Skocz do zawartości

[tarcze] a2z SPV vs XTR - SM-RT96

Beskidek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie!

Jeździcie może na tych tarczach?

Tarcza A2Z SPV 160mm

Z góry dzięki za wszelkie doświadczenia.

Temat założyłem, bo szykuję się do zakupów w tym sklepie, więc przy okazji można ugrać jakieś rabaty, dodając pare części ;)

A, zapomniałbym, jeżdżę na SM-RT96 ---> star[sz]y XTR.

Warto zmieniać? Bo nie wiem, czy za tymi kolorkami idzie też jakość :/

PS. Akurat mam piasty centerlock, na pewno brałbym do tego też adapter:

Adapter z Centerlock na IS

Napisano

tak, za kolorkami idzie jakość hamowania. Im bardziej powycinana tarcza , tym więcej problemów - szarpanie, zgrzyty, zrywania okładzin, nadmierne zużycie okładzin, mniejsza siła, gorsza modulacja.

To są super tarcze do cyknięcia foty i wrzucenia na forum :)

• 3 miesiące temu...
Napisano

Andrew czy twój post jest ironiczny co do tarcz a2z? bo nie iwm czy miałeś z nimi coś do czynienia i czy uznajesz je za tak mocno powycinane?

Napisano

Prowadzę serwis hamulców od 6 lat. Miałem do czynienia z wieloma tarczami i po prostu widzę, że tarcza jest źle zrobiona. Nawet to mocne wycięcie by nie przeszkadzały gdyby nie poroniony kształt.

Zawsze możesz spróbować. Może będą działać, bo w końcu nie sprzedaje się totalnie wadliwych produktów.

Napisano

A to jakie tarcze byś polecił bo ja też jestem na etapie wymiany i szukam z jednej strony lekkich tarczy ale tez chciałbym by były dość solidne. mój budżet to załóżmy 100 na sztukę. Potrzebuje 180 i 160. I pytanie numer 2 to co dają tarcze pływające? Czy warto dopłacać i kupować tego typu tarcze?

AAA i jeszcze jedno dlaczego ten kształt jest poroniony? tzn czego szukać w kształcie a czego omijać? Bo totalnie się na tym nie znam.

Interesują mnie tarcze na 6 śrub.

i co powiesz na http://allegro.pl/tarcza-unex-nitrite-titanium-180mm-i2342873873.html.

Napisano

Najlepszy "rzeźnik" wg mnie to tarcze shimano serii 97. Są bardzo sztywne, ciche, nie grzeją się. Najlepsze na jakich jeździłem (miałem zwykłe shimano sm-rt51, rt 98, slx, avidowskie, win zipy, accenta blade i jeszcze jednego, aligatora aries, avida xx, formule). Jeśli ktoś ma mocowanie cl to wg mnie to najlepszy wybór.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...