Skocz do zawartości

[przerzutka/manetka] jaka przerzutka i manetka do fr pod 24"

Grzechocho

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, na wiosnę mam zamiar zakupić kasetę, przerzutkę oraz manetkę. Co do kasety to nie mam pytań gdyż wezmę zwykła 8 rzędową z suntoura, natomiast mam problem z doborem przerzutki i manetki. Zastanawiałem się nad modelami: ALTUS M310, M360 ACERA ew. SORA rd3400. Przerzutka ma obsługiwać przełozenia 11-32T, mieć możliwie jak najkrótszy wózek gdyż pod 24" długi nie będzie zbyt praktyczny i prezentujący się, oraz być tania (ok 50-60 zł za sama przerzutkę + wysyłka). Druga kwestia to manetka. O tym to zupełnie nie mam pojęcia, wiec jeśli napiszecie coś o przerzutce to dopiszcie jaką manetka można ją obsługiwać ( również przystępną cena). Z góry uprzedzam ze nie muszą być to pancerne części, gdyż rower raz na jakiś czas będzie na trasie, a głownie jeździł będę po mieście/szutrach.

• Mod Team
Napisano

a czemu kasetę suntoura? na 11-32 można użyć wózka GS z pewnymi ograniczeniami pochodzącymi z pojemności przerzutki. Acera jest ok, możesz poszukać alivio starszego modelu. Manetki na obecną chwile lepszych jak alivio nie dostaniesz do szitmano. ile masz ogółem do wydania?

• Mod Team
Napisano

Zapomniałeś o łańcuchu :P z tego co wiem kasety suntora sa miękkie i lepiej teraz 20 zł więcej niż za niedługo kupować kolejną ale jak uważasz.

• Mod Team
Napisano
Warto takiej poszukać?

Jak najbardziej jednak trzeba się na tym trochę znać żeby sobie złej nie kupić a jak już się kupi, to umieć sobie ją naprawić.

Napisano

Kasetę suntoura bo jest już za 30zł a shimano się ok 50 zaczynają. max około 150zł na kasetę, manetkę i przerzutkę.

Kaseta szymi CS-HG31 11-32 są po około 35zł, sam za tyle kupiłem i jestem póki co zadowolony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...