matiasz Napisano 21 Maja 2012 Napisano 21 Maja 2012 Witam! Posiadam przerzutkę Shimano Altus mocowaną do suportu linka idzie od dołu. Chcę ją wymienić na zwykłą mocowaną do ramy. Czy suport(118mm) i korba(3 blaty) będą pasowały? Czy będę musiał je wymieniać ? Nie wiem z jakiej firmy jest korba i suport. Z zamontowaniem nie miałbym problemu.
Mod Team Puklus Napisano 22 Maja 2012 Mod Team Napisano 22 Maja 2012 No blacha ma chyba jakieś 3mm wiec trzeba by było zmienić suport na 115 ale to tylko dla upartych, ja bym zostawił. kupujesz przerzutkę, zakręcasz do ramy i jeździsz, pod warunkiem ze fi ramy sie zgadza i ciąg linki. Co do korby, jeżeli nie jest jakaś kosmiczna i nie typowa to nic z nią nie musisz robić. jak ma 42-48 zębów powinno działać bez problemu.
refixedlife Napisano 22 Maja 2012 Napisano 22 Maja 2012 Tak jak kolega jezeli suport po ściągnieciu przerzutki dokręci się sztywno i korba nie będzie za blisko ramy to wszytsko bedzie działało ; )
matiasz Napisano 22 Maja 2012 Autor Napisano 22 Maja 2012 Ok dzięki. Może znacie jakieś tanie przerzutki do suportu ,bo mocowaną na ramę posiadam. Znalazłem tylko taką http://www.ceneo.pl/14310707. Co o niej sądzicie ?
refixedlife Napisano 23 Maja 2012 Napisano 23 Maja 2012 jeżeli nie jeździsz zbyt agresywnie to na pewno się nada kumpel ją ma i troche jezdzi nawet po górach. a chodziła lepiej od XT tak samo mocowanej z tym ze XT była na karbonowej płytce
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.