Skocz do zawartości

[Wypadki] Wasze gleby- część druga

durnykot

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Apropo lądowania na ręce:

p4pb3859219.jpg

Diagnoza:

Złamanie z przemieszczeniem nasady dalszej kości promieniowej, skośne złamanie kości łokciowej, zmiażdżenie wyrostka rylcowatego kości łokciowej, złamanie palców: małego, serdecznego, środkowego i wskazującego.

6 tygodni długi gips, 2 tygodni krótki gips i pół roku orteza.

Bo Panowie upadać to trzeba umieć niestety...

Napisano

Ajc, akurat przed latem :(

Ja ostatnio się wylozylem bo obrocilem głowę do tylu spojrzeć, gdzie karetka jedzie za mną. Zapomniałem, że na szosie łatwiej stracić równowagę i jeszcze nie udało się z zatrzaskow wypiac i zarylem trochę ziemię. Dobrze że nie było chodnika tylko ziemia to nie zarysowalem niczego sobie. Jak jakiś pijak, który sam z siebie się przywraca heh

Tapatalkowane n7

Napisano

To moze nie zalatwilem sie jak kolega cassone ale zlamanie paliczka bliższego palca 4 reki prawej i rozerwanie torebki stawowej tego palca tez robi swoje. A pojechalem w górki potestować moje nowe magury luisy. Przy okazji obejzalem okolice z lotu ptaka. Zabardzo cieszylem sie swoim nowym nabytkiem i bylem nieuwazny myslami daleko.

Sent from my Windows Phone 8S by HTC using Board Express

Napisano

Mi 2 lata temu wypadło przednie koło :) . Jakos sie tak złozyło ze gdy szedlem wtedy na rower to mojego jeszcze u siebie nie mialem, wiec wzialem taki stary komunijny. Jak sie potem okazalo, to nie bylo w przednim kole zacisku. Przekonalem sie o tym dopiero jak ze sporą prędkoscia przejezdzalem przez policjanta (taki akurat co jest od kraweznika do kraweznika, bez wolnego miejsca) i nagle buuum, szzzz, sruuu. I leze na ziemi, jak sie potem okazalo ze wstrzasem mózgu, obitą prawą nerką i ogólnie cala twarz w krwi. Naszczescie bylem z kolegą i on zadzwonil po karetke. Zkonczylo sie tygodniem w szpitalu.

Napisano

Ja rok temu zjeżdżając z górki przy ok. 30km/h na środku toru zauważyłem jeża. Nie chcąc go przejechać i wiedząc że nie wyhamuję wyminąłem go i jak to pech chciał wjechałem w krzaki jerzyn które rosły po boku, wywaliłem się uderzjąc się żuchwą (jak potocznie mówiąc szczęką) o rogi na kierownicy co skutkowało jej połamniem. Na szczęście jeżykowi nic się nie stało!! :)

Napisano

To były stare dzieje z podstawówki. Bawiliśmy się w coś w podobie berka. Złapana osoba musiała ukucnąć a inni gracze żeby ją przywołać z powrotem do zabawy musieli ją klepnąć i wtedy dzieci biegały dalej. No i ja tak klepnąłem kolegę a ten jak wystrzelił w górę, wbijając swoją głowę w mój podbródek a język był między zębami... Bólu właśnie nie było. Zacząłem dopiero płakać jak poczułem krew na przedramionach spływających z garści krwi. A krwi było baaaaardzo dużo. Jak na kilkuletnie dziecko to trauma na całe życie :D 

Napisano

Najbardziej dotkliwą "glebą" jaką pamiętam to mój pierwszy przejazd nowym Specem.. zapomniałam o pulsacyjnym hamowaniu i przeleciałam przez ramę. Jeszcze zdążyłam podłożyć nogę pod upadający rower żeby się rama nie porysowała dzięki czemu miałam całą nogę siną:)

Napisano

Ja swoją zarysowałem na dziewiczej :D

A ostatnia prawie gleba, bo zdążyłem jeszcze nogą podeprzeć.

Byłem w parku, topniejący śnieg, mokro i inne takie. Na zjeździe chciałem troszkę przycisnąć, ale chcąc nie ryzykować na zakręcie przyhamowałem, gdy przód wjechał w koleinę. Prawie złożyło mnie na bok, ale jeszcze refleks szachisty zadziałał. :D

Napisano

Jadę wczoraj DDR-em i wyprzedzam środowo-niedzielnego rowerzystę. W momencie zrównania odbił gwałtownie w moją stronę. Wyprzedzałem w odległości nieco ponad metra. Wyglebiliśmy obaj. Poharował trochę gripa. To całe szkody. Nie potrafił wytłumaczyć swojego ruchu. 

Bez komentarza.

Napisano

To co wy takie kruche ramy macie? :>

Ja nie napisałam nigdzie ,że mam kruchą ramę a wręcz przeciwnie - Spec. ;)

Po prostu żal mi było.. pierwsza jazda Specem, "dziewicza" właśnie. To były ułamki sekundy i martwiłam się tylko o to aby nie porysować sprzętu:D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...