Skocz do zawartości

[rama] Kross Hexagon X6 - przeznaczenie

MsRIFU

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

Ostatnio przeczytałem na forum, że ramy z serii Hexagon (ja mam X6) nie nadają się do ostrzejszej jazdy np. jakieś maratony lub tym podobne tylko do zwykłej jazdy rekreacyjnej i tutaj moje zdziwienie bo rama wygląda całkiem przyzwoicie, geometria moim zdaniem dobra i sam nie widze przeszkód żeby startować gdziekolwiek na niej. Nie wiem czemu panuje taka opinia. Jakie są w ogóle kryteria dobrej ramy sportowej i dlaczego hexagon do nich nie należy ?

Napisano

Ja mam ramę od x3, przejechałem kilka maratonów na niej i problemów nie było. Znam też gościa który ma ramę x3 i cały osprzęt ma na XT i XTR , również jeździ na zawodach :D

Napisano

Zapewne tym, którzy mówili, że ten rower nie nadaje się do maratonów, chodziło o poważne startowanie w zawodach. Jeśli na Hexagonie da się jeździć po lesie i ogólnie w terenie, to czemu by się miało nie dać przejechać maratonu?

Na początek do startów spokojnie wystarczy, z czasem jak ew. złapiesz bakcyla zawsze można zmienić osprzęt i/albo rame.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...