Skocz do zawartości

[marzenia] Rower waszych marzeń ... !!!!!!!

Gość Tymoteusz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

och ten giancik - miód malinka :shock:

aż mi leci z gęby ślinka :lol:

pewnie, że można złożyć ale:

primo - trzeba wiedzieć co w rowerze piszczy, a ja :-?

secundo - zrozumienie w domu trzeba mieć, a to już :evil: :evil:

cykloza sie rozwija :D coraz częściej bywam w rowerowni :D jestem z nimi już na ty :grin: , wymieniłem sie mailami :twisted:

. czy jest na forum psychiatra?! :oops:

Napisano

Ja tam twardo stąpam po ziemi. Na razie nie stać mnie na niewiadomo co, i dlatego tylko modernizuję swój rower przy pomocy kieszonkowego... Aktualnie zbieram na amortyzator Suntoura (xc pro), a jeśli miałbym sobie wybrać jakis wspaniały rower, to może Wheeler Hornet 20?

Napisano
...

cykloza sie rozwija  :D coraz częściej bywam w rowerowni  :D jestem z nimi już na ty :grin: , wymieniłem sie mailami :twisted:

. czy jest na forum psychiatra?! :oops:

Co ty piszesz , tyś jest normalnym , to "ci inni" są nie tego.My tu wszyscy tak mamy. :twisted: :cool: 8)

Napisano

...tyś jest normalnym , to "ci inni" są nie tego.My tu wszyscy tak mamy. :twisted:  :cool:  8)

my jestesmy normalni, ewentualnie jak by sie ktoś z nienormalnych pytał to "pozytywnie zakręceni" :lol:

Napisano

Ten na fotce to chyba 18" na oko, na żywo to widzialem tego na fotce co link do niej dalem :) nie Amstaffa. Alvaren a ty bedziesz bral jakies specjalne malowanko nowej ramy :?:

Napisano

No ja chyba będe brał 18'' ale zastanawiam się nad 16'' :/ na tej fotce to chyba nie 18'' w sklepie jakas wieksza mi sie wydawała :) a ramke będę miał czarną bez malowania nie mam kasy na takie coś, jak kiedyś bedzie juz obsrupana to wtedy dam na malowanie ze specjalnym wzorem :D

• 2 tygodnie później...
Napisano

A ja marzę o dwóch rowerach 8) :

1. mój rower w jednym kawałku (bo na razie rama i części są osobno);

2. zmaterializowany rower Mojego Rycerza (bo na razie istnieje jedynie w wymiarze wirtualnym)...

Oba te rowery stanowią nierozerwalną całość: jeden bez drugiego nie ma prawa ruszyć w trasę ;-) ...

Pozdrówko rozmarzone :-) ...

Napisano

A ja nie marze o wystrzałowym rowerze bo trzęsły by mi sie ręce żeby go na czymś nie rozwalić i bałbym sie zatrzymac wśród ludzi zeby mi go nie ukradli.

Rower marzeń to se moge mieć na plakacie na ścianie:)

Napisano
No ja chyba będe brał 18'' ale zastanawiam się nad 16'' :/ na tej fotce to chyba nie 18'' w sklepie jakas wieksza mi sie wydawała :( a ramke będę miał czarną bez malowania nie mam kasy na takie coś, jak kiedyś bedzie juz obsrupana to wtedy dam na malowanie ze specjalnym wzorem :D

Ten na zdjęciu to 16".

a tutaj znalazłem więcej zdjęć tego roweru :arrow:

FOTA1

FOTA2

FOTA3

FOTA4

FOTA5

FOTA6

FOTA7

FOTA8

FOTA9

FOTA10

Napisano

A ja to w sumie swój rower marzeń już mam... co prawda najbardziej mi podchodzi santa cruz blur, ale kupiłem iron horse'a hollowpointa też z VPP, rama wazy tyle samo co w blurze, design nawet troche podobny, i ma naklejke "santa cruz" na ramie :-D tylko osprzęt z czasem wymienię jak mi się STX-RC już rozpadnie, no i amorek to pewnie white brothers wstawie ;]

Napisano

Tylko i wylacznie Corratec Super Bow Team World Cup. Ramy Bow sa przepiekne... I ten rower ma w sobie cos.

A jesli nie ten to Author Introvert, ten tez sprawia, ze krew mi plynie szybciej.

Napisano

ostatnie posty nie jarze w komplecie

ale nie ważne

ważne że Wy sie dobrze bawicie

in my work zagościły trzy biki mercedes benz jeden gary fisher

jak popatrzyłem ile stresu mają właściciele z pilnowaniem swoich skarbów

to jeszcze bardziej pokochałem swoją limuzynke

w srode ba za 48godz montaż amora

i wtedy sesja zdjęciowa na rozkładówke xc-zone

limuzynko kocham cie!

Napisano

Witam,

to i ja coś dorzucę od siebie :P

wydaje mi się że kończę właśnie swój rower marzeń.

Na początek wystarczy, potem ewentualnie wymienię jeszcze kilka elementów :D

Konfigurację już podawałem - ale wrzucę tu jeszcze raz:

DC Mastiff 18,5" + damper DNM Burner RC

amor przód Manitou STANCE Blunt Hex (150mm, sztywna oś 20mm)

piasty NorthShore disk 36 otw. P+T

szprychy DT Champion czarne, niecieniowane czarne

obręcze Sun Rims Single Track

opony - Panaracer Fire FR PRO

suport - Race Face SRX

korba - Race Face RIDE XC

pedały Crank Brothers (platforma + ubijacz)

kaseta SRAM PG-990

łańcuch SRAM PC-99

przerzutka tył SRAM X.9

przerzutka przód SRAM X-Generation

sztyca DaBomb

siodełko - na razie VELO (nie pamiętam nazwy)

hamulce HAYES HFX-MAG XC P+T

Stery TIOGA

mostek TIOGA Task Force

kierownica Tioga TaskForce DH, gięta

gripy - jakieś TIOGA, nie pamiętam które

manetki SRAM X.9 trigger

Z czasem na pewno do wymiany tylny damper - najprawdopodobniej na Manitou Swinger Coil, ale to już w trakcie użytkowania roweru :)

Szczerze mówiąc - na początku zakładałem inny budżet i gdybym miał kupować gotowy rower, to nie wydałbym więcej niż 50% tego co w ten sposób wydałem. A składając rower powoli element po elemencie - miałem trochę czasu i w sumie wyszło sporo kasy więcej. Za to jedynie damper jest elementem który widzę do wymiany od początku.

I to właściwie mój rower marzeń - tak mi się wydaję.

Do jazdy zostało jeszcze parę zł do zapłacenia, ale już niebawem przestanę siedzieć przed komputerem i będę w zamian jeździł po okolicznych lasach :)

Pozdrawiam

Napisano

A ja tam powiem krotko, wszystkie SantaCruzy, IronHorse'y i Cannondale mi sie podobaja i kazdy jest super. A roweru marzen nie mam, bo co roku jest fajniejszy. W tamtym roku podobaly mi sie Scotty na Scandinum 2, ten full leciutki, a dzis jzu sa fajniejsze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...