestanie się w nim trzymać ...

Wolałem rozciąć ...

Pozdro

Mój kask pracuje prawie 3 lata i przejechał ponad 13,5kkm choinki i styropian mają się dobrze.

Ja mam za to problem z wypraniem pasków. Mimo moczenia, szorowania i plukania ciężko powiedzieć, że pachną :(

Napisano

Kupilem okulary w kolorze bursztynowym, jak to ktos ladnie wczesniej napisal oraz koszulke, ta w szare poziome paski z przodu i z tylu. Jestem bardzo zadowolony. Szkoda, ze softshell mial za szerokie rekawy bo dlugo przymierzalem ale ostatecznie zrezygnowalem z zakupu, a wiatrowki ktore zostaly byly za duze:( Podobala mi sie tez minipompka, ktora testowalem na miejscu i multitool ale te juz mam. Czekam na kolejny rzut.

Napisano

Ja mam za to problem z wypraniem pasków. Mimo moczenia, szorowania i plukania ciężko powiedzieć, że pachną :(

Możesz wymoczyć paski w Katadynie, tak samo gąbki. Jeśli likwiduje smrodek z butów to powinien też z pasków :)

Napisano

Byłem dopiero dzisiaj w sklepie i jestem w szoku. Zostały same resztki, trochę ludzi w tym mieście jeździ, ale jednak poprzednie rzuty leżały prawie całe przez dwa tygodnie od "rzutu", nawet jakieś przeceny się trafiały. Dzisiaj zostały same popmki, rękawiczki (dalej badziewne), koszulki i spodenki damskie i przecideszczowa cerata męska XXL, a także liczniki, kaski, multitoole i dziurawa dętka 28".

Szkoda, potrzebuję kurteczki na chłodniejsze dni, tak od 0 do 12 stopni, a i druga para spodenek i koszulki by się przydała. Poczekamy do maja/czerwca, powinni znowu wyskoczyć akcesoriami rowerowymi.

Mam pytanie do osób co kupiły okularki. Dobrze wam leżą podczas jazdy? Nie bolą was oczy, szczególnie przy żółtych szkłach?

Napisano

Kochana dziewczyna przyniosla mi 3 wzory koszulek w 2 rozmiarach

mam 196cm wzrostu i 100cm w klacie (wiem, chudzielec :P ) i wybralem L-ke bo lepiej lezy na obwodzie a na dlugosci roznica nie przeszkadza w uzywaniu

tak wiec mam juz podkoszulke i koszulke. spodenek nie bylo. trzeba wyslac kolegow do innych lidli w poszukiwaniu spodenek ;)

Napisano

do poniedziałku 17.03 będą adidaski po 75zł i koszulki do biegania za 28zł i spodnie 35zł i pulsometr z paskiem na klatę za 89,90zł

Czy ktoś szykuje się na zakupy?

czy nadaje się ta odzież na rower tzn. koszulka + spodnie

Napisano

Powinno pasować, ale... przy moim kellysie salamandrze ładnie się zgrało mocowanie z rurkami pod siodełkiem, natomiast przy fabrycznym siodełku przy unibiku już tak kolorowo nie jest. Plastik jest mocno napięty i wygięty, czuję, że jak bardziej potelepię to może grzmotnąć. 

Napisano

JA pomyślę nad pulsometrem do biegania i na rower :) Zobaczymy czy będzie to dobry wybór bo jestem ciekaw czy się opłaci bo potrzebuje wiedzieć ilość spalonych kalorii, dystans przebiegnięty, czas, itp. A nie wiem co on ma :) Więc może będzie dobry :)

Napisano

Jeśli nie chcesz długich spodni na szelkach, wszytego pampersa (bo wolisz bokserki z wkładką) i nie przeszkadza Tobie, że tył jest trochę niski po pochyleniu sylwetki (co oczywiste, bo to spodnie do biegania), to warto rozważyć. I ta kieszonka z tyłu faktycznie pożyteczna: wchodzi mi do niej mała komórka, dokumenty (np. PJ, karta) lub klucze...

Napisano

JA pomyślę nad pulsometrem do biegania i na rower :) Zobaczymy czy będzie to dobry wybór bo jestem ciekaw czy się opłaci bo potrzebuje wiedzieć ilość spalonych kalorii, dystans przebiegnięty, czas, itp. A nie wiem co on ma :) Więc może będzie dobry :)

Kiedy w zeszłym roku kosztował 59 zł wtedy się opłacało. teraz cena już tak zachęcająca nie jest. Niby doszedł w funkcjach krokomierz, więc orientacyjnie dystans da się wskazać, ale będzie to z dokładnością +/- 20%.

Zeszłoroczny model mam i jest niezły.

A jakie ma funkcje? Na stronie lidla jest wszystko wymienione. Nawet uchwyt na kierownice dodają.

Napisano

Kupiłam wczoraj DAMSKI softshell oraz DAMSKIE spodenki z wkładką.

Mam 183 cm wzrostu, 67 kg i zakupiłam ciuchy w rozmiarze M

Softshell

PLUSY
+ dobrze chroni przed wiatrem

+ podobno przepuszcza 3000 g/m2/24h pary wodnej, przy obecnej temperaturze w terenie faktycznie nie jest najgorzej
+ jest długi (zakrywa spory kawałek pupy, rękawy bez problemu zakrywają ręce, leży całkiem spoko)

+ osłona zamka (nie drapie w brodę)
+ miły w dotyku
+ odblaski nieźle odbijają światło

+ ściągacz w pasie umożliwia dopasowanie kurtki

+ bardzo lekki

+ przystępna cena (70 zł)

MINUSY
- nie posiada żadnych wywietrzników
- brak tylniej kieszeni

- brak ściągaczy w mankietach (przy silniejszym wietrze trochę zawiewa)

Spodenki

PLUSY

+ cena (30 zł)

+ siateczkowy, oddychający materiał z tylu kolan

+ silikonowe taśmy w nogawkach utrudniające (utrudniające, ale nie zapobiegające) podciąganiu się spodni

+ mała kieszonka wewnątrz spodenek (nie wiem, co ja miałabym tam nosić, ale może komuś się przyda)

MINUSY

- wkladka bardzo nieładnie wystaje z przodu, wywija się w kształt odwórconej litery "U", nie przylega zbyt dobrze do ciała, z tyłu uczucie "pampersa"

- brak wyraźniej poprawy komfortu jazdy (przymierzyłam, wsiadłam na rower, ale właściwie nie poczułam znacznej różnicy w stosunku do jazdy w zwykłych spodenkach bezszwowych)

- brak ściągacza / sznureczka w pasie

Nie wiem, jak jest z oddychalnością wkładki i całych spodenek, bo nie wyjechałam w nich z domu.

Podsumowując:

Softshell zatrzymuję :) Myślę, że trudno byłoby znaleźć w tej cenie równie atrakcyjny produkt. Świetnie pasuje na wiosenno-jesienne przejażdżki, a jego niewielkia masa i objętość pozwoli go zabrać na dluższe wycieczki.

Spodenki niestety zwracam. Być może jest to po prostu kwestia niedopasowania kroju spodni do mojej sylwetki. Nikomu nie odradzam zakupu, trzeba jednak przymierzyć i sprawdzić jak się w nich stoi / siedzi na siodełku i czy nam to odpowiada. Mnie niestety nie. Wolę dopłacić kilkadziesiąt złotych, kupić sobie porządne gatki w stylu endura mesh i zakładać je pod moje ulubione szorty / dresy / inne rowerowe portki.

Napisano

Może porównam lampkę z lidla wersja 10/20 lux ze zwykłymi bateriami (xc-116) oraz tegoroczną 10/20 lux z akumulatorkami oraz ładowarką (xc-112b). Ze względu na rodzaj napięcia wersja z bateriami mocniej świeci oraz oświetla więcej terenu tegoroczna ma zbyt skupione światło.

Napisano

Przedmioty o których pisałem kilkanaście postów temu zostały zwrócone do sklepu.

Po drodze wpadłem do Biedronki i tam zakupiłem słuchawki sportowe, o TAKIE

Teraz są przecenione na 10 zł. Myślę, że jak ktoś lubi słuchać muzyki podczas uprawiania sportu a nie jest audiofilem to ten produkt może się mu spodobać. Słuchawki dobrze trzymają się uszu i co najważniejsze nie wypadają. Ja ze swojej strony polecam.

Napisano

Widziałem ostatnio okularki w Lidlu, jednak właśnie ze względu na kiepską jakość wykonania olałem je. Gdzie kupiłeś swoje?

W Lidlu, czarny mat. Oglądałem jeszcze grafitowe jednak wykończona było takie sobie.

Napisano

Odnośnie zeszłorocznego zasobnika: zamek chodził tępo, a ostatnio jego zapięcie staje się niemożliwe, uważajcie, radzę przyjrzeć się tegorocznej wersji w sklepie

Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Zamek chodził tępo,

Ja na wszystkie lidlowe zamki traktuje starym ludowym sposobem i przecieram je świeczką :) ...

Zamki są zwyczajnie kiepskie ... no ale skoro ma być tanie to muszą na czymś oszczędzać i nikt tu nie włoży YKK .

Pozdro

Napisano

To ja pytam co kupic przy wzroście 170 ? Rozmiaru S nie maja ? Chyba że damskie :woot:

Witaj w klubie :-) Mam wrażenie że rzuty z przed kilku laty były mniejsze, mam ze 4 lata spodenki i koszulki rowerowe i są ok.

Tapnięte Talkiem :-)

Napisano

Jak mocowana jest ta saszetka z kluczami ? pasuje to wszystkich siodelek

... Bo chyba do niego sie mocuje ?

Mocowana do prętów pod siodełkiem, rozstaw prętów od ok. 4-6,5cm. Przynajmniej ta z zeszłego roku ma taki uchwyt . 

Nie pasuje do wsszystkich siodełek bo do jednego nie mogłem wcisnąć tego uchwytu. Nie pamiętam już dlaczego i co nie pasowało. 

Napisano

W Netto od 17 marca oferta rowerowa. Raczej nic specjalnego, ale może ktoś się skusi na przyrząd do czyszczenia łańcucha za 19,99 zł albo aluminiowe rogi za 16,99 zł.

post-164592-0-11128600-1394714506_thumb.jpg

Napisano

Świetne koszulki damskie w tym rzucie w Lidlu. Wyjątkowo mi pasują - długie, spoko materiał, wzory (w końcu bez różowych ;) ) i nie takie szerokie jak kiedyś. Nabyłam 2 sztuki w dwóch wzorach. Zadowolonam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...