Beskidek Napisano 28 Lutego 2012 Napisano 28 Lutego 2012 Witam serdecznie! Jeździcie może na tych tarczach? Tarcza A2Z SPV 160mm Z góry dzięki za wszelkie doświadczenia. Temat założyłem, bo szykuję się do zakupów w tym sklepie, więc przy okazji można ugrać jakieś rabaty, dodając pare części A, zapomniałbym, jeżdżę na SM-RT96 ---> star[sz]y XTR. Warto zmieniać? Bo nie wiem, czy za tymi kolorkami idzie też jakość :/ PS. Akurat mam piasty centerlock, na pewno brałbym do tego też adapter: Adapter z Centerlock na IS
Andrew Napisano 29 Lutego 2012 Napisano 29 Lutego 2012 tak, za kolorkami idzie jakość hamowania. Im bardziej powycinana tarcza , tym więcej problemów - szarpanie, zgrzyty, zrywania okładzin, nadmierne zużycie okładzin, mniejsza siła, gorsza modulacja. To są super tarcze do cyknięcia foty i wrzucenia na forum
farmer Napisano 2 Czerwca 2012 Napisano 2 Czerwca 2012 Andrew czy twój post jest ironiczny co do tarcz a2z? bo nie iwm czy miałeś z nimi coś do czynienia i czy uznajesz je za tak mocno powycinane?
Andrew Napisano 2 Czerwca 2012 Napisano 2 Czerwca 2012 Prowadzę serwis hamulców od 6 lat. Miałem do czynienia z wieloma tarczami i po prostu widzę, że tarcza jest źle zrobiona. Nawet to mocne wycięcie by nie przeszkadzały gdyby nie poroniony kształt. Zawsze możesz spróbować. Może będą działać, bo w końcu nie sprzedaje się totalnie wadliwych produktów.
farmer Napisano 2 Czerwca 2012 Napisano 2 Czerwca 2012 A to jakie tarcze byś polecił bo ja też jestem na etapie wymiany i szukam z jednej strony lekkich tarczy ale tez chciałbym by były dość solidne. mój budżet to załóżmy 100 na sztukę. Potrzebuje 180 i 160. I pytanie numer 2 to co dają tarcze pływające? Czy warto dopłacać i kupować tego typu tarcze? AAA i jeszcze jedno dlaczego ten kształt jest poroniony? tzn czego szukać w kształcie a czego omijać? Bo totalnie się na tym nie znam. Interesują mnie tarcze na 6 śrub. i co powiesz na http://allegro.pl/tarcza-unex-nitrite-titanium-180mm-i2342873873.html.
tobo Napisano 2 Czerwca 2012 Napisano 2 Czerwca 2012 Najlepszy "rzeźnik" wg mnie to tarcze shimano serii 97. Są bardzo sztywne, ciche, nie grzeją się. Najlepsze na jakich jeździłem (miałem zwykłe shimano sm-rt51, rt 98, slx, avidowskie, win zipy, accenta blade i jeszcze jednego, aligatora aries, avida xx, formule). Jeśli ktoś ma mocowanie cl to wg mnie to najlepszy wybór.
farmer Napisano 2 Czerwca 2012 Napisano 2 Czerwca 2012 No wszystko pięknie ale ja potrzebuje na 6 śrub. Czy ktoś ma jeszcze jakieś propozycje?
EpicPoznan Napisano 3 Czerwca 2012 Napisano 3 Czerwca 2012 polecam XTR RT97, Avid G3cs oraz tarcze formula R1, z tym, że są baaaardzo delikatne. Nano i inne wynalazki odradzam, szarpią niemiłosiernie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.