Skocz do zawartości

[Ciekawe aukcje] na Allegro, E-Bay'u i in.

Odi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przecież te obręcze są pod vki :icon_lol:

Chyba żartujesz?

Nie bez powodu mają w oznaczeniu d. Sam mam takie koła tylko piasty na 6 śrub.

Z resztą: http://dtswiss.pl/rims/xr_4_1_d.htm .

Wydaje mi się że Artro ma rację bo tak wygląda obręcz pod hamulce tarczowe http://dtswiss.pl/rims/xr_4_1_d.htm a tak pod hamulce tarczowe i v-brake http://www.synkros.p...ALI-36otw-.html

20100702093900.jpg

20100702093932.jpg

Widzisz różnicę w oznaczeniach tego co podałeś w linku a tego co widnieje na aukcji?

Poza tym obręcz pod V'ki ma cały bok srebrny, a ta z aukcji tylko środek... wytarty.

Napisano

A ja jestem ciekaw jak się tym hamowało :) No i pewnie cała farba gromadziła się na klockach ;)

Te obręcze różnią się tylko literką "d" w nazwie

i tym że w 4.1d krawędź jest pomalowana. Wszystko inne jest identyczne

(nawet w obu przypadkach powierzchnia była ładnie fazowana przed malowaniem)

jak to hamuje? Nie ma żadnej różnicy! Farba szybko się ściera i nie ma żadnych efektów ubocznych!

Nie ma co się tak podniecać...

Napisano

Te obręcze różnią się tylko literką "d" w nazwie

i tym że w 4.1d krawędź jest pomalowana. Wszystko inne jest identyczne

(nawet w obu przypadkach powierzchnia była ładnie fazowana przed malowaniem)

jak to hamuje? Nie ma żadnej różnicy! Farba szybko się ściera i nie ma żadnych efektów ubocznych!

Nie ma co się tak podniecać...

Masz rację.

Waga też ta sama.

Tylko kto normalny w ten sposób traktuje takie koła...

Napisano

Nie rozumiem problemu. Wielotryb to zarówno kaseta jak i wolnobieg - tutaj jest kaseta. Swoją drogą to niezły ten rower, osprzęt klasyczny, w miarę zadbany. Cena pewnie skoczy ładnie na końcówce.

Napisano

dlaczego nieuczciwy...

jest to sposob na unikniecie placenia prowizji od wartosci towaru, a transport nie jest wliczany w cene. przed licytowanie przeczytaj dokladnie opis aukcji i bedziesz wiedzial o co chodzi.

Napisano

Masz rację.

Waga też ta sama.

Tylko kto normalny w ten sposób traktuje takie koła...

No to będę musiał Cię zdziwić, bo ja na przodzie mam właśnie obręcz xr4.1d, a używam jej z V`kami, a według wszelkich badań zaliczany jestem do ludzi normalnych :) .

Przyczyna jest prosta, jak składałem to koło to miałem wybór, albo wziąć obręcz 4.1d i mieć kółko w ciągu 3 dni u siebie, albo czekać bliżej nieokreślony okres aż obręcz pod v`ki będzie dostępna, wybrałem pierwszą opcję, i jedyne co zrobiłem jak dostałem koło to starłem farbę z boku obręczy i muszę przyznać, że żadnej różnicy już nie ma między obręczami z przodu i tyłu, może jedynie brak znaczników zużycia, ale to akurat jest mało istotne ;)

Napisano

sporo widziałem na allegro na przykład zdjęcie telefonu gdzie na tapecie byłą nagą kobieta :) ale ten widelec (właściciel wyszedł pewnie z założenie po co się męczyc jak narzędzie do cięcia metalu pod ręka). Ten rowerek też fajny jak ktoś ma sporo kasy może kupic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...