PrzemekBike Napisano 10 Marca 2013 Napisano 10 Marca 2013 Witam, moja dziewczyna chce sobie kupić rower do 1500 zł. Do jazdy max. 50 km po asfalcie, ścieżkach leśnych. Który z poniższych będzie najlepszy?? Czy lepiej kupić ten za 1299 zł czy może ze względu na sprzęt opłaca się dołożyć 200 zł i kupic któryś z pozostałych? Modo 1.0 | Kross - Rower górski, rowery trekkingowe, rowery miejskie Modo 2.0 | Kross - Rower górski, rowery trekkingowe, rowery miejskie Cypress W (2012) - Rowery | Rowery Giant - szosowe, górskie, damskie, rekreacyjne, dziecięce, ramy rowerowe, akcesoria rowerowe. | Polska Z góry dzięki za odpowidź.
nemo2009 Napisano 10 Marca 2013 Napisano 10 Marca 2013 Może Romet Orkan 2.0 będzie lepszym wyborem,do 1500 zł. Wysyłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 991D za pomocą Tapatalk 2
kaeres Napisano 11 Marca 2013 Napisano 11 Marca 2013 Te rowerki Modo na żywo robią naprawdę lepsze wrażenie niż na zdjęciach. Moja żona zakochała się w Modo 2.0 i wszelkie tłumaczenia, że za tą kasę może mieć lepszy osprzęt ją nie interesowały. Od Modo 1.0 jest znacznie lepszy osprzętowo oraz taki mały smaczek, że ma linki poprowadzone w ramie i nie dyndają na zewnątrz narażone na warunki zewnętrzne. Giant też troszkę odbiega osprzętem, widelcem i tym, ze linki biegną na zewnątrz. Z tych 3 zdecydowanie polecam Modo 2.0
PrzemekBike Napisano 11 Marca 2013 Autor Napisano 11 Marca 2013 Te rowerki Modo na żywo robią naprawdę lepsze wrażenie niż na zdjęciach. Moja żona zakochała się w Modo 2.0 i wszelkie tłumaczenia, że za tą kasę może mieć lepszy osprzęt ją nie interesowały. Od Modo 1.0 jest znacznie lepszy osprzętowo oraz taki mały smaczek, że ma linki poprowadzone w ramie i nie dyndają na zewnątrz narażone na warunki zewnętrzne. Giant też troszkę odbiega osprzętem, widelcem i tym, ze linki biegną na zewnątrz. Z tych 3 zdecydowanie polecam Modo 2.0 A czy modo nadaje się na dalsze wyprawy, tak jak pisałem do 50 km po asfalcie i ścieżkach leśnych?? Sam mam rower typu cross i zastanawiam się czy będziemy w stanie jechać z dziewczyną w podobnym tempie. A może w tym przedziale cenowym lepszy byłby giant sedona? http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/sedona.w.bialy/9157/49257/#specifications Zastanawiam się także jaki wpływ na szybkość jazdy ma wielkość i szerokość koła oraz rodzaj piasty
kaeres Napisano 12 Marca 2013 Napisano 12 Marca 2013 A co to jest 50km ? O tempo się nie martw. Modo mają koła szersze od typowo crossowych ale mają płytki bieżnik (szczególnie na czole opony) więc nie będzie za dużych oporów. A w lesie poradzi sobie lepiej niż Ty na crossie
PrzemekBike Napisano 22 Marca 2013 Autor Napisano 22 Marca 2013 A co sądzicie o tym http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/cypress.classic.w/9156/49248/#specifications Ogólnie to która marka cieszy się większym uznaniem, kross czy giant?
RafalPolo Napisano 22 Marca 2013 Napisano 22 Marca 2013 cena/jakosc najlepiej wyjdzie zawsze wyzej wspomniany http://www.rowerzysta.pl/cross/rower-crossowy-romet-orkan-2.0-d-2012.html kross polski, giant w sumie starsza firma i można powiedzieć z większym uznaniem. Co z tego jeżeli w rowerze jest głównie rama danej firmy, a cały osprzęt przerzutki,manetki etc firm trzecich wspólny dla tutaj wszystkich
mklos1 Napisano 23 Marca 2013 Napisano 23 Marca 2013 @@RafalPolo, Niewprawiona w bojach osoba na rowerze crossowym w lesie może sobie nie dać rady. Twór w postaci Kross Mondo jest dużo lepszym wyborem. Sam mam rower typu cross i zastanawiam się czy będziemy w stanie jechać z dziewczyną w podobnym tempie. Przy założeniu porównywalnej kondycji, na Mondo (jemu podobnym) będzie trudniej utrzymać się za cross'em, ze względu na geometrię, kanapowe siodełko i ogumienie. Ale pewnie jak tak przewieziesz kobietę, że będzie musiała za Tobą gonić z wywieszonym językiem, to w domu dostaniesz wałkiem po głowie.
pierotez Napisano 23 Marca 2013 Napisano 23 Marca 2013 Tutaj za 1kz: http://www.arkus.sklep.pl/-p-3699.html Też myślę za czymś dla baby
PrzemekBike Napisano 23 Marca 2013 Autor Napisano 23 Marca 2013 Dzieki za podpowiedzi. Ostatecznie kupiliśmy gianta cypressa w 2012, wygląd zadecydował
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.