goroncy Napisano 30 Marca 2012 Napisano 30 Marca 2012 Mam problem z krzywo założonymi oponami. Czego bym nie robił moje Schwalbe Racing Ralph krzywo leżą. Koła mają bicie góra dół. Żeby nie było. Przeszukałem forum ale niczego nie znalazłem na ten temat. I nie chodzi tutaj o brak kompatybilności między obręczą a oponą. Przynajmniej nie jeśli chodzi o szerokość. Opony też nie są wadliwie wykonane. Po prostu opona w jednym miejscy bardziej wciska się do środka obręczy. Czy można zrobić coś podczas zakładania opon żeby lepiej się ułożyły na obręczach? Zwilżyć wodą, płynem do mycia naczyń? Obręcze w problematycznym rowerze to ZTR Crest.
Gość JGa Napisano 30 Marca 2012 Napisano 30 Marca 2012 Pompuj tak długo aż się wstrzeli, pewnie będziesz musiał nabić od 4 do 6 bar. możesz wspomóc się wodą z ludwikiem albo innym płynem do naczyń i posmarować rant wtedy łatwiej wskoczy
farmer Napisano 30 Marca 2012 Napisano 30 Marca 2012 W montowaniu opon bez dętek normalnym i polecanym przez producenta systemu jest montowanie opon na mydliny. Wtedy opona łatwiej wskakuje w obręcz. http://www.notubes.com/help_center.aspx tu masz filmiki i na którymś z nich jest pokazane jak gościu mydli ranty opony - niestety nie pamiętam na którym.
Mod Team Franio Napisano 30 Marca 2012 Mod Team Napisano 30 Marca 2012 Ja również polecam spróbować mydlin lub płynu do naczyń. Dobry patent, by idealnie usadowić oponę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.