Skocz do zawartości

[Korba] wielkie poszukiwania DEORE LX FC-M582

Dzikidzikus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siemanko,

potrzebuję tego sprzętu Shimano DEORE LX FC-M582 (44T/32T/22T) długość obojętna. internet świeci pustkami, może ktoś widział gdzieś w serwisie lub stacjonarnym? najlepiej w Warszawie.

Napisano

W polskich sklepach raczej już nie znajdziesz tego modelu i tym bardziej nowego ,jeśli bardzo ci zależy na tej korbie to musisz celować w zagraniczne sklepy i aukcje

http://www.ebay.com/...em=251102867359 Aukcja na ebay do końca 20 godzin i została jedna sztuka USA

http://www.jensonusa...C-M582-Crankset bardziej daleka opcja sklep online USA również nowa

albo w dziale Kupię napisz potrzebę na zakup tej korby może ktoś się zgłosi ,na allegro widziałem blaty do tego modelu nowe ,zawsze mógł byś je wymienić jak były by zużyte.Tak się zastanawiam czemu akurat ta korba ,na rynku masz taki wachlarz ?

Napisano

Zależało mi na stosunku jakości do ceny. Po wypadku mam walniętą FC-M532. Wprawdzie lewe ramię tylko jest uszkodzone, ale chyba nie znajdę go. Dlatego też szukam tego lx-a. wolę go niż np FC-M590, a więcej hajsu niż 300 zł nie chcę wydać

Napisano

Masz pecha :( bo jeszcze z dwa tygodnie temu bym ci ją załatwił u znajomego. Też miałem cały czas na nią ochotę i w końcu włożyłem przy wymianie napędu do swojej maszyny.

Napisano

Zależało mi na stosunku jakości do ceny. Po wypadku mam walniętą FC-M532. Wprawdzie lewe ramię tylko jest uszkodzone, ale chyba nie znajdę go. Dlatego też szukam tego lx-a. wolę go niż np FC-M590, a więcej hajsu niż 300 zł nie chcę wydać

Jakie to uszkodzenie? Skrzywienie, zniszczony wielowpust, złamanie ramienia, zniszczony gwint pedału? Z ciekawości pytam.

Może prościej wymienić samo zniszczone ramię niż szukać nowej korby. Albo kupić identyczną nową korbę (m590). Założyć do niej dotychczasowe zębatki. Nowe zębatki, nowe śruby, nowy suport- sprzedać. Stare ramiona (w tym jedno uszkodzone) również spieniężyć.

Napisano

Tylko skrzywienie, bo samochód mnie strzelił centralnie w pedał (do wymiany), gwint jest ok. chyba się zdecyduję na M542, co myślicie?

Napisano

Nie wiem jak tę uszkodzoną długo użytkowałeś i czy byłeś zadowolony w kwestii zużycia środkowego blatu. Ta co proponujesz ma blat aluminiowy jak w LX-e więc zastanów się czy nie wolisz np. FC-590 gdzie jest stalowy.

Napisano

Ciężko mi powiedzieć jak było ze zużyciem korby, bo dostałem strzała dwa tygodnie po kupnie roweru, a na krzywej nie jeździłem, bo nie bardzo dało radę miałem M532

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...