bleak Napisano 1 Listopada 2011 Napisano 1 Listopada 2011 Jaka jest różnica między tymi kluczami: KLUCZ DO OSI SUPORTU BIKE HAND !!! WAWA !!! (1902189912) - Aukcje internetowe Allegro KLUCZ DO DEMONTAŻU WOLNOBIEGÓW BIKE HAND !!! (1889103907) - Aukcje internetowe Allegro KLUCZ DO MONTAŻU KASET BIKE HAND !!! (1898465522) - Aukcje internetowe Allegro Raz piszą, że jest to klucz do montażu kasety, raz że do demontażu wolnobiegu, albo do osi suportu... gubie się w tym wszystkim. Chcę rozkręcić rower, wymienić smary itd. tym samym poznać jego budowę. Do rozłożenia wolnobiegu, piasty, bębenka potrzebuję wszystkich 3 kluczy? Sprzęt mam firmy Shimano. Proszę o wyrozumiałość, dopiero zaczynam swoją przygodę z rowerami.
skydancer Napisano 1 Listopada 2011 Napisano 1 Listopada 2011 Pierwszy służy do demontażu suportów typu Octalink, ostatni do odkręcania pierścienia mocującego kasety i tym samym do zdjęcia kasety z tylnej piasty (uniwersalne rozwiązanie w Shimano, Sram, Sun Race...). Wyglądają podobnie, ale to dwa rózne klucze. Drugi natomiast służy do demnotażu wolnobiegu, ale tego nie używałem nigdy więc nie jestem na 100% pewien. Napisz najlepiej jaki masz rower (albo zrób zdjcie), to będzie wiadomo co potrzebujesz.
eloo Napisano 1 Listopada 2011 Napisano 1 Listopada 2011 Do wykręcenia suportu potrzebujesz klucza nr 1, do zdjęcia kasety klucz nr 3 i przydałby się bacik np. BAT bacik KLUCZ do KASETY YC-501A CTbike (1882212231) - Aukcje internetowe Allegro Do rozkręcenia bębenka potrzeba www.nusiu.pl - I jeszcze do zdjęcia korby bez jej uszkodzenia przydałby się ściągacz np. Klucz do korby (1862982807) - Aukcje internetowe Allegro
Mod Team Puklus Napisano 2 Listopada 2011 Mod Team Napisano 2 Listopada 2011 Kasete można odkręcić i kluczem i 2 i 3 choć ja unikam 3 bo miałem jeden taki to mi sie nie chciał wejść w oś ... Numer jeden to nie tylko klucz do suportu octalink ale i kwadratowych, będzie on kompatybilny. Bacik można zrobić w 5 min ze starego lańcucha a do korby tylko i wyłącznie ściągacz.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.