Ifson Napisano 15 Grudnia 2011 Napisano 15 Grudnia 2011 Witam, chciałbym zapytać forumowiczów czy jest sens przechodzenia z 8biegowej kasety (i innych części) na 9tkę? Od paru dni dręczy mnie właśnie, czy przejść czy nie. Proszę o jakiekolwiek podpowiedzi, zalety czy wady.. Jak szybko się zużywa łańcuch czy coś. U mnie łańcuch i kaseta trzyma ok. 2 miechów i do wymiany :PP. Ale... Jeżeli już coś takiego było, to przepraszam.
Bikermen Napisano 15 Grudnia 2011 Napisano 15 Grudnia 2011 To chyba "lekka" przesada że kaseta i łańcuch wytrzymują Ci dwa miesiące ?.
Klosiu Napisano 15 Grudnia 2011 Napisano 15 Grudnia 2011 Nie wiem co robisz z tą kasetą i nie chcę wiedzieć . Ale jeśli chcesz przejść na dziewiątkę niskiej grupy, tylko po to żeby mieć dziewięć koronek z tyłu, to się oczywiście nie opłaca. Chyba że napęd będzie o wiele tańszy, ale wątpię. Taka zmiana ma sens tylko o tyle, o ile będziesz zmieniał napęd na wyraźnie lepszy klasowo.
Ifson Napisano 15 Grudnia 2011 Autor Napisano 15 Grudnia 2011 No właśnie teraz śmigam na klasie Alivio. A już przy 9tce wszedłbym w deore, no jakby były jakieś okazje to zapewne i wyżej.
tobik2010 Napisano 15 Grudnia 2011 Napisano 15 Grudnia 2011 Jeśli zmieniasz kasety co 2 miechy to radzę zainwestować chociażby w XT są tam użyte lepsze materiały i kaseta wytrzyma zdecydowanie dłużej, szczególnie jak kupisz twardy łańcuch który nie rozciągnie się za szybko.
Aurox Napisano 15 Grudnia 2011 Napisano 15 Grudnia 2011 jak już zmiana manetek to czego od razu nie na 10s Zawsze to większa dostępność to podzespołów z wyższych grup. Ja mam klasyka na 7s i jeśli chodzi o kasety to dostępne tylko jakieś badziewne plastelinowe. W szosie mam 8 s i to samo, dostępne tylko kasety SH Sora albo najniższe modele srama Jakbym chciał założyć ultegrę na 8 biegów to albo muszę szukać w czeluściach magazynów stacjonarnych sklepów rowerowych ( jakieś niesprzedane egzemplarze sprzed lat) albo w muzeach
Biera Napisano 15 Grudnia 2011 Napisano 15 Grudnia 2011 Witam, chciałbym zapytać forumowiczów czy jest sens przechodzenia z 8biegowej kasety (i innych części) na 9tkę? Od paru dni dręczy mnie właśnie, czy przejść czy nie. Proszę o jakiekolwiek podpowiedzi, zalety czy wady.. Jak szybko się zużywa łańcuch czy coś. U mnie łańcuch i kaseta trzyma ok. 2 miechów i do wymiany :PP. Ale... Zasadniczo korzyści przy napędzie tej samej klasy są znikome. Zakres przełożeń się nie różni, w obu przypadkach zwykle wynosi 11-32 lub 11-34T. Jedyne czym różnią się oba napędy to dodatkowa zębatka np. 13T albo 14T (zamiast 11-12-14-(...)-32 masz 11-12-13-14(...)-32) realną korzyść przy takiej zmianie następuje kiedy szukasz części wyższej klasy. kasety Deore, SLX, XT XTR są w tej chwili dostępne tylko w wersjach 9 lub 10sp, więc jeśli chcesz sprzęt dobrej jakości zmiana jest nieuchronna. Żeby Cię podłamać, to powiem, że tegoroczne Alivio jest już na 9sp, więc ósemki też już nam powoli znikają.
PKDeath Napisano 15 Grudnia 2011 Napisano 15 Grudnia 2011 Muszę o to zapytać: Czemu zmieniasz kasetę Alivio po dwóch miesiącach? Cytat mojego znajomego, który dużo więcej ode mnie przejechał i ma sporo lepszy sprzęt: "Gdybym mógł to bym jeździł na 8, a nie na 9. Ciężko tylko lekkie części dostać" Co jednak sam stwierdziłem, nie jest to niemożliwe. Łańcuch XT 8sp, manetki Sram Attack, korba jaką chcesz - możesz i XTR 9sp. Jedynie kaseta jest "dość ciężka" bo CS-HG51 w wersji 11-32 waży 299g. Straszne rzeczy. XTR waży ze 100 g więcej. Nalewaj sobie mniej do bidonu i taka to jest różnica w masie...
Ifson Napisano 15 Grudnia 2011 Autor Napisano 15 Grudnia 2011 Muszę o to zapytać: Czemu zmieniasz kasetę Alivio po dwóch miesiącach? Bo potrafię zajechać kasetę w ciągu 2 miesięcy
Biera Napisano 15 Grudnia 2011 Napisano 15 Grudnia 2011 to znaczy ze cos nie tak jest albo z kasetą, albo z Tobą
doms Napisano 15 Grudnia 2011 Napisano 15 Grudnia 2011 Bo potrafię zajechać kasetę w ciągu 2 miesięcy Jaki przebieg w ciągu tych 2 miesięcy? Czy po jeździe w błocie napęd jest czyszczony i smarowany? Nawet najgorsza kaseta wytrzymuje przy odpowiednim traktowaniu 5 tys. , więc coś jest nie tak. No chyba, że robisz 10 tys. km w ciągu tych 2 miesięcy.
tomassekk Napisano 15 Grudnia 2011 Napisano 15 Grudnia 2011 Albo kosi łańcuchem przez cały zestaw zębatek
Klosiu Napisano 15 Grudnia 2011 Napisano 15 Grudnia 2011 Jeśli zmieniasz kasety co 2 miechy to radzę zainwestować chociażby w XT są tam użyte lepsze materiały i kaseta wytrzyma zdecydowanie dłużej, szczególnie jak kupisz twardy łańcuch który nie rozciągnie się za szybko. A to to akurat jest bzdura. Deore czy Alivio jest trwalsze od XT czy XTRa. Zaletą tych ostatnich jest tylko mniejsza masa i konstrukcja, z której wylatują brud i syfy, przez to się mniej zapychają w ciężkich warunkach. XT wytrzymałaby co najwyżej tyle samo co niska kaseta, tyle że koszty by wzrosły czterokrotnie . Inna sprawa, że zajeżdżanie kasety w 2 miesiące nie jest typowe i coś jest nie tak - aluminiowe kasety, jazda w błocie po ośki, albo jazda cały czas na tym samym, wyciągniętym jak nieszczęście łańcuchu.
M333 Napisano 15 Grudnia 2011 Napisano 15 Grudnia 2011 Bo potrafię zajechać kasetę w ciągu 2 miesięcy Żeby ukrócić dalsze domysły napisz co to znaczy "zajechać kasetę". Innymi słowy jakie są objawy zużycia kasety, po czym poznajesz, że nadaje się do wymiany. A odpowiadając bezpośrednio na pytanie postawione w temacie. Warto i nie warto. Są wady i zalety każdego z rozwiązań. Wiele w tym temacie zostało już powiedziane. Nie przepraszaj, tylko użyj wyszukiwarki.
tobo Napisano 15 Grudnia 2011 Napisano 15 Grudnia 2011 A to to akurat jest bzdura. Deore czy Alivio jest trwalsze od XT czy XTRa. Zaletą tych ostatnich jest tylko mniejsza masa i konstrukcja, z której wylatują brud i syfy, przez to się mniej zapychają w ciężkich warunkach. XT wytrzymałaby co najwyżej tyle samo co niska kaseta, tyle że koszty by wzrosły czterokrotnie . Inna sprawa, że zajeżdżanie kasety w 2 miesiące nie jest typowe i coś jest nie tak - aluminiowe kasety, jazda w błocie po ośki, albo jazda cały czas na tym samym, wyciągniętym jak nieszczęście łańcuchu. To nie jest bzdura. W niemieckim "Bike" był test kaset i dokonywali pomiarów laboratoryjnych. Jakość stali wykorzystanej (przynajmniej wówczas) do produkcji kaset z wyższych i niższych grup była inna, podobnie jak obróbka. Przy tym chyba jednak nie było "testu zmęczeniowego" ale tego dokładnie nie pamiętam. Faktycznie, ciekawe jak trzeba jeździć żeby zajeździć napęd w tak krótkim czasie - wg mnie co najwyżej zużyć jedną (i to raczej z tych mniejszych) zębatkę, do tego przebieg miesięczny spory plus brak jakiejkolwiek pielęgnacji połączonej z jazdą w trudnych warunkach.
Ifson Napisano 16 Grudnia 2011 Autor Napisano 16 Grudnia 2011 Dobra już mówię o zajechaniu kasety kasetę zajechałem w wakacje w ciągu dwóch miechów (nabiłem wtedy coś ok 4k km) jeszcze nie mając spd"ów, śmigałem głównie w deszczu i na twardych przełożeniach. wiem że to była głupota.. ale uczę się na błędach No cóż, postanowiłem że przejdę na 9tkę. Dzięki.
stefan2810 Napisano 16 Grudnia 2011 Napisano 16 Grudnia 2011 Co to znaczy zajechałeś kasetę? Wytłumacz mi bo nie kumam.
tobo Napisano 16 Grudnia 2011 Napisano 16 Grudnia 2011 Wydaje mi się, że przy takiej eksploatacji faktycznie można zamęczyć kasetę, bo jeśli padły małe zębatki to kaseta jest do wymiany. Raczej do ósemki nie dostanie się zamienników na sztuki, nie mówiąc już o cenie. Ja do 2005 roku jeździłem na ósemce i była to w moim przypadku zupełnie wystarczająca kaseta (11-34). Wymiana nastąpiła z kaprysu w drugim rzędzie z powodu wagi, różnica między kasetą alivio a xt była znacząca. Co to znaczy zajechałeś kasetę? Wytłumacz mi bo nie kumam. "kasetę zajechałem w wakacje w ciągu dwóch miechów (nabiłem wtedy coś ok 4k km) jeszcze nie mając spd"ów, śmigałem głównie w deszczu i na twardych przełożeniach". Wg mnie to jest odpowiedź
Klosiu Napisano 17 Grudnia 2011 Napisano 17 Grudnia 2011 Z jakością obróbki się zgodzę, zresztą to widać gołym okiem. Ale czy kaseta Deore przegrałaby z XT w teście "zmęczeniowym" to już mam wątpliwości. Kiedyś zajechałem kasetę Deore w 11 tyś km na jednym łańcuchu, a XT zwykle wytrzymywały 5-6 tyś na trzech łańcuchach, ale to też nie jest miarodajne, bo na tym Deore jeździłem cały czas, szosa nie szosa, teren nie teren, a i na początku mojego rowerowania, więc dość spokojnie, a na XT praktycznie tylko teren, w tym z 2000-3000 km na wyścigach i po górach, to też jest inne zużycie. Przez 4 tyś km w ciężkich warunkach jak najbardziej kasetę można zajechać, o ile ma się ciężką nogę i używa tylko 2-3 zębatek. Tylko po co wtedy dziewięciorzędowa kaseta?
Lumperator Napisano 18 Grudnia 2011 Napisano 18 Grudnia 2011 4k km w 2 miechy jak najbardziej realne. Po ok 60km dziennie. A jak jeszcze te deszcze i twarde przełożenia... Swoją drogą mocne masz kolana, ze to wytrzymują
severian Napisano 24 Grudnia 2011 Napisano 24 Grudnia 2011 U mnie łańcuch i kaseta trzyma ok. 2 miechów i do wymiany :PP. Ale... To chyba jakiś skrót myślowy Ja mam kasetę "8" xt i łańcuch xtr.Zrobiłem na tym grubo ponad 10 tys km i dalej jeżdzę.Oczywiście nie działa to superprecyzyjnie ale i jakoś nie przeszkadza.Generalnie jeśli masz mnóstwo sianka to kupuj dziewiątkę.Ja radzę zaopatrzyć się w kasetę i łańcuch srama,t zn. ich najwyższe modele.Koszt ok.200 pln.Wytrzymają bardzo dużo.Poleciłbym shimano ale kaseta xt chyba już nie jest dostępna.
wikrap1 Napisano 24 Grudnia 2011 Napisano 24 Grudnia 2011 W kwestii trwałości, to też obstawiam niższe grupy jako trwalsze. Nie ma ciśnienia na niską wagę. No a poza tym gdyby przeliczyć kilometry na złotówki, no to niskie grupy już bankowo wygrywają. Poza tym zużycie kasety wynika ze zużycia łańcucha. Uważam, że materiał kasety(w tej klasie) nie ma większego znaczenia. Wiadomo, że jak zrobimy kasetę ze stali gwoździowej, to pociągnie krócej, ale między alivio, deore czy XT róznice nie powinny być znaczące, no a już w cenie są na pewno. Płacimy za niską wagę, a nie za trwałość. Jeżeli miałbym mały budżet i duży dystans do przejechania, to wolałbym deore, albo nawet alivio i 2-3 łańcuchy, niż 1 XTR.
bartnik Napisano 5 Stycznia 2012 Napisano 5 Stycznia 2012 jak jeździsz na twardych to rzeczywiście nie widzę sensu zmiany. Ja mam alivio 8sp z kasetą 11-34 megarange i chcę zmienić na dziewięć bo: ostatnie zębatki to 28 (albo 26 - nie pamiętam) i 34 a w terenie bardzo często brakuje mi tego trybu właśnie pomiędzy nimi (na dużych ale nie ekstremalnych podjazdach. Druga sprawa to kiedy już podjazd się kończy - jak chcę zrzucić z 8 na 7 to jakoś czasem 1.5 obrotu korby to zajmuje, zanim łańcuch się zdecyduje. Multiplikacje na kolejnych koronkach idą już dużo gładziej. Być może przyczyną jest także zużycie ( bo regulacji pilnuję - lubię sobie pogrzebać przy rowerze), napęd ma ponad 4.5 tys i przerzutka mam wrażenie ma już trochę luzów. Środkowy blat na korbie trochę mam już wytarty, więc przy okazji chcę przeskoczyć na SLX - jeździłem na Korbach Deore u kolegi iróżnica sztywności napędu mnie powaliła - nie spodziewałem się. Miałem wrażenie , że 100 % mojej mocy idzie w koła, a na moim wrażenie jest takie, jakby gdzieś się rozpraszało. Na pewno znacznie ma tu suport który u mnie jest stary na kwadrat, a kolega ma hollowtech II - i to jest to co chcę też mieć przy okazji zmiany
gello1 Napisano 5 Stycznia 2012 Napisano 5 Stycznia 2012 ja na kasecie Srama PG-850 jadę już 11tys km z dwoma łańcuchami zamiennie. Oczywiście bardzo dbam o napęd jeżdżę szybko i twardo raczej. Jak nie miałem SPD to bardzo twardo(około 5 tys km). Kaseta ma zużyte najczęściej używane przeze mnie koronki czyli 4,5,6. Ale nie jest tragiczne. Nic nie skacze śmigamy razem dalej
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.