badi_90 Napisano 1 Stycznia 2008 Napisano 1 Stycznia 2008 Widzę ze panowie mają laptopy. Mam do sprzedania mysz Labtec'a, właśnie do laptopów. Jak ktoś chętny, to zapraszam! http://allegro.pl/show_item.php?item=291434235 Pozdrawiam
Ravo XC Napisano 2 Stycznia 2008 Napisano 2 Stycznia 2008 Witam, panowie,mam problemik z połączeniem dwóch laptopów, łącze za pomocą samego kabla, no i ustawiałem wszystko tak jak w "poradniku" http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=12707 no prawie wszytko, ustawiłem adres ip, mój komp to 192.168.0.2, mojego brackeigo 192.168.0.1 no i ja z nim się mogę połączyć, tzn. np przegrywać mu jakieś pliki, ale jego komp mnie widzi ale on nie może otworzyć mojego foldera publicznego gdzie mam udostępnione pliki. nie wiem jeszcze w czym problem więc proszę o jakąś wskazówkę. bede próbował coś pozmieniać i może samemu to naprawię ale wątpię a generalnie to chodzi mi o to żebyśmy mogli sobie od czasu do czasu pograć we dwóch w jakieś sieciówki z góry dzięki za pomoc i wszystkiego najlepszego w Nowym Roku pzdr Napisales ze brat cie widzi a ty jego nie. akurat sie sklada ze mam tez podlaczone 2 kompy + router ale wszystko na radiu, raz mialem taki problem okazalo sie ze moj antywirusek blokowal ten drugi komp wiec dodalem ten nr IP do zaufanej listy i po problemie . Antywisrus to kaspersy internet security Moze pomoglem ? Pzdr.
Cybuch Napisano 2 Stycznia 2008 Napisano 2 Stycznia 2008 mam kabel krosowany, specjalnie byłem kupić przez hamachi nie próbowałem ale z tego co wiem to ten programik łączy za pomocą neta, a mój brat neta nie ma więc hamachi chyba odpada, Ravo XC brat mnie widzi, ja brata też tylko że ja mogę wgrywać pliki na jego komp a on na mój nie i w tym problem, nie próbowałem jeszcze zadnych gierek, w sumie to jesteśmy połączeni więc gry powinny działać, dam znać jeśli się uda ale na razie odstawiam tę sprawę bo nowy rok sie zaczął, do roboty trzeba znowu łazić i za dużo czasu nie ma dzieki za odp i pomoc
majster Napisano 2 Stycznia 2008 Napisano 2 Stycznia 2008 moze po prostu konto goscia na kompie twojego brata nie ma prawa zapisywania/edycji plików?
Ravo XC Napisano 2 Stycznia 2008 Napisano 2 Stycznia 2008 Sorki ja źle przeczytalem takze obydwa sie widzicie a to tak jak pisze Majster sprawdz atrybuty plikow udostepnianych Pzdr.
srebrny ford Napisano 2 Stycznia 2008 Napisano 2 Stycznia 2008 Włącz Zezwalaj użytkownikom siecowym na zmianę moich plików
piotrek89xc Napisano 8 Stycznia 2008 Napisano 8 Stycznia 2008 Od niedawna jestem posiadaczem głośników Creative 5.1 model SBS 580. Wszystko gra ładnie, pięknie, gdyby nie jedna rzecz. Kiedy oglądam film jakość dźwięku jest świetna (głównie dzięki subwooferowi), ale jak zaczynam słuchać mp3 pojawia się dziwny efekt. Muzyka gra na przemian głósniej i ciszej. Kiedy na Winampie mam głośnośc ustawioną na ok. 30% można powiedzieć, że jest OK (możliwe, że jest to dla mnie nie do wychwycenia), ale zwiększając głośność juz jest coraz gorzej. Tyczy się to tylko Winampa, bo operując głośnością umieszczoną na satelitce wszystko jest w porządku. Próbowałem kombinować coś w ustawieniach programu, będącego dodatkiem do sterowników karty dźwiękowej (C-Media 3D Audio Configurator), ale to nie pomaga. Może ktoś z Was wie w czym tkwi problem?
Schwefel Napisano 8 Stycznia 2008 Napisano 8 Stycznia 2008 Może wyłącz equalizer i inne wtyczki w winampie.
GZA20 Napisano 8 Stycznia 2008 Napisano 8 Stycznia 2008 Moim zdaniem na 99% jest to własnie spowodowane C-Media 3D Audio. Kiedy masz cicho muzyke efekt na 100% jest ten sam tylko możesz go nie dosłyszeć. Jak wejdziesz w okno C-media 3D configuration kliknij na zakładkę "XEAR 3D" i w tej zakładce powinna być taka ikonka z takimi głośniczkami jakby. Jak klikniesz na to pojawi Ci się nowe okno zatytułowane "c-media Xear 3D advanced Program". W tym oknie będzie takie pole "environment" w którym będzie pasek do rozwinięcia zatytułowany "more option". Nie rozwijaj go i nie wybieraj żadnej opcji poprostu kliknij na pole gdzie jest to "more option" napisane. Prawdopodobnie jest ten przycisk wciśniety i wybrany któryś z efektów, prawdopodobnie "generic". Problem powinien zniknać jak odchaczysz ten przycisk. Troszke zawile tłumaczone ale mam nadzieje ze sobie poradzisz Pozdrawiam
Ufoludek Napisano 8 Stycznia 2008 Napisano 8 Stycznia 2008 Podłączam się do pytanka, u mnie też występuje ten problem , ja mam głośniki Creative Inspire P5800 5.1 i wydaje mi się ze wina jest w tym użądzonku to podgłaśniania, bo ono samo w sobie kiepsko chodzi. U ciebie co prawda tego niema ale problem też moze pochodzic od tych pokręteł do głośności. A i jeszcze byłbym zapomniał może ma ktoś do sprzedania kartę muzyczną Sound Blaster X-Fi Platinum, ale samą kartę bez panelu i innych bajerów, bo mi się spaliła a sama karta w sklepie kosztuje prawie tylesamo co cały zestaw.
Ślawus Napisano 8 Stycznia 2008 Napisano 8 Stycznia 2008 Witam! potrzebuje dysk zewnętrzny, który byłby swego rodzaju magazynem. potrzebuje na to nie mniej niż 500GB, interfejs USB. i teraz pytanie, czy lepiej kupić normalny dysk i wrzucić go w kieszeń (jak tak to w jaką)? czy może lepiej kupić coś takiego: Seagate FreeAgent kwota do wydania to około 500zł (wiadomo im mniej tym lepiej) macie jakieś doświadczenie w tym temacie?
piotrek89xc Napisano 8 Stycznia 2008 Napisano 8 Stycznia 2008 GZA20 dzięki wielkie! Było dokładnie tak, jak piszesz .
srebrny ford Napisano 8 Stycznia 2008 Napisano 8 Stycznia 2008 Ja osobiście polecam gotowe dyski zewnętrzne wykonane przez producenta. Ciekawą ofertę ma też MAXTOR W stosunku do tego SEAGATE ma trochę niższą cenę i 16MB pamięci podręcznej przy 8 MB SEAGATE. Pozostałe parametry i gwarancja podobne. http://www.komputronik.pl/Dyski_twarde/Zew...pelny,id,48802/ Ja wziąłbym tego SEAGATE.
piotrek89xc Napisano 8 Stycznia 2008 Napisano 8 Stycznia 2008 No wiec sie ucieszyłem a tu lipa... Zrobiłem tak jak napisał GZA20 i rzeczywiście wydawało mi się, że jest OK. Ale byłem w błędzie. Zauważyłem jednak, że wszystko jest w porządku, gdy wyłącze funkcję Bass Enhancement, ale wtedy to już dźwięk nie jest taki ładny i mówiąc szczerze beznadziejny. Noi znowu jestem w punkcie wyjscia
bartek_1990 Napisano 8 Stycznia 2008 Napisano 8 Stycznia 2008 >Ślawus, przeczytaj sobie ten test: http://www.benchmark.pl/r.php?file=http://...t/strona-1.html , może w jakiś sposób Cię naprowadzi. Jakiś czas temu też sie zastanawiałem nad takim dyskiem, ale na zastanawianiu się skończyło
Ślawus Napisano 8 Stycznia 2008 Napisano 8 Stycznia 2008 dzięki wszystkim za odpowiedź odnośnie dysków. W sumie to już kupiłem sobie coś takiego: LaCie 500GB jutro go odbiorę we Wrocku i napiszę pierwsze wrażenia
olek123 Napisano 15 Stycznia 2008 Napisano 15 Stycznia 2008 Mam taka prosbe. A mianowicie mam zadanie z informatyki w exelu na piatek i zrobilem cale ale niestety w jednym wykresie na osi x (oznaczajacej okregi) musze zmienic liczby arabskie na rzymskie a niepotrafie Jezeli ktos czuje sie na silach to zrobic to bardzo bym prosil, jest to dlamnie wazne bo jak dostane z tego 4 to nie bede mial 5 na polrocze. Dodam jeszce ze jest to wykres zaleznosci okregów do frekwencji. Link do pliku: http://www.sendspace.com/file/8bra67
bodziekk Napisano 16 Stycznia 2008 Napisano 16 Stycznia 2008 Pliku nie sciągałem, ale moim zdaniem powinna wystarczyć kolumna z cyframi rzymskimi (może być w postaci formuły zamieniającej arabskie z innej kolumny w rzymskie), zaznaczona jako etykiety osi X przy robieniu wykresu.
bartek_1990 Napisano 16 Stycznia 2008 Napisano 16 Stycznia 2008 Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem, ale o coś takiego chodziło? http://www.speedyshare.com/444933922.html
piotrek89xc Napisano 28 Stycznia 2008 Napisano 28 Stycznia 2008 Przymierzam sie do zmiany zasilacza w PC'ecie. Mój obecny (350W) chodzi już głośno, ale zamiast wymieniać sam wiatrak, postanowiłem poszukać czegoś mocniejszego. Zastanawia mnie zasilacz firmy Vantage (550W): http://allegro.pl/item304140870_zasilacz_a...w24_gratis.html Ze względów finansowych, o zasilaczach z wyższej półki mogę jedynie pomarzyć. Zastanawiam się czy warto? Może ktoś z Was mógłby mi coś podpowiedzieć w tej kwestii?
Fifi Napisano 28 Stycznia 2008 Napisano 28 Stycznia 2008 Ten wentylator na pewno nie ma mocy 550W, po jakimś czasie Ci się zepsuje, i będzie kłopot. Wiem, bo raz miałem zasilacz za 60zł ''400W" jak zaczynałem OC i miał on niecałe 300W. Znajdź jakiś zasilacz firmy Tagan, Be quiet, Chieftec etc. Pozdrawiam
bodziekk Napisano 28 Stycznia 2008 Napisano 28 Stycznia 2008 Moim zdaniem niewarto. Lepiej dołożyć i kupić coś markowego (nawet 350 czy 400W - ale realne, a nie dumne 550W wątpliwej firmy Vantage). Jeśli nie chcesz za bardzo dokładać, to też lepiej poszukać czegoś pewniejszego o mniejszej mocy.
muzycom Napisano 28 Stycznia 2008 Napisano 28 Stycznia 2008 Znam się nie co na zasilaczach. 1,5 roku pracowałem w Zenfist.pl, a mało gdzie w Polsce wiedzą o zasilaczach więcej Co do aukcji: Zasilaczem bym tego nie nazwał to raczej wyrób zasilaczopodobny. Mniej więcej tak jak rower z supermarketu... Wantage to żadna marka 550W - niestety moc ta nijak będzie się miała do rzeczywistej i rzadko który z takich wynalazków wytrzymuje 300W realnego obciążenia. Bardzo cichy 19 dB! - najcichsze seasonicki i corsairy za 250 -350 zł niżej 21 decybeli nie schodzą.... Do tego będziesz miał nędzne okablowanie, i niską sprawność. Za około 100 zł można kupić już jakiś rozsądny zasilacz, który spełnia wszystkie podstawowe wymagania. Napisz jaki masz config to Ci coś dobiorę. Trochę się w życiu zasilaczy natestowałem
piotrek89xc Napisano 28 Stycznia 2008 Napisano 28 Stycznia 2008 Płyta główna: Asrock (nie pamietam jaki model) Procesor: Athlon XP 2600+ (seryjnie 2000+ podkręcony na 2600+) Grafika: GeForce FX 5200 128/128 Ram: 512 DDR 400 (w dwóch kościach: elixir i kingmax) Dysk: WDC 80GB Napędy: 2x LG ( dvd-rom + nagrywarka dvd) Zainteresowała mnie jeszcze jedna aukcja: http://allegro.pl/item299354698_tracer_hel...el_wys_24h.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.