Skocz do zawartości

[2000zł] Tylko z KRK

Sleepman

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Mam dylemat który z tych dwóch rowerów będzie lepszym wyborem.

!! WYPRZEDAŻ !! LAPIERRE RAID 300 ROZM. L (2742555962) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

FOCUS LTD LIMITED / XT / NOWY ROWER / ROZM. M (2713980373) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Budżet mam ściśle ograniczony do 2000 PLN.

Rower potrzebny na trasy średnio po 120 kilometrów po twardej, ubitej drodze pełnej podjazdów.

Pozdrawiam

Napisano

A widziałeś że różnią się rozmiarami ramy ? Szału w osprzęcie nie ma w obu. IMO lepiej prezentuje się Focus i przynajmniej przerzutki ma grupę wyżej niż w Lapierre.

Napisano

Szału nie ma, no ale do 2000 zł też nie można się wiele spodziewać. Poza tym facet chyba nie jest do końca zorientowany w sprzęcie który sprzedaje. Po pierwsze rama w rozmiarze XL jest trochę za duża przy wzroście 182 cm. Sam mam 183 i jeżdzę na zimówce Gianta w rozmiarze L.

Po drugie nie widzę w osprzęcie żadnego XT, tylko samo Deore. Osłona na rurze łańcuchowej jest od BBB a nie od jakiegoś BBS :P (no chyba że to literówka) Dart 2 to nie jest dobry amor. Tylny hamulec najprawdopodobniej zapowietrzony, chyba że zacisk był źle ustawiony i okładzina jest już zużyta po tych 1000 km. Koła na tych obręczach na pewno nie należą do najlżejszych.

Ale to rower za 1800, poza tym do dogadania. Zadzwoń do faceta, powiedź mu o powyższym, powinienen zejść do 1500 zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...