Skocz do zawartości

[Pedały] Jaki model wybrać?

adamigo23

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Od pewnego czasu jeżdżę na szosie i zdecydowałem się na zakup butów i pedałów. Nie mam pojęcia jak je do siebie dopasować.

Mam zamiar kupić buciki Shimano SH-R087G (http://www.cyklotur....H-R087G-SHIMANO) i do tego jakieś pedały w granicach ~150zł (myślałem o tych Pedał SPD - SL PDR540, z blokami, biały SHIMANO - Cyklotur Czy taki zestaw będzie ze sobą współpracował? Jeśli tak, to jakie bloki wybrać?

Napisano

W takim razie mam jeszcze jedno pytanie. Rozmiar butów na rower różni się od zwykłych butów? Normalnie chodzę w 44 z wkładką 28cm.

Napisano

ja zawsze dobieram buty na rower +1 niz buty do chodzenia czyli majac, wiec jak ktos chodzi w butach 43 powinien brac 44 na rower

Napisano

Będzie pasować, jednak lepiej dopłacić do PD-5700. Co do bloków to dla amatora najlepiej żółte.

Nie przesadzaj z żółtymi blokami. Ja jeżdzę na jednokierunkowych(raczej amatorsko) nie na szosie, a w terenie i nie narzekam.

Trzeba tylko na początku uważać. Po przyzwyczajeniu to platformówki wydają się reliktem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...