Skocz do zawartości

[do 4300 zł] rower do jazdy po lesie

poleon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, poszukuję roweru do jazdy w lesie. Po wstępnym rozeznaniu wybór padł na Cube LTD.

Mam 170cm wzrostu i przekonany byłem, że konieczna będzie rama 16". Jednak po przejażdżce na Cube 16" i 18" zdecydowanie lepiej wyglądałem i czułem się na większej.

Trochę mnie to rozczarowało, bo znalazłem wcześniej ofertę 16" Cube 2010 na rebie i full xt za 4000 zł. Z okazji nie dane mi będzie jednak skorzystać :( 

Uwziąłem się trochę na rebe, bo z opinii zaprzyjaźnionego serwisanta warto dołożyć i mieć rebe aniżeli recona. Jaka jest wasza opinia na ten temat?

Przy okazji znalazłem ofertę roweru używanego 

http://allegro.pl/rower-cube-ltd-race-2011-stan-bdb-xt-slx-r-m-i3162406901.html

Za przyzwoite pieniądze, jednak Foxa trochę się boję. Nigdy nie wiadomo czy ktoś nie traktował roweru myjką ciśnieniową itp., bo z mojej mizernej wiedzy wynika, że raczej ciężko z serwisem Foxa. Również prosiłbym o sugestię.

Napisano

rower jak najbardziej ok, a o foxa się nie bój, nie dość, że to jedna z wiodących marek to i z tego co wiem, z serwisem nie ma większych problemów. Szczególnie w większych miastach na bank znajdziesz kilka punktów bawiących się w naprawy foxa.

Napisano

Między nowymi rowerami z 2012 roku wersjami PRO, a SL jest 800zł różnicy jednak w sprzęcie zobaczymy już: piasty XT, przednia przerzutka XT, manetki SLX no i hamulce XT.

Taki sprzęcik robi już wrażenie jednak zastanawiam się czy dla mnie, osoby nie ścigającej się potrzebne są takie cuda. Na pewno ucieknie 300-400 gram, ale bardziej zastanawiam się nad trwałością komponentów. Czy między ww. XT, a piastami  HB-M435, hamulcami BR-M505, manetkami i przednią przerzutka Deore jest duża przepaść w trwałości? Hamulce przy moich 68kg te słabsze na pewno dadzą radę.

Proszę o opinie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...