samochodzik Napisano 16 Czerwca 2013 Napisano 16 Czerwca 2013 Witam Składam rower do lekkiego enduro na początek na ramie Bop Stonebrakeer 16''.Kupiłem też amortyzator przedni Spinner Grind (chyba 100mm skoku) z regulacją.Wiem że to trudne ale chciałbym zmieścić sie kosztami na początek w 1000zł.Czy ta rama i amor sie nadadzą>Tak jak napisałem wcześniej-bd dopiero zaczynał jeżdzić na enduro i bede głównie jeżdzić po trasach dh(bez skakania),single trackach,leśnych kamienistych ścieżkach i po innych stromizmach Bardzo prosze o wyczerpujące odpowiedzi i z góry thx. samochodzik
Mod Team IvanMTB Napisano 17 Czerwca 2013 Mod Team Napisano 17 Czerwca 2013 Kłaniam, Amor 100mm do enduro? I to jeszcze na dodatek z miękką osią? Niezabardzo bym rzekł... 140 to takie przyzwoite minimum no i sztywna ośka 15/20mm Zestawienie to już nieco przeterminowane ale powinno byc dla Ciebie niezłym punktem odniesienia... Ten Bop to rama do 4X, do endurzenia będzie za krótka i zbyt nerwowa... Szacunek... I.
Seba4 Napisano 17 Czerwca 2013 Napisano 17 Czerwca 2013 do endurzenia będzie za krótka i zbyt nerwowa Tutaj się nie zgodzę. Dużo zależy od kierownicy i mostka ale przy odpowiednim ustawieniu rower jest bardzo stabilny i przewidywalny. Przy ramie 14` przy amortyzatorze 140 jest miód więc przy 16 nie powinno się wiele różnić.
Mod Team IvanMTB Napisano 17 Czerwca 2013 Mod Team Napisano 17 Czerwca 2013 549mm górnej rurki dla rozmiaru 14" to stabilnie? Chyba na podskokach bo nie wyobrażam sobie podjazdów na tak króciutkiej ramce. A pamietajmy, że enduro to nie tylko w dół... Szacunek... I.
samochodzik Napisano 17 Czerwca 2013 Autor Napisano 17 Czerwca 2013 Tak jak mówie; ten rowerek składam na początek,nie przewiduje jakiś strasznie extremalnych,sportowych zjazdów .Będe go używał do endurzenia tak bardziej dla przyjemności niż do jakiś bardziej extremalnych wyczynów a na lepszy amor nie ma kasy na razie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.