Skocz do zawartości

[Przerzutka tylna]Skrzywiony wózek

MakG

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Niedawno zaliczyłem upadek, w wyniku którego prawdopodobnie tylna przerzutka skrzywiła się w stronę koła. Nie zwróciłem na to uwagi i po przejechaniu kilku metrów, wózek wpadł w szprychy łamiąc hak. Po odwiedzeniu kilku sklepów rowerowych udało mi się znaleźć pasujący hak, wymieniłem go, ale dziś zauważyłem, że wózek jest trochę przekrzywiony, tak jak to widać na zdjęciu poniżej:

21m9sue_th.jpg

Nie mogę przez to dobrze wyregulować przerzutki (nie wskoczy na najniższy bieg przy żadnym ustawieniu, a przy innych biegach łańcuch trochę ociera o sąsiednie zębatki.

Da się coś z tym jeszcze zrobić? Czy zostaje mi wyregulowanie do takiego stopnia, żeby jako tako dało się jeździć?

• Mod Team
Napisano

złap jedną ręką za zawias wózka druga za dół i naginać delikatnie aż wyprostujesz. Chyba ze by był z carbonu ale raczej nie jest. Jak jest Alu to uważaj bo łatwo może sie złamać. Stalowemu nic nie grozi.

• Mod Team
Napisano

Fakt, nie zwróciłem uwagi a taraz porównując kąty wychodzi na to ze przerzutka jest całkiem prosta ... wykręć ją wkręć poprawnie i wtedy zobacz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...