Skocz do zawartości

[komputery] Kącik komputerowy

Puma [JFK]

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

wielkie dzięki,

pewnie sam bym to znalazł gdybym nie był taki leniwy :) mogę więc instalować bez problemu :)

tak mnie ostatnio naszła ochota na PoP bo niedługo wchodzi Assasins Creed tych samych twórców i trzeba się wprawić w bieganiu po ścianach i skradaniu od tylca ( tu akurat przyda się Hitman :) ), ale patrząc na wymagania to więcej będę miał problemów z wnerwianiem się na zacinającą się grę bo trochę słabą grafę mam, niż radości z grania no więc pozostaje chyba tylko PoP :P

jeszcze raz dzieki za pomoc,

pzdr

Napisano
Mam pytanko padła mi karta graficzna gforce8600 jaka bedzie karta radeona o podobnych parametrach ??

Jeśli już koniecznie chcesz coś z chipem od ATI to może HD2600 w jednej z wielu wersjii , albo też jeśli masz nieco więcej kasy HD3850 lub hd3870.

Możesz jeszcze poszukać X1950 ale to raczej z drugiej ręki bo karta nie jest już produkowana.

Tylko że w przypadku tych trzech ostatnich będziesz musiał posiadać zasilacz ze złączem PCI-E 6.

Napisano

HD 2600 zostało zastąpione przez serię 36xx, różni się przedewszystkim zmianą procesu technologicznego z 65nm na 55nm, więc lepiej brać 36xx ;) A 38xx to już ze dwie klasy wyżej od 8600

Napisano

Z tą wydajnościa jest różnie i sam miałem kiedyś kartę 9550 w której to po aktualizacji sterowników maszyneria przyspieszyła o 50 % :) I właśnie na tą konieczność zwracają uwagę fani radeonów, bo dopiero wtedy karty te rozwijają skrzydła.

Zapewniam że to właśnie ATI lepiej przetwarza kolory i różnice tę odczułem gdy modernizowałem blaszaka instalując coś od Nvidii. Co tu dużo mówić kolory po prostu wyblakły :)

Nie no oczywiście tragedii nie ma ale różnica jest zauważalna.

Zwróciłem także ostatnio uwagę na to że karty na chipach ATI maja zdecydowanie lepsze wyniki i recenzje na zagranicznych portalach w przeciwieństwie do tego co się o nich pisze w PL.

Ale to tylko moja subiektywna opinia...

Napisano

Dla mnie osobiście Radeony zawsze były górą nad Nvidią - tylko u nas w Polsce świetnie działa marketing masowy wciskający góry złota i bajeczki dla dużych dzieci :) A nie ma to jak wszystkie masowe testy gazetowe - sponsorowane przez danego producenta, i tak jest niestety z większością sprzętu elektronicznego w PL.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Nie no choinki ze swojego kompa robić nie zamierzam, jednym to się podoba a drugim nie - ja wiem , że dostałbym szału w nocy gdybym miał siedzieć przy takiej latarni jak ta obudowa... ;)

• 3 tygodnie później...
Napisano

mam pytanie co myślicie o tym kompie http://h20195.www2.hp.com/V2/default.aspx?...k%20PC%20series 3ci od góry???? ogólnie jest tak

mam max ty sie szukam lapa ma mieć kozacką grafikę najlepiej geforse( minum 256) nie zintegrowana , dobrego procka, dobrze było jak by nie miał visty tylko xp ja sie nie znam na tym, a nie chce muki kupić bo raczej nie szybko go wymienie pomóżcie

komp do użytku w domu czyli net granie muzyka

jestem otwarty na insze propozycje :)

Napisano

tak, właśnie gadałem z kolegą i do kupię do niego jeszcze ramu i podobno będzie dobry jak na tą cenę. Nie wiem jak sprawa z z innymi firmami typu toshiba czy maja jakieś propozycje obecnie mam della ale raczej tej firmy nie biorę pod uwagę przy kupnie nowego

Napisano

● NVIDIA® GeForce™ 8400M GS :/

Marnie Panie marnie.

W lapach jest ten problem, że występuje przepaść cenowa i wydajnościowa miedzy kolejnymi grafikami.

8400 -> 8600 to ziemia a niebo.

http://www.notebookcheck.pl/Mobilne-karty-...gow.1174.0.html

Chcesz tanio notebooka do "grania" szukaj staruszka na 7900, ale zapomnij o dłuższej pracy na baterii.

Chcesz pograć , to kup sobie komputer stacjonarny ;)

Napisano

Lukas_Mako mam dla Ciebie idealnego laptopa spełniającego Twoje kryteria, proponuję kadłubka http://www.exelabs.pl/product_info.php/products_id/2387

ZA cenę 2799 otrzymujemy Core 2 Duo 2,2 GHz z dużą ilością pamięci ram i bardzo wydajną kartą graficzną GF 8600.

Propozycja idealna dlatego, że bez systemu. Kupując np. XP Home Edition dokładamy tylko około 270 zł i mamy "wypas" sprzęt. Do tego gwarancja 24 miesiąceDell, Asus, Toshiba, HP mogą się chować ;)

pzdr

Napisano

problem mam (;

mam taką starą toshibkę (4600) i jakiegoś dvd roma, kiedyś nie chciał się z płytą zamknąć, teraz... otworzyć się nie chce! o model/nazwę nie pytajcie, bo ja pojęcia nie mam, chcę to otworzyć );

ratunku! jak ja bajki oglądać będę (;

Napisano

osz bartez miazga!!!!!!!!!!!!!!!!! tylko jeszcze co to za firma jakieś opinie bo ja jej nie znam ale komp miazga ! dzieki!!!!!!!!!! dałem jeszcze koledze do lunkniecia ale w sumei to chyba go zawine :) :)

Napisano
a to to do tego służy? aha, a wytłumaczysz mi ktoś, jak się to obsługuje? (:

Wystarczy tam włożyć jakiś drucik, np. z rozprostowanego spinacza i popchnąć.

Napisano

Geve, jak masz taką malutką dziurkę na napędzie, taką wielkości główki od szpilki to fajnie.

Weż szpilkę i włóż delikatnie szpilkę i jak poczujesz opór to wepchnij mocniej (uważaj na palce, bo można się skaleczyć szpilką:P) i tacka powinna odskoczyc na 1-2 cm i wtedy ręką wyciągasz reszte.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...