Skocz do zawartości

[napęd] Kaseta + korba + łańcuch - dobrze dobrałem?

hekko

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Postanowiłem wymienić w swoim rowerze kilka części bo po prostu się zużyły.

Chciałbym zapytać, czy dobrze dobrałem sprzęt i czy to będzie działać.

Kaseta i łańcuch:

Korba:

Chciałbym dodać także, że posiadam tylną przerzutkę SHIMANO DEORE a manetki SHIMANO V-Brake (ośmiobiegowe)

Panowie, będzie to działać? :)

Napisano

Pytanie jeszcze do jakiego typu rowerku bo jesli MTB to oki ale jesli cross lub treking to przednia korba ma troche male blaty :) No i do tej korby jeszcze musisz miec suport o odpowiedniej dlugosci, jest w opisie zreszta.

Napisano

Co to są te blaty?

Rowerek mam taki, nie znam się i nie wiem czy to MTB, Cross czy jakiś ale zaznaczam, że interesuje mnie jeżdżenie nim po górach.

c191b22dfc9f2d84.jpg

Ten cały suport, o ile to jest to, po odkręceniu osłony wygląda tak:

15f911cf2c24172a.jpg

a jego długość, razem z tymi ramionami do pedałów w szerokości to 17 cm a jego sama długość bez pedałów to będzie gdzieś 14 cm.

8693bbfcb57813c2.jpg

Czy to będzie pasować i działać? Co to są te blaty? jeśli korba nie jest odpowiednia, czy mógłbyś zaproponować mi lepszą (z allegro) w cenie maksymalnie + 50 zł, która będzie oczywiście działać z tym sprzętem?

• Mod Team
Napisano

Rower jest ... hmm nazwijmy to imitacja roweru zjazdowego :D wygląda podobnie ale na pewno nie działa jak tamte. 

Blaty (często blednę pojęcie) to zębatki korby w tym przypadku, choć blatem jest tylko największa ... 

Napisano

ale czy to będzie pasować i działać?

Dodałem zdjęcia w poprzednim poście więc to powinno ułatwić sprawę trochę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...