benek Napisano 10 Listopada 2008 Napisano 10 Listopada 2008 ...BTW, gdzie można dostać hak przerzutki od Zaskara?... A takie by nie pasowały, http://www.dobrerowery.com/product_info.ph...roducts_id=7026 http://www.dobrerowery.com/product_info.ph...roducts_id=3933 tylko nie wiem czy mają je fizycznie w magazynie czy tylko "mają mieć"
ulvgar Napisano 10 Listopada 2008 Napisano 10 Listopada 2008 Powinny pasować, ale cena dalej jest... Zobaczymy w środę czy mają na stanie.
calme Napisano 22 Listopada 2008 Napisano 22 Listopada 2008 Witam, jako, ze przypadkiem natrafiłem na ten temat, postanowiłem również dopisac sie jako ujeżdżacz i miłośnik rowerów ze stajni GT. Mój obiekt to GT Zaskar Expert w bardzo miłej jak dla mnie kolorystyce oraz delikatnie przekonwerterowany do opcji single speed Jako mieszkańcowi nizin jeździ się świetnie, aż żal będzie przerabiać i montować przerzutki w przyszłym sezonie (chęć odbycia kilku wycieczek w góry), gdyż prostota i zarys koncepcji single jest świetna. POZDRowerEk
Mod Team bikergonia Napisano 28 Listopada 2008 Mod Team Napisano 28 Listopada 2008 Witam GTmaniaka. A rowerek zacnym jest - gratuluję
kello Napisano 28 Listopada 2008 Napisano 28 Listopada 2008 rowniez witam a z racji , ze chce wlaczyc nowa GTowke w grono to pytanie: http://www.allegro.pl/item487751109_gt_ava...t_i_zacisk.html sprzedawca mowi, ze rozmiar to : "rura podsiodłowa: 410mm mierzylem od srodka suportu do samiutkiego konca ;] " czyli wychodzilby rozmiar S ? Ktos ma jakies doswiadczenia w ogole z tymi avalanchami ? Bo mam dwa amory. Jeden setke Judy TT , drugi Indy C 63 mm dlugosc cos jak sid 80 i nie wiem ktory ewentualnie wstawic
benek Napisano 28 Listopada 2008 Napisano 28 Listopada 2008 Tak to musi być S-ka, bo moja M-ka ma coś koło 466mm. Zresztą widac po kątach "triple-triangle", ze to jakiś mniejszy egz. Pamiętaj, że Lawinka ma inną geo niż Zaskar, dłuższą rurę podsiodłową i krótszą górna rurę (mniejszą bazę kół). Co do amora, to u mnie siedzi Bomber XC 600 ETA 100mm.
kello Napisano 29 Listopada 2008 Napisano 29 Listopada 2008 wlasnie Ski szukam. A krotsza rura pozioma sie przyda, bo posiadaczka ewentualna do wysokich nie nalezy To bedzie lepiej pasowac judy setka skoku ? Przy tym indy to moze troche sie chyba geo uposledzic? Pytam, bo patrze na specyfikacje avalanche i pisze, ze dostosowany jest do amorow 80 i 100mm. Wiec moze indy podejdzie. Gra jest warta grama a nawet 600 bo taka jest roznica w wadze
ulvgar Napisano 29 Listopada 2008 Napisano 29 Listopada 2008 Ktoś jakiś czas temu sprzedawał Zaskara... Chyba nawet w rozmiarze S Może jeszcze go ma?
benek Napisano 29 Listopada 2008 Napisano 29 Listopada 2008 Cały pic polega na tym, że mam porównanie bo w moim amorku po włączeniu blokady ETA po pewnym czasie kompresja skoku wynosi jakieś 30%. Więc to tak jakbym miał i 100 i 66. Generalnie zależy od zastosowań (odkrywcze) Płaski teren (im bardziej wyboisty tym mocniej się to czuje) IMO lepsza 100, szosa i podjazdy (zwłaszcza te 2) mniejszy skok to jest to. Własnie przez to, że Lawinka ma małą bazę kół/krótka ramę, to na podjazdach skok 100mm to istna męczarnia. Ale jak to mówią tyłek kazdy ma własny i kazdy ma własne odczucia z jazdy danym rowerem. I z obserwacji - jak dasz do Lawiny amor o małym skoku, krótki mostek i prostą wąską kierownicę, wtedy rower jest bardzo zwrotny (lub nerwowy wg. innych).
kello Napisano 29 Listopada 2008 Napisano 29 Listopada 2008 ja planowalem mostek 80 i gieta albo 90 i prosta 580 tioge taskforce dziewcze ma 160 cm okolo
Mod Team bikergonia Napisano 1 Grudnia 2008 Mod Team Napisano 1 Grudnia 2008 Kello to "S" będzie dla niej dobra. Ale czy mostek 80 nie będzie za krótki? Ja mam 163 cm, mam zaskarka "S" ale mostek 110 (założony na minus) i prostą kierę.
ulvgar Napisano 1 Grudnia 2008 Napisano 1 Grudnia 2008 Ale rozmiarówka niektórych roczników Avalanche i Zaskar jest myląca. Mam ramę Avalanche 2.0'06 L i Zaskar'07 L i ta druga jest większa. Radze dobrze zmierzyć ramę przed kupnem, ja na Lawinie się lekko dusiłem ale sporo też zależy od preferowanego stylu i pozycji jazdy.
benek Napisano 1 Grudnia 2008 Napisano 1 Grudnia 2008 Ja mam Lawinę '07 rozm. M + mostek 90 (boplight) + prostą kierę (boplight PRO) + sztycę z jarzmem przesuniętym do tyłu (zwykły klocek Kalloy-a) mając 179cm nie narzekam. Ale z premedytacja wybrałem ramę z małą bazą kół, jakbym szukał długasa to brałbym ... Garego.
kello Napisano 2 Grudnia 2008 Napisano 2 Grudnia 2008 ja mam zaskara M 80mm mostek i gieta kiere wiec mysle ze jej starczy 90 i prosta ? czy dac 100mm ? bo ja mam zle nastawienie do dlugich mostkow bo dla mnie uposledza to prowadzenie roweru
Mod Team bikergonia Napisano 3 Grudnia 2008 Mod Team Napisano 3 Grudnia 2008 To najlepiej byłoby jakbyś mógł od kogoś pozyczyć dłuższy mostek i prostą kierę. Nie ma to jak sprawdzić organoleptycznie.
kello Napisano 15 Grudnia 2008 Napisano 15 Grudnia 2008 ramka przyszla jest to S-ka i jest ladna jak poskladam a mam nadzieje ze zdaze przed swietami to sie pochwale i wpisze nowa czlonkinie klubu GT na forum, a moze namowie na wlasny login to sie sama wpisze pytanko tylko jaka srednica sztycy jest ? bo suwmiarke zapodzialem... rama to avalanche expert. czy to jest 27,2 standardowe ? bo tak wyglada nie wyglada na 30,9
ulvgar Napisano 15 Grudnia 2008 Napisano 15 Grudnia 2008 Raczej 27,2. Zawsze możesz wyjąć swoją sztycę i wsadzić
ulvgar Napisano 20 Grudnia 2008 Napisano 20 Grudnia 2008 Znalezione na pinkbike'u http://www.pinkbike.com/photo/2781297/
MrJ Napisano 23 Grudnia 2008 Napisano 23 Grudnia 2008 :o Dawno się tu nie pokazywałem, a tymczasem... przygotowania do powrotu do V-brake trwają w najlepsze. Hamulce (LX) i klamki (Avid5) czekają od dawna, golenie do amorka (z Magury Vidar) już są, piwoty pozostało odebrać (wyprawa 2 ulice dalej do znajomego przeciąąąga się ), koła wstępnie zaklepane (Crossride UB), teraz tylko czekać na fundusze noworoczne I jak dobrze pójdzie, nowy sezon zaczynamy w okolicach 12,8kg
kello Napisano 27 Grudnia 2008 Napisano 27 Grudnia 2008 no to rower zlozony , nowa czlonkinia klubu GT ;D fotki dam jutro jak bedzie jasno, to lepiej wygladac beda. Jak na razie specyfikacja: rama: GT Avalanche Expert S widelec: Rock Shox Judy TT stery: FSA mostek: no name, lekki bo chyba 146gram kiera: specialized xc, gieta 680mm sztyca: zoom siodlo: scott manetki: alivio klamki: avid fr5 hamulce: shimano 465 z tarczami 160mm przerzutka przod: deore down swing przerzutka tyl: xtek srebrny kaseta: alivio lancuch: hg50 korba: truvativ iso-flow suport: truvativ na isis pedaly: no name plastik 10 letnie (poki co na dobry poczatek ) kolo przod: piasta shimano 525 , obrecz kellysa kbix kolo tyl: piasta shimano xt, obrecz kellysa kbix opony continental explorer pro 2,1 i do tego pancerzyki w kolorze niebieski metalik rower dzis zlozony, przejechany, jutro wrecze prawowitej wlascicielce, mam nadzieje ze sie jej spodoba
ulvgar Napisano 27 Grudnia 2008 Napisano 27 Grudnia 2008 A myślałem, że założysz swoje tarcze skoro kupiłeś Juicy 7
Mod Team bikergonia Napisano 27 Grudnia 2008 Mod Team Napisano 27 Grudnia 2008 kello czekam na fotki - z opisu sprzęcik zapowiada się na niezłą maszynę
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.