Skocz do zawartości

[Amorortyzator] Prośba o polecenie do 450zł

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Poszukuję amortyzatora, który mógłby zamienić aktualnego XCM'a, którego swoją drogą nie polecam. Budżet wynosi ok 450zł (trochę więcej jakoś przeżyję ;) (< 500) ) Jestem lekki - 60kg a amortyzator będzie używany w trudnym terenie, czasem chciałbym zabawić się w DH. Mile widziana blokada. Wolałbym nowy ale jeśli jest jakaś lepsza używka w tej cenie to też nad nim pomyślę. Obojętnie czy jest powietrzny czy nie. Z góry dzięki za odp :)

//edit:

A i hamulec tarczowy

Napisano

A duże jest ryzyko przy kupowaniu używanych amortyzatorów?

Nie ma używanych epiconów na Allegro a na nówki mnie nie stać. Macie jakieś inne propozycje?

Napisano

[osobie, która zmieniła tytuł tematu polecam go przeczytać :P]

A, i fajnie by było gdyby pivoty były w drugą stronę niż w spinner sw7 (gwint w kierunku jazdy, sorki zapomniałem skrót)

chociaż ostatecznie adapter nei jest taki drogi...

http://allegro.pl/sr-suntour-raidon-rl-x3-air-100mm-mod-2012-tarcza-i3422635653.html?source=mlt

chyba wezmę RAIDONA, znalazłem z odpowiednimi pivotami

Napisano

Epicony były tak tanie ponieważ importer na kraj wykupił resztki rocznika 2011 za grosze ponieważ suntour pozbywał się resztek aby wprowadzić nowe modele x1x2

Raidon to dobry wybór :)

Napisano

Tyle że z tego co widzę to właśnie modele z 2011 zdrożały, między 2011 a 2013 jest 40zł różnicy :/

Napisano

SW7 + pompka ... Ale nie, w nawet lekki dh, bo to nie jego przeznaczenie. Owszem po luźnych kamieniach bez problemu się pojedzie, ale nie codziennie, bo to amorek do XC.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...