Skocz do zawartości

[ciekawe aukcje] Allegro, E-bay i in. Ciąg dalszy.

mrmorty

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Świntuchy się zcwanili!

Kiedyś wyznacznikiem podróby była cena! 499zł ma dać wrażenie drogiego oryginału! Na innych aukcjach takie same były po 199zł!

Masakra!

Ja z 3 karbonów z kokpitu utrafiłam 2 x FAKE! W końcu kupiłam w sklepie rowerowym i mam pewność! (chyba...).

Napisano

no nie wiem, 499zł dotyczy kompletu, tj. sztyca + kierownica + mostek + rogi + top cap, czyli w sumie nie tak dużo jak na chiński karbon :P

a Ty masz chyba na myśli jedną rzecz ;)

poza tym, jeżeli dobrze myślę że to pewna firma z Żywca, to produkty są ściągane z Chin

"Zajmujemy się sprowadzaniem rzeczy prosto od producentów, a co za tym idzie najniższym kosztem.

To proste - produkt trafia z fabryki prosto do drzwi Twojego domu."

Napisano

W końcu kupiłam w sklepie rowerowym i mam pewność! (chyba...).

W mniejszych sklepach nie trudno o podróbki. Ja już się nauczyłem, że kupione w sklepie, to nie znaczy oryginalne.

Napisano

Dla przykładu mój tato w sklepie z butami Adidas/Reebok/Nike kupił buty, które miały napis Reebokk. Oczywiście zauważyliśmy to przypadkiem po dłuższym czasie. Na pudełku z butów poprawna nazwa Reebok. Sprzedawca się wyparł, że te buty były u niego kupione ...

Napisano

http://allegro.pl/show_item.php?item=3534825101&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62

Co sądzicie o tej aukcji?

Cena wydaje się podejrzanie niska...

Sprzedający na stronie "o mnie" informuje, że cena bierze się stąd, że zamawia towar bezpośrednio od producenta.

Zapewne wujek Riczej ma mały sklepik przyfabryczny :) Stąd te sensacyjne ceny na polskim rynku. ;)

Napisano

Powitoł

http://allegro.pl/rama-on-one-inbred-18-cro-mo-4130-i3540201102.html

Jakiś czas temu już widziałem tą ramę na forum... czyżby komuś się znudziła własny projekt? Swoją drogą fajna rama, tylko pomarańczowa ;)

Nie reklamować aukcji. NIE REKLAMOWAĆ AUKCJI!!! ;)

Łamię się jak diabli, bo rama fajna, kolor ;) fpytę, ino chyba ciut za duża na moje krocze... A zdecydowanie za duża jak na tego miesięczny budżet. Mam nadzieję, że powisi do przyszłomiesięcznego...

:D

• Mod Team
Napisano

"kozacka" (dla mnie samobójcza ale pewnie się nie znam) cena.

A tutaj, wcale tak dużo nie krzyczą za tego Kozzaka. :) I jeszcze ciekawe, którzy to "profesjonalni zawodnicy MTB Maraton, XC" ją rekomendują? :D 
Napisano

Jak dla mnie z opisu wynika że jest polecana zawodnikom a nie polecana przez nich :) Dystrybutor dopiero wchodzi na rynek sponsorski, szuka testerów. 

Moim zdaniem cena z allegro za te ramy to zwykły bandytyzm. Już nie mówiąc o tym że 8 tysięcy to równowartość bardzo markowych i do tego sprawdzonych produktów. 

W tym przypadku wystarczy sprzedać nawet tylko jedną sztukę i się jest 'ustawionym" :)

Ciekawe czy Szanowny Pan Dystrybutor pojawi się na forum?...

Napisano

A tutaj, wcale tak dużo nie krzyczą za tego Kozzaka.

Rzecz w tym, że nie za tego, lecz za 26".

Choć mi bardziej "podobają się" ceny butów MTB. Najtańsze kosztują więcej niż najtańszy wypust Mavica. Co na polskie warunki jest mimo wszystko sporą kwotą.

• Mod Team
Napisano

Jak dla mnie z opisu wynika że jest polecana zawodnikom a nie polecana przez nich :)

Ależ tam wyraźnie jest napisane: "Rekomendowana przez profesjonalnych zawodników MTB Maraton, XC."

Co nie zmienia faktu, że zgadzam się, że ta cena to przysłowiowy "śmiech na sali". :D

Rzecz w tym, że nie za tego, lecz za 26".

Fakt, moje niedopatrzenie.
Napisano

Na "ich" stronie fajny opis historii firmy. 

Oczywiście produkty powstały w oparciu o doświadczenia i bla bla bla :)

Korci mnie żeby zapytać właściciela marki o parę szczegółów technicznych, ale nie chcę być wredny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...