Skocz do zawartości

[Zlot]Pierwszy ogólnokrajowy międzynarodowy Zlot Forumrowerowe.org

MarcinGoluch

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie biorę udziału w zlocie, ale ja swój wypad w góry odwołałem. Z reguły wiem, że po tygodniowych deszczach warunki w wyższych partiach są masakryczne, w kałużach można się utopić. Na 3 dni to proponuję wziąć dwa komplety klocków. Jeżeli dojdzie do tego deszcz+wiatr+ziąb+mgła, czyli coś co przeżywałem dwa tyg. temu na Policy, to jazda przekształca się w grę o przetrwanie i szukanie szlaku(najgorszej jest na zamglonych halach). Aczkolwiek pogoda ma być z dnia na dzień lepsza, poza tym ilość osób na zlocie i atmosfera z pewnością wynagrodzą pewnie niedogodności matki natury :D Miłej eksploracji życzę.

Napisano

jeżdże jak czas pozwoli i z reguły powoli, ale raczej bez względu na pogodę i jakoś do dziś nie zamarzłem :confused:

widać humor na forum zależy od dnia tygodnia, raz kamikadze rowerowi którzy wszędzie i w każdych warunkach a za chwilę strach i takie tam o deszczu..

ogólnie jest ciepło :wallbash:...przyjmijmy to nastawienie i będzie ok, to nie Alpy, ludzie z drugiej strony polski nie muszą się obawiać temp zaniżonych o 25stopni względem ich miejsca zamieszkania....

zimowe ciuchy poszły w szafę na początku kwietnia (albo wcześniej) .. jak pisałem we wtorek jeździłem i było ok, sporo szutrów wyschło, dzikich kotów nie ma śladu, byłem w rowerowej koszulce z długim rękawem i krótkich spodenkach... dziś też tak wyskakuję.. w okolice Zagórza (o ile czas pozwoli)... za oknem słonko przedziera się powoli. ... byle mieć w zapasie coś na wiatr ...we wtorek go nie było, wczoraj był dziś znów nie ma -> LOTTO.

czekając na słonko i suchy las w naszym kraju wyszło by kilka (weekendowych) dni jazdy na rok...

damy radę, ktoś najwyżej przytuli kogoś hahah w grupie raźniej.

Napisano

Kubus18 - nigdy nie udalo mi zarznąc klockow do tarczowek przy jezdzie w blocie :confused: nie wiem z jakich wy korzystacie no chyba ze ja jestem wybrancem. nawet po pamietnym maratonie w sokołowsku żywice shimano miały sie bardzo dobrze mimo tego ze przywiozlem do domu tyle blota ile wazy rowerek.

nie panikujcie z tymi kominiarkami i polarami...

Napisano

Imo bluza rowerowa + koszulki + krótkie spodenki i EWENTUALNIE getry, coś wierzchniego z windstopperem to aż nadto :confused:

Napisano

Ekhem ekhem, przemawia pogodynka!

Jak zwykle drodzy państwo, przybywacie w najcieplejszy rejon polski: wro jest najcieplejsze (szaloone 16 stopni) a świdnica daleko nie odbiega (chwilowo mamy 9, ale jak zawsze będzie tyle co we wro), biorąc pod uwagę te opady co w nocy mi spać nie dały i wiatry szalejące, pozwolę sobie zacytować niejakiego Ivana: OSTRO!

Napisano

hmm o jakiej Świdnicy mowa ? (kobiecej :confused: )

bo ja widzę to jakoś tak: za oknem (w pracy) słonko lekko przyświeca, drzewa fakt lekko się kołyszą ... a i do auta o 7mej w koszuli wyszedłem i dotarłem bez "gęsiej" :wallbash:

więc nie jest źle ...

a jak się ochłodzi to może zrobimy pierwszą w Polsce a może i na Świecie jazdę po górach w śpiworach... wytnie się otwory na ręce i nogi może trafimy do jakiejś księgi rekordów...

czy może ktoś z tych co już zjechali będzie w okolicy Świdnica (W-ch) jeździł po południu (17ta) ?? jak tak to gdzie ??

Napisano

Jakoś nigdy nie brałem w góry (porą letnią) windstoppera. Zawsze ubieranie się na cebulkę wystarczało. Dwie potówki, koszulka, bluza, nogawki - i nawet 5* nie straszne. A jakoś nie wierzę, żeby mniej się zdarzyło ;]

Napisano

hehehe, bo zimno jest tylko na zjazdach, nawet w gorące dni (;

Ukasz? nie bardzo zrozumiałam Twoje pytanie. Możesz rozwinąć?

11 stopni. Robi się cieplej (;

Napisano

Agenciara i Kubusiowa i jeszcze Sebekfireman, jesteśmy w pokoju 106 czy ktoś dołączy do nas? Jeśli tak to napisz do Marcina a on dopisze osobę.... Drzwi szeroko otwarte :confused: Każdy miło widziany B)

Pozdrawiam :wallbash:

Napisano

pytanie było od tak, dla wzbudzenia dyskusji - zadziałało;)

ale fakt pogoda zmienna, teraz ciemna chmurka wisi nad głową i wiaterek się zmorzył,

nie ma co gdybać, będzie co będzie, a będzie ok no i na wieczór pewne jest że ciepły będzie płomień ogniska i kiełbaski dla równowagi wsparte zimnym piwkiem ...

Napisano
Agenciara i Kubusiowa i jeszcze Sebekfireman, jesteśmy w pokoju 106 czy ktoś dołączy do nas?

mieszane pokoje ? ładnie robicie..

ogłaszam wszem i wobec, że jednak na zlocie się nie pojawię :)( Marcin już wie, kasa wpłacona przechodzi na Wasze nagrody w losowanbiu ;)

bawcie się dobrze :(

Napisano
Agenciara i Kubusiowa i jeszcze Sebekfireman, jesteśmy w pokoju 106 czy ktoś dołączy do nas? Jeśli tak to napisz do Marcina a on dopisze osobę.... Drzwi szeroko otwarte ;) Każdy miło widziany :)

Pozdrawiam :(

Napisałem już na ten tamet u Agi i Sebka na blogu, proponuje zamienić ten pokój na piatkę piętro wyżej i wtedy dołączamy ja z kumplem.

Napisano

hmm deszczu nie będzie bo ja przyjadę :) U mnie w Tczewie teraz świeci słońce :) a jak do Wałbrzycha zajedzie Pomorska Ekipa to przywiezie w kieszeni to słoneczko :D A co jak szaleć to szaleć :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...