Skocz do zawartości

[Kaseta] Które koronki macie najbardziej zużyte ?

jo_jacek

Która koronka się wam najbardziej zużyła (w kasecie)  

47 użytkowników zagłosowało

1. 1. Licz?c od góry

• Pierwsza
      0
    • Druga
      0
    • Trzecia
      1
    • Czwarta
      7
    • Pi?ta
      13
    • Szósta
      15
    • Siódma
      11
    • Ósma
      0
    • Dziewi?ta
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jako, że codzienie czyszcze kasete ostanio sie jej przyjzałem, i zauwazylem ze koronka nr 4 (liczac od góry) wykazuje ślady zuzycia, a reszta jest w prawie nienaruszonym stanie :razz: ciekawy jestem, która koronka wykazuje u was najwieksze zuzycie ?

Napisano

Trochę nie miarodajny ten test bo każdy może mieć inną kasetę. U mnie zawsze najbardziej zużyta jest ostatnia koronka czyli 7sp. Pewnie dlatego że dużo jeżdżę na 2sp (przód) i 7sp (tył) no i dlatego że ma najmniej ząbków.

Napisano

u mnie slady zuzycia sa jeszcze znikome, ale od kiedy przesiadlem sie na kasete 9tke najwiecej uzywam 6 przelozenia. naturalnie do jazdy po lesie, kiedy jest płasko lub lekko z gorki.

Napisano

u mnie w kasecie 8b najbardziej zuzywa sie 4 bo z niej najczesciej ruszam a do tego czesto jej uzywam w lekkim terenie z 2 z przodu oprocz tego zaraz za nia a czesto tak samo zuzyta jest 5 potem 6 potem 3 pozniej 7,8 a na koncu 2 i 1

Napisano

Mi najmocniej piąta, najczęściej jest używana :) ale w zasadzie wszystkie no może poza pierwszą nie mają łatwego życia :)

Napisano

U mnie najbardziej zuzyta jest na kasecie 9-cio rzedowej koronka nr 7.

Bo najczesciej jezdze na przelozeniu 3x7. Ale teraz staram sie zwiekszyc kadencje wiec troche czesciej uzywam przelozenia 3x6.

Napisano

generalnie ankieta pokazuje na którym biegu najczesciej jeździmy :] a z tym bywa róznie, w zależnosci od preferecji. U mnie najbardziej "zmęczona" jest szósta z 8 biegów

• Mod Team
Napisano

Kasetę mam 9-rz. a najbardziej zurzytą zębatkę 4 lub 5, dokładnie nie wiem bo obie noszą znaczne ślady zużycia.

Napisano

Moje przełożenia to 3x8:

Najczęściej używam przełożenia 3x5 albo 2x5

Nie mnie rzadko pracuje też 2x6 i 3x6

Niższe biegi są dla mnie za słabe na równej drodze i malutkich wzniesieniach :blink:

Wyższe biegi używam tylko na długich szosach i na zjazdach - fajnie się rozpędzam :angry2: Dziś zauważylem że brakuje mi 1 albo 2 przełożeń z przodu. Przydała by mi się korba z: 48x42x32x22 alo inna wersja 48x44x40x32x22

Napisano

U mnie na poprzedniej kasecie zużyły się 6 i 7 (kaseta 8-biegowa). Teraz zmieniłem układ napędu (kaseta 11-28 i korba 44-32-22), więc najczęściej jeżdzę na najmniejszym trybie z tyłu.

Napisano

Ja na 7 rzedowej uzwywam 6 i 7 ale najczesciej 7 no i z przodu 3 ( najwieksza) bo na nich najszybciej moge jechac od 1 do 3 to praktycznie nie uzywam 4,5,6 pod wzniesienia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...