bartolinii Napisano 10 Grudnia 2009 Napisano 10 Grudnia 2009 Jako że nie znalazłem na forum nic na ten temat mam pytanie: jakie obręcze mają wentyle typu schreader a jakie prestę? zależy mi głównie na obręczach dt i mavic. Prosze o pisanie w kolejnosci: model obręczy/rodzaj wentyla.
amoniak Napisano 10 Grudnia 2009 Napisano 10 Grudnia 2009 Obręcze nie posiadają wentyli chyba że UST te mają taki dynks który montujesz w otworze i z tego co pamiętam wentyl jest presta otwory pod dętkę z wentylem presta są mniejszej średnicy. Wyższe modele obręczy różnych producentów mają średnicę właśnie do tych wentylków
Grondag Napisano 10 Grudnia 2009 Napisano 10 Grudnia 2009 Niekoniecznie wyższe- moje alexrims dm18 też takie mają pytanie ode mnie: Czy do większego otworu mozna wsadzić wentyl Presta?(nie zacznie się wykrzywiać pod kątem czy coś takiego)
Fludi Napisano 10 Grudnia 2009 Napisano 10 Grudnia 2009 Z tego co kojarzę to w obręczach Mavic'a jest otwór pod samochodowy wentyl, a dodawana jest taka tulejka, która redukuje średnice otworu do presty...
DAMIAN24 Napisano 10 Grudnia 2009 Napisano 10 Grudnia 2009 no ja np. widziałem taką gumkę co się wkłada i wtedy można mieć preste a nic nie wpada do środka obok wentyla i nie zaczyna przecierać dętki... kumplowi się tak kiedyś stało, po prostu piach po trochu wlatywał i starł dętke
netta1987 Napisano 10 Grudnia 2009 Napisano 10 Grudnia 2009 tak do mavica oryginalnie dodawana jest plastikowa tulejka do presty a po jej wyjęciu mamy zwykły czyli dostajemy obręcz uniwersalną
bartolinii Napisano 10 Grudnia 2009 Autor Napisano 10 Grudnia 2009 dzieki, a w obręczach dt są otwory na prestę czy schreadera?
Mod Team Puklus Napisano 10 Grudnia 2009 Mod Team Napisano 10 Grudnia 2009 Jezeli o chodzi i uszkodzenia presty w wiekszym otworze to ja tak jeździłem dłuższy czas, bez nakretki bo nie było sensu straszna dziura tam była (ktoś wycią ) nic sie nie działo z detka a obrecz wymieniłem.
Patryke Napisano 10 Grudnia 2009 Napisano 10 Grudnia 2009 dzieki, a w obręczach dt są otwory na prestę czy schreadera? DT XR 4.2d są na prestę, chyba ogólnie większość DT jest na prestę? Zawsze jak coś zostaje rozwiercanie BTW jakby ktoś pytał o Alex'a to te co do tej pory widziałem są na schreadera.
wikrap1 Napisano 14 Grudnia 2009 Napisano 14 Grudnia 2009 Kolega chyba ma tą tulejkę właśnie, bo dm18 są na shradera. Przynajmniej ja mam na samochodowy, a nie słyszałem o jakiejś wersji na prestę
wikrap1 Napisano 19 Grudnia 2009 Napisano 19 Grudnia 2009 Aha, to zwracam honor:P A tak w temacie, to mam prestę w szosie i shradery w MTB. Jak się pompuje przez wężyk, to nie ma problemów, za to presta lepiej trzyma powietrze. Gorzej, jak chciałem pompować prestę ręczną pompką i to jeszcze po ciemku. Ułamałem tą śrubeczkę blokującą zawór Za to w Shraderze nie miałem najmniejszych problemów nigdy, tyle, że raz na tydzień wypadałoby podpompowywać, bo wiatry uciekają Np szosa ostatnio jeżdżona była chyba w październiku i nic nie ubyło. Opony i tak do śmieci, to nie spuszczam, eksperyment trwa:D Po zimie zmierzę ile wiatrów tam będzie:) Podsumowanie Shrader: +Praktycznie nie da się uszkodzić +ogólno dostępne pompki +prostota obsługi(Łatwo, szybko zmienia się dętkę, bez nakrętek itd.) - Ucieka powietrze Presta: -Da się poprzez nieumiejętne pompowanie uszkodzić -Trudno o pomoc na trasie, jak się zapomni swojej pompki, zgubi, zniszczy itp. +dłużej trzyma wiatry, praktycznie zero ubytków:D -Trzeba odkręcać nakrętkę przy zmianie dętki, odkręcać zaworek(w shraderze tylko kapturek) Eh, tematy mi się troszeczkę pomieszały, sorki za OT
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.