Skocz do zawartości

[napęd] Kaseta Shimano 600

Avek92

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jako że padł mi wolnobieg Maillard Atom 6rz i ciężko znaleźć zamiennik poszukałem całego koła do mojej szosy.

http://allegro.pl/kolo-szosowe-tyl-mavic-zobacz-retro-28-i3854227678.html#tabsAnchor

Stąd pytanie do Was. Czy ta kaseta będzie współpracować z przerzutkami indeksowanymi? na razie w rowerze mam starą przerzutkę Suntour'a z manetką nieindeksowaną ale za jakiś czas chciałbym się jej pozbyć i założyć coś praktyczniejszego ( manetka na kierownicy, nie na ramie i indeksowana + przerzutka).

Pozdrawiam

Napisano

Wygląda mi to na kasetę w systemie UG- słabe zdjęcia, nie mam pewności. Tak czy inaczej UniGlide to system kompatybilny z indeksowanymi manetkami

W jednym ze swoich rowerów mam 7rz. kasetę UG z piastą SH FH-1055. Działa to zupełnie przyzwoicie z 7rz. manetkami i współczesną przerzutka.

• Mod Team
Napisano

Ale kupno kasety UG na 6 rzędów chyba graniczy z cudem. Oczywiście ta kaseta wygląda ok, ale kiedyś sie znów zużyje i znowu będzie problem z częściami. Nie wiem czy nie lepiej będzie coś bardziej nowożytnego kupić, np na 7-8 biegów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...