fini25 Napisano 24 Czerwca 2012 Napisano 24 Czerwca 2012 Witam To mój pierwszy post, znalazłem się tu ponieważ kupiłem tydzień temu rower KROSS EVADO 1.0 taki jak stronie: http://www.rowery-wilex.pl Przejechałem się nim 3 razy i już miałem z nim 2 problemy. Pierwsza jazda około 20 km wszystko ok ( 3 dzień posiadania roweru) Druga jazda: W 7 dniu nie było powierza w przednim kole (dętka cała bez dziur) Trzecia jazda: W 8 dniu (dziś) przejechałem ok. 3-5 km i odpadła mi prawa korba z zębatką. Wkurzyłem się bo chyba do końca nie skręcili roweru. Nie zakręcałem korby bo nie wiem czy coś się nie zgubiło z części. Szukając jakiś informacji o tym rowerze trafiłem na to forum a dokładnie na artykuł rower-co-wybrac-kross-evado-11-2011-vs-evado-10-2012/ I poczytałem i tym rowerze i zacząłem się zastanawiać czy to był dobry zakup. Dałem 1300zł to myślałem że będę miał jakiś w miarę rower. I jestem zniechęcony do tego roweru;/. Proszę o poradę co mam teraz zrobić? Zastanawiam się czy go nie oddać chyba mam prawo do tego ? I coś innego kupić, dało mi do myślenia ciekawostka z Kaseta / Wolnobiegiem Co innego mogę kupić w tej cenie w podobnego do tego roweru. Ps. wiem że to może drobna sprawa ale mnie wkurzyła.
adii22 Napisano 24 Czerwca 2012 Napisano 24 Czerwca 2012 Jeśli masz gwarancję, wal do serwisu w ramach gwarancji i żądaj naprawy A jak nie, pisz dalej na forum, wymyślimy wspólnie coś
firefoks Napisano 24 Czerwca 2012 Napisano 24 Czerwca 2012 No faktycznie, rower w tej cenie z wolnobiegiem to jakiś żart. W tej cenie, a nawet sporo taniej, masz Kandsa Maestro lub Lazaro Integral-obydwa na kasecie.
fini25 Napisano 24 Czerwca 2012 Autor Napisano 24 Czerwca 2012 Na gwarancji to muszą zrobić, zastanawiam się nad zwrotem roweru i kupnem czegoś innego. Do jakiego czasu mogę zwrócić rower bez powodu ? Podobno do 2 tygodni z tego co słyszałem ? Co sądzicie ? A jak oddać to co innego kupić ?
mklos1 Napisano 24 Czerwca 2012 Napisano 24 Czerwca 2012 Sprzedawca ma obowiązek wydać Ci rower w stanie umożliwiający jazdę, a to się wiąże tzw przeglądem zerowym, czyli m. in. ze sprawdzeniem dokręcenia śrub, regulacją przerzutek, hamulców itp. Ale żeby nie dokręcili korby... Trochę słabo. U mnie w Levelu A4 był niedokręcony zacisk tylnego hamulca.
PoleK Napisano 25 Czerwca 2012 Napisano 25 Czerwca 2012 ja bym chyba walczył żeby to oddać, nie wiem czemu się wszyscy uparli na Krossy i kupują te złomy... można dostać rower na takim samym osprzęcie za 80% ceny krosa... a w jego cenie można dostać klasę wyżej.
fini25 Napisano 25 Czerwca 2012 Autor Napisano 25 Czerwca 2012 Rozmawiałem dziś ze sprzedawcą i powiedział mi że nie ma możliwości zwrotu ani zamiany roweru. I co tu zrobi ?
k2cl Napisano 25 Czerwca 2012 Napisano 25 Czerwca 2012 Jeśli kupowałeś w "tradycyjnym" sklepie - oddaj do naprawy. Sprzedawca nie ma obowiązku przyjąć towaru "z powrotem". Co innego, gdybyś umowę kupna zawierał na odległość (np. rower kupiony w sklepie internetowym).
pawel13 Napisano 25 Czerwca 2012 Napisano 25 Czerwca 2012 albo serwis albo wrzuć fotki może forumowiczom uda się pomóc
mklos1 Napisano 25 Czerwca 2012 Napisano 25 Czerwca 2012 można dostać rower na takim samym osprzęcie za 80% ceny krosa... a w jego cenie można dostać klasę wyżej. Na przykład?
firefoks Napisano 26 Czerwca 2012 Napisano 26 Czerwca 2012 Na przykład? Kands Maestro, Lazaro Integral,
Grzesiekk Napisano 7 Października 2012 Napisano 7 Października 2012 Te rowerki są super, tylko szkoda że nigdzie ich nie kupisz. Wszystkie wykupione :< Też pewnie będę zmuszony kupić rower o którym w tym temacie mowa ...
kaeres Napisano 7 Października 2012 Napisano 7 Października 2012 Odkopałeś co prawda wątek sprzed 4 miesięcy ale w sumie dobrze. Dlaczego chcesz kupić to dziadostwo (jak na cenę) ?
Grzesiekk Napisano 7 Października 2012 Napisano 7 Października 2012 Dlaczego? Mój budżet ogranicza się do 1100zł ( powiedzmy że do 1300 jakby bardzo zależało), a chcę kupić rower crossowy. Nie ma innego w tej cenie
kaeres Napisano 8 Października 2012 Napisano 8 Października 2012 Evado 1.0 za 1100zł ? Gdzie ? Inna sprawa, że nadal się mocno nie opłaca. Chcesz mieć sprzęt z 3 klasy lepszym osprzętem ? http://allegro.pl/juz-jest-lazaro-senatore-v4-full-alivio-21-i2671386090.html
Grzesiekk Napisano 8 Października 2012 Napisano 8 Października 2012 Faktycznie super rowerek ; nie widziałem go, a przeglądałem allegro tylko znowu nie wiadomo czy - na allegro - wszystko zostanie dobrze wysłane, ani nawet przymierzyć nie mogę jak się na nim jeździ .. Trzeby było liczyć na to, że wszystko będzie w porządku.. No cóż może i się zdecyduje na coś takiego na allegro
kaeres Napisano 9 Października 2012 Napisano 9 Października 2012 Jedyne co możesz stracić to koszty odesłania towaru. Masz do tego prawo więc co się przejmujesz ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.