Ajtek Napisano 14 Lipca 2012 Napisano 14 Lipca 2012 Witam, chciałbym się dowiedzieć, czy ten oto rower: http://tablica.pl/oferta/sprzedam-rower-ID1j1GN.html#46ebbac3;r:6;s: jest wart swojej ceny i czy powinienem go kupić. Potrzebuję jakiegoś niedrogiego roweru, na którym się szybko nie zabiję, doradźcie mi, co powinienem zrobić.
tobo Napisano 14 Lipca 2012 Napisano 14 Lipca 2012 Hm nikt ci nie odpowie na zadane pytania bo: - jest to rower z amortyzacją obu kół - w takim przypadku bardzo istotnym czynnikiem decydującym o sensie zakupu jest stan zawieszenia. Czy amortyzatory działają? Czy rama nie ma luzów? - jaki jest stan pozostałych elementów - właściciel ogłoszenia chce by się z nim skontaktować w sprawie roweru, opisu bardziej szczegółowego brak. - do jakiego rodzaju rowerowania potrzebujesz tego roweru? Z założenia producenta jest to tani i prosty rower w pełni amortyzowany i nie nadaje się do agresywnej jazdy tak jak jego "prawdziwi" bracia amortyzowani innych marek i lepszej jakości komponentów i wykonania. Za model o tej samej nazwie tego samego producenta zapłaciłem przy cenie "oficjalnej" 1200 zł jedynie 800 zł i wg mnie był to dobry wybór do zaplanowanego zastosowania.
Ajtek Napisano 14 Lipca 2012 Autor Napisano 14 Lipca 2012 Udzieliłeś mi w miarę satysfakcjonującej odpowiedzi, postaram się dowiedzieć jaki jest stan roweru. Wnioskuję, że jeżeli rower jest zachowany w dobrym stanie to cena 390zł jest całkiem przystępna.
tobo Napisano 14 Lipca 2012 Napisano 14 Lipca 2012 Istotne jest czy masz pojęcie o rowerach na tyle, by ocenić opłacalność zakupu na podstawie tego co napisze ci właściciel. Zawsze możesz domagać się większej ilości zdjęć. Rama ta posiada "zawias" czyli element odpowiedzialny za ruch wahacza skonstruowany w oparciu o łożysko ślizgowe. Wątpię, by w przypadku zużycia tego elementu łatwo było kupić zamiennik.
Ajtek Napisano 15 Lipca 2012 Autor Napisano 15 Lipca 2012 Jak na razie nie dostaję odpowiedzi od sprzedawcy, znalazłem inny model, co o nim sądzicie? http://tablica.pl/oferta/kross-sfx-050-ID1ib5l.html#c55aad7c;r:6;s: Kross SFX 050 za 350zł
tobo Napisano 15 Lipca 2012 Napisano 15 Lipca 2012 Ten zdecydowanie odpada, zawias w nim jest wykonany beznadziejnie, zdecydowanie wolałbym tamtego.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.