Skocz do zawartości

[Warszawa i okolice]Spis tras MTB

Delur

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Byłem wczoraj przejazdem w forcie Bema, było tam kilka niewielkich hopek, ze 3 może 4, niestety wszystko jest zrównane z ziemia i elegancko wygrabione. Dziwne, że komuś przeszkadzały bo były raczej na uboczu.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Każde mainstreamowe użycie określenia "MTB" oznacza raczej rowery XC... o umiejętnościach uczestników maratonów mam niezbyt dobre zdanie, bo po co uczyć się jakiegokolwiek skilla (np. wskoczenie na krawężnik 8 cm czy wjechanie tak, aby nie dotknąć kołem jego krawędzi), jeśli i tak znaczenie ma naciskanie pedałów?

Napisano

To tylko jeden z czynników.  Powiedziałbym wręcz, że mało ważny jeżeli chodzi o jazdę w terenie typu Superflow czy inny singiel.  Tam znacznie większe znaczenie ma umiejętność panowania nad rowerem i pompowania.  Co do tego ostatniego mam dziwne wrażenie, że większości MTBowców kojarzy się ono wyłącznie z dętką ;)

A szkoda.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Maratony maratonom nierówne. Gdy w zeszłym roku na wacie była Legia to organizatorzy kazali nam uprościć trasę, bo chcieliśmy zrobić jeden podjazd (taki w stylu wjazd i od razu zjazd, bo "szczyt" ma jakieś 5cm długości) ale organizator powiedział, że na zawodach mają startować również dzieci na hobby czy jak to tam sie nazywa i one mogą sobie nie poradzić...

• 6 miesięcy temu...
Napisano

Nie wiem czy był tu wspominany, ale jest jeszcze Wieliszew, który odkryłem dopiero parę dni temu. Tzn. słyszałem o nim dużo wcześniej, ale dopiero teraz tam zawitałem.

W skrócie - fajna pętla XC i extra asfaltowy pumptrack.

Napisałem posta na blogu ze wszystkim co trzeba - opis, fotki, filmy, gps itp

http://www.blogmtb.pl/2015/11/foto-video-relacja-wieliszew-rowerowy.html

• 1 miesiąc temu...
  • 9 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Napisano

Czesc, znacie jakies fajne trasy kolo Konstancina? Slyszalem o Chojnowskim Parku

i Zalesiu, ale konkretnie lasy wygladaja na mokre i ciezko mi znalezc na pierwszy rzut oka (na mape)

jakichs konkretnych przejazdow. Wiecie jak najlepiej przejechac z Konstancina do Lasu Kabackiego?

Chyba przez Jozefoslaw, ale drogi sa dosyc oblesne, a sciezek rowerowych poza ta wzdluz rzeki

przy Papierni nie widzialem. Co nic nie znaczy, bo jestem tu bardzo nowy LOL

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...