Skocz do zawartości

[Łańcuch] Shimano Deore m591 i skaczący łańcuch.

zerothree

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie. Piszę do Was z pewnym problemem. Kupiłem w piątek rower Kellys Viper 6.0, piątkowa pogoda niestety nie pozwoliła mi na sprawdzenie możliwości tego roweru, jednak sobota była dniem odpowiednim. W trakcie jazdy przy zmianie biegów na najmniejszy(tylna przerzutka) łańcuch skacze. Dopiero kiedy zacznę wrzucać wyższe biegi(również w przerzutce przedniej) łańcuch zaczyna pracować tak jak powinien. Tylna przerzutka to Shimano Deore m591. Rower jest nowy, kupowany nie w moim mieście i problemem jest dla mnie pojechać do sklepu, w którym go nabyłem. Czy samemu bezproblemowo mogę to jakoś uregulować?

Drugą sprawą jest to, że przy zmianie biegów na własnie najmniejszy(tył) w momencie "skakania" łańcucha w przedniej przerzutce łańcuch wchodzi na inną zębatkę, tak być powinno?

Przyznaję bez bicia, że jestem laikiem wśród rowerów, jednak mam zamiar nadrobić wszystkie zaległości z wiedzy nt. rowerów. Z góry dziękuję za pomoc i odpowiedzi.

Napisano

Jedź do sklepu tam gdzie go kupiłeś o ile masz na niego gwarancję i niech Ci to zrobią, mają taki obowiązek o ile nie będą musieli nigdzie roweru wysyłać, ale to ich problem !

Jeśli masz gwarancję nie robiłbym nic na własną rękę....Bo możesz coś zepsuć albo stracić gwarancję.

Napisano

Dzwoniłem do nich z tą informacją i pan po drugiej stronie telefonu powiedział, że trzeba to wyregulować. Z tym, że właśnie nie chciałbym tego robić na własną rękę, bo tak jak mówicie mogę stracić gwarancję. Trzeba będzie spakować rower do samochodu i się do nich udać :) dzięki raz jeszcze za odpowiedzi.

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...