Skocz do zawartości

[3000-3500] Szukam roweru, merida, kross, trek, scott co polecacie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Panowie, szukam roweru 16" 17" ktorym moglbym pośmigac zarowno po miescie jak i po lekkim terenie lesnym. Lubie czasami uderzyc mocniej w pedal i dac sobie i sprzetowi wycisk. Co bedzie lepsze hardtail 26" czy 29" moze macie jakies opinie co do rowerow tych marek w tym przedziale cenowym ?

pozdrawiam Jary162 ;)

Napisano

Polecam lepiej złożenie sobie sprzętu i to trwalszego niż sa sugerowaną cenę.

Np Kross level A4 2007 rok na aukcjach np. allegro można kipić jeszcze te ramy, sa bardzo wytrzymałe... opcja na V-ki lub tarcze jak Ci pasuje.

Ja zmieniłem swoją teraz na taką samą wyobraź sobie ,że zrobiłem na niej ponad 35 tyś km... i też dawałem ostro w pedał wytrzymywała moje treningi oraz zawody w MTB ,zachaczałem często drugi sektor w Mazovi choć nie startowałem tam rególarnie, rama stara pękła bo miałem za krótka sztycę i wysuniętą za bardzo w góre co skutkowało pęknięciem a tak poza tym osprzęt alivio lub deore w zupełności by Ci wystarczył amor rock shox- tora to wytrzymały amor lub lżejszy

epicon Suntour-a .

Weź pod uwagę to iż obecnie producenci wypuszczają mocno zcieniowane ramy alu i często zdarza się ,że one pękają i to w tym i nawet droższym przedziale cenowym nie wspominajac o np. takiego roweru jak Giant XTC... i jego serwis.

Napisano

taki mały oft. ramy do XC pękają ? jak sie jezdzi na nich normalnie zgodnie z przeznaczeniem ? bez robienia np. takich głupot ze sztyca ? Nie wierze

Polecam tego Trail'a fajne rowerki, ja niestety z powodów finansowych musiałem sie zadowolic modelem nizszym

Napisano

Oczywiście, że pękają. Sam jeżdżąc praktycznie tylko po ścieżkach rowerowych załatwiłem dwie - jedną marketową i jedną El Norte.

Pęka wszystko niezależnie od tego do czego rama jest przeznaczona.

BTW. Poszło PW do autora tematu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...