Skocz do zawartości

[Amortyzator przód]SUNTOUR do 1200 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja na twoim miejscu przeszedł bym na hydrauliki, SLX 675-439zł +tarcze, lekko ponad 500zł, i masz dobre hample(oczywiście jeżeli masz piasty pod tarcze), 

Rebę 2012 dostaniesz za około 1300zł.

BTW.

Jak kupować na CRC ?

http://allegro.pl/amortyzator-rock-shock-reba-rl-26-100mm-od-1zl-bs-i3836195371.html-włożysz do główki 1 1/8 cala jak masz stery pólzintegrowane 44mm i kupisz specjalne stery.

http://allegro.pl/rock-shox-reba-rl100-1490gram-nowy-disc-i3809078334.html

Napisano

Jak ktoś dokładnie się dowie na temat tego manitou na crc (czy na pewno ma piwoty) to fajnie by było jak by się podzielił tutaj odpowiedzią.;)

/wytapatalkowane z soli

Napisano

Napisz do nich maila, ale wg mnie jest pod vki - przy opcjach wyboru masz "9mm QR - Disc/V Brake". Sam opis jest żywcem wzięty z manitou, są podane m.in wysokości dla różnych skoków.

Napisano

A jak jest z serwisem w stosunku do rst first air? 

Bo to też kluczowa kwestia, jeśli potem mam nie wiadomo ile dokładać do serwisu to może lepiej się tak na tego manitou nie rzucać. Orientuje się ktoś? Bo też właśnie szukam czegoś z piwotami tak jak autor tematu.

Napisano

Dostałem odpowiedź, dla zainteresowanych:

Thank you for your email.

This fork has the ability to run with a V-Brake or a Disc Brake. The brake mount in reference to the Post Mount  is to avoid any confusion on IS  or Post  mount. As V-Brakes mount to a universal mount; it has not been addressed.

I hope this helps.

If you have any further questions, please let me know.

Martwi mnie tylko jedno, brak blokady na kierownicy, czy jest to bardzo uciążliwe przy dłuższych asfaltowych trasach? Nigdy nie miałem widelca z prawdziwego zdarzenia, ale ta w XCMie się przydaje, bo często niepotrzebnie całość się buja, ciekawy jestem jak jest w przypadku widelców z wyższej półki.

I jeszcze jedno. Mam kartę debetową, ale nigdy nie kupowałem nic za granicą, jak to jest z przewalutowaniem? Czy może jednak lepiej zdecydować się na paypala?

Napisano

Powiedzmy sobie szczerze, że na asfaltowych etapach maratonu amortyzator bez blokady na kierownicy jest niewygodny. Sam jeździłem bez, blokowałem przy koronie sam, ale teraz mam manetkę i już bym się nie zamienił. Moim zdaniem jest to prawie niezbędne do jazdy z dużo większym komfortem. Po co tracić energię i czas na szukanie ręką tego dzyndzla do blokowania :D

Napisano

Niestety tego manitou nadal nie ma i już niestety nie będzie (pisałem maila i niestety już nie będą mieli go na stanie)

I teraz nie wiem czy kupować rst first air czy czekać dalej na jakieś okazje. Choć wątpię czy uda mi się jeszcze znaleźć coś sensownego z piwotami poza tym firstem...

Napisano

Z nowym raczej cieżko by było. A co do Firsta, to bym dołożył do wersji z manetką, bo fajnie to działa. Nie jest to blokada I/O tylko możesz sobie stopień blokowania ustawić ;)

Napisano

Chodzi konkretnie o ten:

www.rower.com.pl/czesci-rowerowe/widelce/amortyzatory/first-air

Co prawda mógłby być lżejszy, ale chyba nie ma sensu czekać nadal na jakieś okazje bo piwoty w dobrych amorkach wymierają jak dinozaury. Chyba, że ma ktoś jakieś inne propozycje, jeśli chodzi o używki to raczej odpada.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...