Skocz do zawartości

[suport]suport truvativ howitzer team-montaz

Ziom2009

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siemka mam zamiar skladac rower i chce do niego wpakowac ten oto suport.

Chcialbym zadac takie noobskie pytanko :) czy jezeli kupie go (suport) to moge go od razu montowac czy musze jeszcze kupic do niego zewnetrzne lozyska(wygladaja troche jak oslona) xd ?

A tak przy okazji co sadzicie o owym sprzecie?

Prosze o pomoc

• Mod Team
Napisano

Żadnych łożysk nie trzeba kupować :). Jedynie klucz się przyda do montażu, tanio kupisz tutaj:

http://www.forumrowerowe.org/topic/98380-klucz-do-suportu-h2-systemow-zint-osi/

Miałem kiedyś suport Howitzera XR i korbę Hussefelt i już więcej nie chcę. Wprawdzie suport był. ok (ale jego waga już nie :) ), ale na wielowypustach korby luz się zrobił dość szybko. Teraz mam Shimano ze sztywną osią i tego systemu na nic nie zamienię.

Napisano

Mam ten suport tylko w wersji XR, nie trzeba żadnych łożysk dokupować. Teraz kumpel kupił sobie ten suport dokładnie w wersji TEAM i jest tak samo :D A można to przykręcić nawet jakimś kluczem typu "żabka" :D Ja tak przykręcam i nic się nie dzieje, tylko trzeba z wyczuciem żeby nie porysować za mocno itp.

Suport jak i korba jest spoko, nie mam co do niego zastrzeżeń, mnie tam korby się nie luzują, a jak chciałem zbić to trochę ie męczyłem (metoda: młotka i drewka). Tylko pamiętaj że ten suport nie współpracuje z korbami na ISIS, jeśli go kupisz to musisz kupić też korbę w systemie HOWITZER.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...