Tobo i jak korba się spisuje ?
Mija już grubo ponad pół roku więc pewnie coś wiecej możesz powiedzieć.
[korby]aerozine titanium x12 sl a3
Started By tobo, cze 11 2009 00:10
28 odpowiedzi w tym temacie
Rowery
Napisano 04 maj 2010 - 14:36
Również byłbym ciekaw dalszych opinii. Przymierzam się do tej korby i chyba jestem zdecydowany aczkolwiek dobrze byłoby usłyszeć coś jeszcze :>
Napisano 05 czerwiec 2010 - 16:26
apdejt tematu aerozine:
- korba dostanie trzy przeszczepy: zębatki extralite 44 i 32 zęby, śruby aerozine oraz wkład token. wkład poszedł z ramą, więc potrzebowałem nowy, zębatki - zmiana z powodu obniżania wagi. śruby są niebieskie.
waga korby po zmianie tych części wyniesie poniżej 700 gram, najprawdopodobniej 690, gdyż masę rzeczywistą wszystkich elementów składowych mogę zwerifykować dopiero po przyjeździe do polski.
- korba dostanie trzy przeszczepy: zębatki extralite 44 i 32 zęby, śruby aerozine oraz wkład token. wkład poszedł z ramą, więc potrzebowałem nowy, zębatki - zmiana z powodu obniżania wagi. śruby są niebieskie.
waga korby po zmianie tych części wyniesie poniżej 700 gram, najprawdopodobniej 690, gdyż masę rzeczywistą wszystkich elementów składowych mogę zwerifykować dopiero po przyjeździe do polski.
Napisano 09 czerwiec 2010 - 10:39
Mógłbyś wystawić fotkę, gdzie widać w jakim stanie jest anoda?
Napisano 28 maj 2011 - 16:34
Jestem użytkownikiem tego "cudu" od paru miesięcy, kiedyś myśałem że "to coś" na ramie Mbika jest nieźemsko nie odparne na odpryski, odrapanie itp - ale muszę przyznać, że pod tym względem areozin stawia poprzeczkę naprawdę wysoko...
waga zgodna z katalogową - i tu zaczynają się schody, montaż to jakieś od 30min do 1,5h zależy ile mamy szczęścia... i ile razy pryjdzie nam to poprawiać bo okarze się że albo zamocno ścisneliśmy korbę i łożysko ciężko się kręcą albo za lekko i korba zaczyna się odkręcać po 20km, łożyska są kiepsko zabezpieczone(same w sobie są bardzo dobre). Aluminium użyte do jej stworzenia jest kruche i nie radzę konfrontować go z kamieniami lub słabej jakości kluczem do soportu bo można zrobić kuku sprzetowi. Co do sztywności to na boki się giba jak szalona ale w stronę działania siły jest napewno znacznie sztywniejsza niż mój poprzeni prawie kilogramowy zestaw stylo(porównywalne do xt).
osobiście gdybym miał kupować korbę jeszcze raz to... Truvativ Noir 3,3 - z czerwonym:)
waga zgodna z katalogową - i tu zaczynają się schody, montaż to jakieś od 30min do 1,5h zależy ile mamy szczęścia... i ile razy pryjdzie nam to poprawiać bo okarze się że albo zamocno ścisneliśmy korbę i łożysko ciężko się kręcą albo za lekko i korba zaczyna się odkręcać po 20km, łożyska są kiepsko zabezpieczone(same w sobie są bardzo dobre). Aluminium użyte do jej stworzenia jest kruche i nie radzę konfrontować go z kamieniami lub słabej jakości kluczem do soportu bo można zrobić kuku sprzetowi. Co do sztywności to na boki się giba jak szalona ale w stronę działania siły jest napewno znacznie sztywniejsza niż mój poprzeni prawie kilogramowy zestaw stylo(porównywalne do xt).
osobiście gdybym miał kupować korbę jeszcze raz to... Truvativ Noir 3,3 - z czerwonym:)
Rowery
Napisano 02 czerwiec 2011 - 16:33
znowu ja sztywniejszej korby pod noga nie mialem i jako 1. niemal nie plywa na boki...ile wazysz?
Napisano 24 wrzesień 2011 - 22:45
72-74kg jeździłem na paru korbach i stwierdzam brak sztywności bocznej w mojej.
Napisano 27 wrzesień 2011 - 18:24
rowno wsadziles wkladki regulujace dlugosc ramion i przeciwlegle do nich plaskie?
Napisano 04 październik 2011 - 17:43
tak i tak (przeciwległe płaskie to te metalowe?)
Sztywność sprawdzam również poprzez nacisk na pedał prostopadle do ramy.
I na dodatek korba straciła prawie całą tą dziwną białą naklejkę - ale może to i lepiej bo teraz też nieźle wygląda.
Sztywność sprawdzam również poprzez nacisk na pedał prostopadle do ramy.
I na dodatek korba straciła prawie całą tą dziwną białą naklejkę - ale może to i lepiej bo teraz też nieźle wygląda.
Użytkownik Jakubas edytował ten post 04 październik 2011 - 17:44