Skocz do zawartości

[do 1500 zl] rower dla dziewczyny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, moja dziewczyna chce sobie kupić rower do 1500 zł. Do jazdy max. 50 km po asfalcie, ścieżkach leśnych. Który z poniższych będzie najlepszy?? Czy lepiej kupić ten za 1299 zł czy może ze względu na sprzęt opłaca się dołożyć 200 zł i kupic któryś z pozostałych?

Modo 1.0 | Kross - Rower górski, rowery trekkingowe, rowery miejskie

Modo 2.0 | Kross - Rower górski, rowery trekkingowe, rowery miejskie

Cypress W (2012) - Rowery | Rowery Giant - szosowe, górskie, damskie, rekreacyjne, dziecięce, ramy rowerowe, akcesoria rowerowe. | Polska

Z góry dzięki za odpowidź.

Napisano

Te rowerki Modo na żywo robią naprawdę lepsze wrażenie niż na zdjęciach.

Moja żona zakochała się w Modo 2.0 i wszelkie tłumaczenia, że za tą kasę może mieć lepszy osprzęt ją nie interesowały.

Od Modo 1.0 jest znacznie lepszy osprzętowo oraz taki mały smaczek, że ma linki poprowadzone w ramie i nie dyndają na zewnątrz narażone na warunki zewnętrzne.

Giant też troszkę odbiega osprzętem, widelcem i tym, ze linki biegną na zewnątrz.

Z tych 3 zdecydowanie polecam Modo 2.0

Napisano

Te rowerki Modo na żywo robią naprawdę lepsze wrażenie niż na zdjęciach.

Moja żona zakochała się w Modo 2.0 i wszelkie tłumaczenia, że za tą kasę może mieć lepszy osprzęt ją nie interesowały.

Od Modo 1.0 jest znacznie lepszy osprzętowo oraz taki mały smaczek, że ma linki poprowadzone w ramie i nie dyndają na zewnątrz narażone na warunki zewnętrzne.

Giant też troszkę odbiega osprzętem, widelcem i tym, ze linki biegną na zewnątrz.

Z tych 3 zdecydowanie polecam Modo 2.0

A czy modo nadaje się na dalsze wyprawy, tak jak pisałem do 50 km po asfalcie i ścieżkach leśnych?? Sam mam rower typu cross i zastanawiam się czy będziemy w stanie jechać z dziewczyną w podobnym tempie. A może w tym przedziale cenowym lepszy byłby giant sedona?

http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/sedona.w.bialy/9157/49257/#specifications

Zastanawiam się także jaki wpływ na szybkość jazdy ma wielkość i szerokość koła oraz rodzaj piasty

Napisano

A co to jest 50km ?

O tempo się nie martw.

Modo mają koła szersze od typowo crossowych ale mają płytki bieżnik (szczególnie na czole opony) więc nie będzie za dużych oporów.

A w lesie poradzi sobie lepiej niż Ty na crossie :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

@@RafalPolo, Niewprawiona w bojach osoba na rowerze crossowym w lesie może sobie nie dać rady. Twór w postaci Kross Mondo jest dużo lepszym wyborem.

Sam mam rower typu cross i zastanawiam się czy będziemy w stanie jechać z dziewczyną w podobnym tempie.

Przy założeniu porównywalnej kondycji, na Mondo (jemu podobnym) będzie trudniej utrzymać się za cross'em, ze względu na geometrię, kanapowe siodełko i ogumienie. Ale pewnie jak tak przewieziesz kobietę, że będzie musiała za Tobą gonić z wywieszonym językiem, to w domu dostaniesz wałkiem po głowie. :laugh:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...