Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 16

Puklus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Rowerowe podsumowanie dnia:
- dystans 115 km
- kupiłem torbę pod ramę
- kupiłem trzeci łańcuch, tym razem Clarks CL52 RB anti rust
- założyłem ten łańcuch
- poprzedni łańcuch włożyłem do butelki z benzyną, potrzęsłem i zostawiłem na parę dni.
- popełniłem wpis na blogu rowerowym http://yurek55.bikestats.pl/1118001,Minsk-pomniki-i-krzyze.html
A teraz pytanie końcowe: - Nowy łańcuch ma 116 ogniw, poprzednie miały 114, czy da się jeździć, czy trzeba odjąć dwa ogniwa? Dopiero teraz przeczytałem na pudełku:(

zdjecie,600,469406,20140403,nowa-torba-k

Napisano

Ostatnie 3 dni przygotowawcze do Harpagana

Trojmiejskie lasy od Gdanska po Rede

Lacznie 135 km

Wysłane z mojego OV-Vertis-01 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Wczoraj 17 km po lesie

Dziś założenie dętkę jako ochroną ramy przed łańcuchem i 21 km po lesie i trasach które wczoraj odkryłem. 
Dane troszkę przekłamane jeśli chodzi o dystans po gps zaskoczył jak już trochę przejechałem ;) prędkość by się zgadzała bo nie trasy praktycznie po ściółce leśnej i trawie > http://www.endomondo.com/workouts/318301838/14314983

Napisano

Tylko 24 km po mieście. W domu zdjąłem łańcuch, wymyłem w benzynie, to samo zrobiłem z napedem, korbą, przerzutkami. Nasmarowałem łańcuch i załozyłem przednie światło kupione na eBay za niecałe 6$. Szło z Chin misiąc bez 5 dni.

Dobra wiadomośc dla warszawskich rowerzystów, można już tędy przejechać. Drzewo wycięli, rury położyli, wykop zasypali.

zdjecie,600,469475,20140404,jest-juz-prz

PS. A ręce do tej pory śmierdzą benzyną, pomimo mycia juz kilka razy.

Napisano

Dziś dojazd do pracy inną trasą, po drodze średnio miły incydent (wymijałem stojące na światłach auta i jakiś kretyn z jednego z nich wydarł mi się do ucha "BUUU" przez co zachaczyłem o krawężnik i zglebiłem :icon_confused: )

Następnie powrót z pracy, już inną drogą - krótsza i mniej świateł.

Jako że rower aktualnie "dopieszczam" to :
- nowa bieżnia sterów

- nowe stery (udało się równo w domowych warunkach)

- nowe łożyska

- wyregulowane hamulce przód tył (odbijają równo, równe odstępy od obręczy)

- uzupełnienie braków owijki taśmą w kolorze

- polerowanie mostka, korb i hamulców

- skasowanie luzu z tylnego koła

I to by było na tyle :)

Napisano

u mnie nadal brzydko za oknem, rano padało, ale zrobiłem trening podjazdów, a nie było łatwo, tętno szybowało w górę że hoho :D 

a teraz skończyłem czyścić rower, nasmarowałem też stery od nowa, wszystko już chyba śmiga jak trzeba

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...