Skocz do zawartości

[20000] Przełajowy (jak najlżejszy) + kierownica do czasówki + dodatki do jazdy po ulicy/mieście...

Gość Wiii

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Najlżejszy to sobie sam poskładasz. 9kg, nawet jeśli jest to przełaj, to raczej klocowata kategoria wagowa.

Poza tym jaki jest sens podawania budżetu 20000zl i wklejenia powyższego roweru?

Kierownica czasowa w przełaju?

Napisano

bądź kolegę fantazja poniosła, z postów w innych tematach wnioskuje, że szuka czegoś od 3500 do 5500. Duża rozbieżność więc budżet pewnie gdzieś pośrodku:D

Napisano

Ridley został mi polecony, jako alternatywa. Tzn. została zwrócona moja uwaga na w/w rower, gdyż jest on tańszy od rowerów za 12tyś-17tyś, a posiada ramę aluminiową. Polecił mi forumowicz, abym nie phał się w karbonową ramę. Ma ponoć możliwość zamocowania sakiew.

Jeśli rower przełajowy byłby, oczywiście, z hamulcami tarczowymi na RAMIE KARBONOWEJ, to dołożę kasę.

Dlatego PODAŁEM 20tyś.

Jednak jeśli znalazłbym rower z wagą ok 7kg, a byłby poniżej 8 tyś., to takiego zakupię.

Jednak do "klockowatej" kat. wagowej - przełaj, chcę domontować 3y kosze lub 3y sakwy. Tak jak w WAGANT-cie 28" z lat '80/'90.

Szukam coś na wzór WAGANTa z tamtych lat, ale najlżeszjszy jaki tylko można kupić.

Oczywiście, nie będę wywalał grubego grosza za kilka gram. Nie dajmy się zwariować.

Jednak mam swoje wymagania. Chcę szybko "zapieprzać" (kierownica czsowa na dłuższych dystansach międzymiastowych). Nie chcę już w plecaku wozić zakupów i innych klamotów - ciało nie oddycha jak bez plecaka.

Kierownice czasową - chcę - i już. Ale na to inny wątek założę.

Opony. Na to też założę inny wątek.

UWAGA

Nie określam ceny max, ponieważ szukam roweru przecenionego. Takiego z promocji. Albo może przeglądający, którzy sprzedają rowery (sklepy internetowe rowerowe). Albo może ktoś chce sprzedać ramę karbonową, albo rame aluminiową. Np.: rower kosztował powyżej 10tys., a teraz lezy z powyginanymi kołami. Może komuś potrzebne będą pieniądze na leczenie i będzie chciał sprzedać sporo dobrych części lub tak jak stoi rower/a raczej leży.

To szukam dalej.

Napisano

Właśnie dziś mi tak pomyślałem :)

Widzę, że muszę złożyć samodzielnie rower.

1-den.

Już patrzyłem. 

Admin.

Zamykamy post.

Dzięki wszystkim

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...