Skocz do zawartości

[rama] duncon amstaff

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, szukam ramy do am/enduro do ok.300zł. Na początku znalazłem rometa mosquito za 300zł, ale nie pasował mi w nim kolor (pasuje mi czarny lub coś takiego). Teraz znalazłem używkę duncona amstaffa. Napisałem maila do gościa, temat uzupełnię o informację otrzymaną od właściciela ramy. Rozmiar ramy-18" pasuje skok amora najlepiej 120-140. Czy ta rama jest warta uwagi za 250zł ze sterami i hakiem przerzutki? Czy za tę pieniądze (wiem, że nie duże) znajdę coś lepszego? Z góry dziękuję za pomoc

Napisano

Może zacznijmy od tego, że Amstaff to rama do streetu i ma można w nim zamontować tylko singlespeeda. Szukaj prędzej jakieś Dartmoor SteeetFightera, Leader Fox Dragstar/Cocaine, Dartmoor Hornet/Phantom.

Napisano
Gangessior amstaff jest do streetu i tylko na singlespeeda?  :woot:  w sumie ja w skate parkach widzę tylko młodych ludzi śmigających na rowerach w rozmiarze 18 cali:D A tak naprawdę amstaff jest do enduro, kiedyś chciałem składać rower na tej ramie i myślę żę jest godna uwagi . Horneta nie dorwiesz za te pieniądze jak już to street fightera ale amstaff raczej jest lepszy. A z którego rocznika jest ta rama? 

Napisano

Dartmoor Hornet/Phantom.

Widziałeś kiedyś geo Phantoma ? TO typowy "forkross" - do niczego innego się nie nadaje. Horneta cięęęężko ale czasami idzie ;)

Napisano · Ukryte przez Puklus, 30 Czerwca 2013 - Jak to mowią - po ptokach
Ukryte przez Puklus, 30 Czerwca 2013 - Jak to mowią - po ptokach

Trochę się spóźniłeś bo 2 tygodnie temu sprzedałem Horneta 16" + sztyce za 400 zł.

Napisano

A co będzie lepsze duncon:

http://img18.tablica.pl/images_tablicapl/65440905_1_644x461_duncon-amstaff-dhfrenduro-bilgoraj.jpg

czy kross panic:

http://e-bmx.pl/opis/583924/rama-kross-panic.html

czy mosquito (ale tutaj musiałbym go przemalować, więc mniej mi pasuje..)

http://allegro.pl/rama-rowerowa-romet-mosquito-wyprzedaz-i3272657893.html

Wszystkie są w tej samej cenie z tym, że panic jest nowy. No i nie wiem jak z kolorem.

Odnośnie duncona poprosiłem o więcej zdjęć i dokładne informacja-rocznik, ale jeszcze gość nie odpisał.

Napisano

Fakt, ale ten czerwony się nie zgra, bo moje części do roweru mają żółte akcenty.. Czekam, aż mi gość odpiszę, który to rocznik tego duncona

Napisano

Ja bym się tak bardzo nie przejmował tym że się będa troche kolory gryzły. Sam miałem czarnego Horneta z pomarańczowymi dodatkami, a zmieniłem go na czarno-czerwono-białego Krossa A5. Z czasem z wymianą części wszystko się ponownie zgra kolorystycznie.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Dziękuję wszystkim za pomoc ;) Jednak zdecydowałem, że teraz ramy nie kupię, bo mam inne wydatki, tak więc ten sezon jeszcze na obecnej ramie,

Pozdrawiam :)

• 4 tygodnie później...
Napisano

Jednak będzie amstaff 2007, bo mam okazje kupić w dobrej cenie z dobrymi gratisami. Mam nadzieję, że ta rama będzie ok do AM/enduro.. Przynajmniej zgra się z amorem. Z tego co czytałem to powinno być git. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...