Skocz do zawartości

[Strzelanie w Pedale]Witam , Bardzo Prosze o pomoc !

michals051

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam , mam rower Cube Acid 29er i jest problem taki że Prawy pedał strzela gdy jest w górze , Zaczeło sie od tego że Jechałem rowerem troszke rozpedzony ok 30 km/h , JEchałęm po kostce a oan była sliska , Zażuciło mnie i poleciałęm razem z rowerem , Rower poleciałna prawe pedało , i gdy podnisłem rower wsiadłem i zaczełem jechac Strzelało mi cały czas i strzela nadal , Uderze w górze 1 raz , przy mocniejszym nacisku mocniej uderza . Prosił bym o pomoc i czy obejmuje to gwarancja roweru ?? ( Dodam że osłonka pedała lekko sie skrzywiła :( Prosze o pomoc !!!

Napisano

Rozkręć i nasmaruj pedał smarem stałym, potem dokręć z powrotem (wystarczy płaska 15), pamiętaj, że pedały odkręca się do tyłu roweru. (prawy w lewo, lewy w prawo)

Napisano

Poka zdjęcie pedała. Moim zdaniem nawet jesli gwarancja obejmuje takie wypadki w co wątpię to szybciej będzie jeśli rozbierzesz pedały i zobaczysz co się w nimi tak naprawdę stało zamiast oddawać rower do serwisu. Jakie pedały ma rower? Poza tym to sprawdź czy to na pewno w pedale coś strzela a nie w suporcie.

Napisano

Dzieki za szybkąodpowiedź, Pedał to Fasten Alu z tego co pisze w googlach ... ;/

Nawet jakby gwarancja to obejmowała to nie ma sobie co zawracać tym głowy bo są warte ze 25 zł co najwyżej

Napisano

Eh już pisałem na czacie, ale żeby nie było...

1. pedał - nie pedało

2. zakręć pedałem - jeśli kręci się równo patrz punkt A, jeśli nie, patrz punkt B

A: odkręć ramkę, wyprostuj i dokręć, ew. podłóż podkładki pod łeb śruby i mocno dokręć

B: jeśli to nie pomaga rozbierz pedał (być może nie musisz odkręcać go z korby), zobacz czy nie jest wewnątrz uszkodzony, czy ośka nie jest zgięta, nasmaruj, poskładaj, skręć dobrze i ew. wykonaj czynności z punktu A

Jeśli to nie pomogło, prawie na pewno, musisz wymienić pedały, jeśli bardzo przeszkadza ci stukanie.

Napisano

Nawet jakby gwarancja to obejmowała to nie ma sobie co zawracać tym głowy bo są warte ze 25 zł co najwyżej

Rower kubiłem za 3350 zł wiec dziwne ze by kosztował 25 zł , no ale nic ewszystko moze sie zdarzyc , A znaleźli byście mi jak te pedałą sie nazywaja co to za model itp ??

Napisano

Co w tym dziwnego? Rowery wyższych klas to w ogóle bez pedałów sprzedają, a to że dorzucili Ci do niego takie to w sumie w miarę normalne, bo rzadko się zdarza żeby dawali jakieś porządne platformy.

Napisano

Stukanei jest głosne , Wydaje mi sie ze jest ośka krzywa ponieważ dziwnie sie pedałuje , a i czy jak wymienie pedała to nie zmienia mi gwarancji ?

Rzeczywiście dobrze pisałes że ok 25 zł znalazłem , http://allegro.pl/aluminiowo-stalowe-pedaly-platformowe-mtb-sp-910t-i2517615090.html , i jest jeszcze jeden problem , Miałem duzo powietrza w kole , Koła są 29 ery i opony sa dosyc grube , gdy patrze na koło strasznie widac centre ??? o co chodzi , powietrza mam dużo , Dlaczego widać ze jest scentrowana ??

Napisano

Koleś, no staram się jak mogę, ale nie daję rady Cie zrozumieć.

Niech ktoś przepisze jego post po polsku to może spróbuje pomóc.

Napisano

Jak ja miałem problem z "klikaniem" podczas pedałowania, to była za to odpowiedzialna uszkodzona bieżnia łożyska.

Dzięki że Pomogliście , Zdecydowałęm jednak ze oddam rower na gwarancje do serwisu , Tylko ramke z pedałą lekko naprostuje zeby nic nie gadali ;d

Temat Zamykam

THE END !!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...