Skocz do zawartości

[klucze] do suportu/kasety

bleak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jaka jest różnica między tymi kluczami:

KLUCZ DO OSI SUPORTU BIKE HAND !!! WAWA !!! (1902189912) - Aukcje internetowe Allegro

KLUCZ DO DEMONTAŻU WOLNOBIEGÓW BIKE HAND !!! (1889103907) - Aukcje internetowe Allegro

KLUCZ DO MONTAŻU KASET BIKE HAND !!! (1898465522) - Aukcje internetowe Allegro

Raz piszą, że jest to klucz do montażu kasety, raz że do demontażu wolnobiegu, albo do osi suportu... gubie się w tym wszystkim.

Chcę rozkręcić rower, wymienić smary itd. tym samym poznać jego budowę. Do rozłożenia wolnobiegu, piasty, bębenka potrzebuję wszystkich 3 kluczy?

Sprzęt mam firmy Shimano.

Proszę o wyrozumiałość, dopiero zaczynam swoją przygodę z rowerami.

Napisano

Pierwszy służy do demontażu suportów typu Octalink, ostatni do odkręcania pierścienia mocującego kasety i tym samym do zdjęcia kasety z tylnej piasty (uniwersalne rozwiązanie w Shimano, Sram, Sun Race...). Wyglądają podobnie, ale to dwa rózne klucze. Drugi natomiast służy do demnotażu wolnobiegu, ale tego nie używałem nigdy więc nie jestem na 100% pewien. Napisz najlepiej jaki masz rower (albo zrób zdjcie), to będzie wiadomo co potrzebujesz.

• Mod Team
Napisano

Kasete można odkręcić i kluczem i 2 i 3 choć ja unikam 3 bo miałem jeden taki to mi sie nie chciał wejść w oś ... :wallbash: Numer jeden to nie tylko klucz do suportu octalink ale i kwadratowych, będzie on kompatybilny. Bacik można zrobić w 5 min ze starego lańcucha a do korby tylko i wyłącznie ściągacz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...