Skocz do zawartości

[przerzutka tył,przód,kaseta]

alien1987

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Panie i panowie jako że zabrałem się za serwis a w zasadzie generalne zmiany po chyba 7 czy 8 latach w moim rowerku prosze was o pomoc w doborze komponentów gdyż ja obecnie jestem laikiem jesli chodzi o modele firmy itp.

Mam ramę : amstaff duncon , Kierowniica i mostek : NS , Amortyzator : Rst 120 skoku olej - mimo wieku daje radę, obręcze 26 duncona , piasty shimano ( nie wiem jaki mopdel )

pod to chce kupić : kasetę , tylną i przednią przerzutkę, korbę

jak na razie myślałem o czymś takim - Kaseta Sram Pg 820 ośmio rzędowa, przerzótka tył slx

Rower ma służyć do rekreacyjnej jazdy po lasku , szosach itp taże nie musi to być sprzęt z wysokich półek ale tez nie najtańsze co da się wsadzić. Z góry dziękuję za rady co do modeli owych części.

Napisano

Kaseta gh41 lub 51

Kolego dzęlki za odpowiedzi ale nie bardzo wiem cóż ma oznaczać gh41 lub 51 szukam i nie moge znalesć - jakbyś rozwinął było by fajnie

Napisano

Kolega się po prostu pomylił i zamienił litery. Prawidłowo to CS-HG41 lub CS-HG51. Natomiast nie kupuj żadnej kasety do 8 sp od Sram'a.

Napisano

To prawda, miękkie są te kasety, mojemu koledze po prostu pękła na pół ..

Mam HG-51 - Polecam

Co do korby to myślę, że Alivio powinno wystarczyć

http://allegro.pl/korby-shimano-fc-m405-42-32-22-nowe-alivio-i3668721528.html

nie może cała na pół, ale jednak  :woot:

1011130_127774574099231_250437254_n.jpg

wielkie dzięki ;) więc pewnie kaseta - Shimano cs-hg41 zostanie zakupiona :-)

Zostało teraz przerzutka na tył ( w prawdzie mam shimano alivio rd-m410 sgs cr lub jej starsza wersję ale ma zjedzone już kułeczka a isam wózek był prostowany całość odarta i ma kupę lat ) więc prosze o podpowiedzi

Przerzutka przód , no i jeszcze potrzebuję szprych i tu też mam dylemat więc jełsi coś macie piszcie bardzo mi to pomoże

Napisano

Więc tak po namysłach radach i poradach z forum chyba decyduję się na zestaw :

- Korba - Deore FCM 590 - zestaw z suportem i łożyskami koszt koło   250żł

- Kaseta - Deore CS_HG50 - 75zł

- Przerzutka Tył - deore rd - m591 - koło 110zł

jak myslicie będzie ok ?

nie mam pojęcia jakie manetki i przednia przerzutka

• Mod Team
Napisano

Czyli jednak lecisz w 9 rzędów ?? no jak tak to tamto było ok. Także mozesz zastosować connexa 800, mimo ze to kontrowersyjny pomysł, wiele ludzie sie przekonało ze działanie jest bezproblemowe. Jak nie, polecam campagnolo C9 jeden z najlepszych łańcuchów.

Manetki hmmm alivio M430 ... rozsądnie .. coś lepiej to XT m770 ale cena zwala z nóg. Jeżeli wymieniasz także przerzutki możesz pomyśleć na Sramem, wg mnie lepsza opcja niż shimano, poza kaseta oczywiście :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...