MikeSkywalker Napisano 23 Czerwca 2013 Napisano 23 Czerwca 2013 Mam mały problem. Kupiłem rower z ramą Cr-Mo i aluminiową sztycą. Nie była ruszana dłuższy okres czasu więc się zwyczajnie "zespawały". Teraz muszę jakoś tą sztycę wyciągnąć żeby siodełko podnieść albo zmienić sztycę jak jest krótka. Macie jakieś pomysły? Wujek G podpowiada żeby ją ściąć a potem piłować sztycę w ramie, jak pęknie z jednej strony to można ją wgiąć i wyciągnąć. Dodam że WD-40 pakowałem, zamiast siodełka przykręciłem metrową rurę ale tylko "głowica" sztycy się kręci a rurka dalej siedzi w ramie. Może są jakieś lepsze sposoby?
szybkilopez Napisano 23 Czerwca 2013 Napisano 23 Czerwca 2013 Jest takie coś jak klucz "żabka" do skręcania i rozkręcania rur złap za sztycę pokręć na boki i powinno puścić.
LUKASZ1980 Napisano 23 Czerwca 2013 Napisano 23 Czerwca 2013 Można zalać ropą od strony suportu,i czekać.Spróbuj ochłodzić sztycę lodem albo czymś innym.Powinna się skurczyć.
tobo Napisano 23 Czerwca 2013 Napisano 23 Czerwca 2013 Po "zalaniu" rury podsiodłowej "rozluźniaczem" podgrzewasz ją równomiernie na długości kilkunastu cm. Po zestudzeniu spróbuj ruszyć sztycę. Można spróbować "odkleić" wbijając sztycę młotkiem.
RafalSBK Napisano 23 Czerwca 2013 Napisano 23 Czerwca 2013 zamiast siodełka przykręciłem metrową rurę ale tylko "głowica" sztycy się kręci a rurka dalej siedzi w ramie. Przewierć sztycę na wylot, wsadź kawałek śruby np M10 wtedy będzie jak ją złapać kluczem francuskim albo żabą i spróbuj rozruszać sztycę, podgrzewanie podsiodłówki też powinno pomóc
MikeSkywalker Napisano 23 Czerwca 2013 Autor Napisano 23 Czerwca 2013 Zapomniałem dodać że sztyca wystaje może na milimetr. Reszta to ta góra która się w niej obraca. Także opcje z kluczem itp odpadają. Podgrzewanie nie zniszczy lakieru?
szybkilopez Napisano 23 Czerwca 2013 Napisano 23 Czerwca 2013 No to robi różnicę ciężko będzie... pozostanie dobrać rozwiertak i próbować ją rozwiercać może się wtedy ruszy.
tobo Napisano 23 Czerwca 2013 Napisano 23 Czerwca 2013 Zapomniałem dodać że sztyca wystaje może na milimetr. Reszta to ta góra która się w niej obraca. Także opcje z kluczem itp odpadają. Podgrzewanie nie zniszczy lakieru? Jeśli nie będziesz "palił" punktowo to nic się nie stanie.
ugupu Napisano 23 Czerwca 2013 Napisano 23 Czerwca 2013 Jarzmo siodła siedzi w sztycy, będę strzelał, pewnie koło 2 cm. W rurze podsiodłowej masz nacięcie po to aby zacisk podsiodłowy ją zacisnął wokół sztycy. Ja na twoim miejscu wywierciłbym w sztycy otworek (wiertłem 2-3mm) tak, aby można było w ten otwór wbić jakiś metalowy bolec i unieruchomić jarzmo w sztycy. Wtedy możesz, jak pisali koledzy podgrzać i próbować ruszyć bo jarzmo nie będzie się już obracać względem rury.
MikeSkywalker Napisano 23 Czerwca 2013 Autor Napisano 23 Czerwca 2013 Tylko jak sztyca mi się obróci jak przez to nacięcie wbiję bolec? Takie ucięcie go żeby idealnie pasował i nie wpadł do środka to dość precyzyjna robota.
DEVILEK Napisano 26 Czerwca 2013 Napisano 26 Czerwca 2013 Cienki brzeszczot i jedziesz. Tniesz nad rurą ramy, a następnie tniesz sztycę w środku rury. Przerabiałem temat jakiś czas temu i zostało tylko cięcie. Fakt, trochę czasu zejdzie, ale sposób sprawdzony, jeśli nie zależy Ci na sztycy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.