ulvgar Napisano 28 Kwietnia 2008 Napisano 28 Kwietnia 2008 Na pełnym XTR jest Marathon Team. Ale nie ukrywam, że w marathon Pro wolałbym widzieć Rock Shoxa niż Foxa. Foxy mnie nie rajcują a za serwis trzeba płacić.
daVe Napisano 28 Kwietnia 2008 Napisano 28 Kwietnia 2008 Dzisiaj w cykloturze macałem Marathona Pro... Jest niesamowity... Można się nawet przejechać... Tylko skąd ja wezmę prawie 10 tys. zł na kaucję
omen Napisano 28 Kwietnia 2008 Napisano 28 Kwietnia 2008 Jak jechałem do Wrocławia to mój lvlek tulił się w bagażniku do GT Zaskar Carbon Team.. ogólnie rama jest piękna pod względem budowy.. ale nie to malowanie.. rower gdyby nie 3 trójkąt niczym by nie wyróżniał od innych carbonów.. modele Pro i Expert są naprawdę piękne.. a team jakiś taki szarawy zwyczajny.. waga przy Mce to 1380g :]
kello Napisano 28 Kwietnia 2008 Napisano 28 Kwietnia 2008 tego zaskara ? http://picasaweb.google.com/azsugteam/MioF...857667516828978
omen Napisano 28 Kwietnia 2008 Napisano 28 Kwietnia 2008 taa do tego :]] ten koleś w tej szarej czapce to jego właściciel :] to są Twoje foty ? bo widzę, że sie wkręciłem na jedna fote xD biała bluza, obok kolesia w bluzie xtraa http://picasaweb.google.com/azsugteam/MioF...856456336051314
kello Napisano 28 Kwietnia 2008 Napisano 28 Kwietnia 2008 no zdjecia cykalem ja i kolega stales w kolejce obok do szlaucha moze widziales mnie http://picasaweb.google.com/azsugteam/MioF...856198638013506 ? a Zaskara kolesiowi w czapce to ja zazdroszcze nic tylko pogratulowac
omen Napisano 28 Kwietnia 2008 Napisano 28 Kwietnia 2008 wiesz co nie pamiętam za bardzo ale skadś kojarzę tą bluze GT. chyba przejeżdżałem obok Ciebie, bo byłem w serwisie sztyce dokręcić xD dostał teamowego.. ale mówi, że wypas sie na tym jeździ.. Po za tym chciałem podziękować kolesiowi na Gt Zaskar Team? Pro? chyba jeden z tych dwóch. Który, ze mną jeszcze na mecie walczy http://picasaweb.google.pl/sebkomtb/BMWroc...384878729041730 Z tego co zapamiętałem to jest z Żywca, i rzucił mi sie w oczy amortyzator tzn. SID Team.. Wielkie dzięki i pozdrawiam.
kello Napisano 28 Kwietnia 2008 Napisano 28 Kwietnia 2008 no na pewno wypas sie jezdzi. w czerwonym namiocie harfy byles dokrecac ? bo ja tam przed startem stalem niedaleko
omen Napisano 28 Kwietnia 2008 Napisano 28 Kwietnia 2008 no w namiocie byłem :] bik z sygnatury :] tylko na innych oponach tj. Schwalbe Nobby Nic. nr startowy 990
KAZUMI Napisano 29 Kwietnia 2008 Napisano 29 Kwietnia 2008 Panowie może to odgadywanie kto za kim kto stał i na jakim źdźble trawy pod którą chmurką itp... załatwiajcie na privacie
MrJ Napisano 1 Maja 2008 Napisano 1 Maja 2008 Witam użytkowników GT Jako że poszukuję ramy mam pytanie: cóż to jest GT i-drive 2.0? Jaką ma realną wagę i ile skoku? Bo nigdzie nie znalazłem tych danych... No i co to za system zawieszenia? Konkretnie proszę o porównanie z tradycyjnym 4-zawiasem Będę bardzo wdzięczny za szybką odpowiedź :yes:
m2m Napisano 2 Maja 2008 Napisano 2 Maja 2008 Witam ponownie! W srode kupilem czerwona lawinke 3.0 i tym samym chce dolaczyc do klubu:D niestety teraz w gdansku pada deszcz i w ogole jest nieciekawie, wiec nie mam nawet jak sie przejechac Pozdrawiam klubowiczow!
Mod Team bikergonia Napisano 2 Maja 2008 Mod Team Napisano 2 Maja 2008 m2m jeszcze masz czas do ko ńca roku na ujeżdżanie lawinki. I czekamy na wrażenia z jazdy.
Kasumi Napisano 2 Maja 2008 Napisano 2 Maja 2008 Jak oceniacie zdolności podjeżdżania Lawinki,według mnie są średnie...zastanawiam się czy to wina konfiguracji czy więcej z tej geometrii nie wycisnę....
daVe Napisano 3 Maja 2008 Napisano 3 Maja 2008 Również uważam, że na podjazdach mogłoby być dużo lepiej. Jednak na pewno po zmianie kiery na prostą oraz mostka minimalnie na minus byłoby o wiele lepiej.
ulvgar Napisano 3 Maja 2008 Napisano 3 Maja 2008 U mnie też jest średnio. Długa główka ramy - 145 mm + dwie podkładki po 5 mm. Mostek 110 mm i 5* na minus nieco to rekompensuje ale i tak nie jest to co chciałbym by było, zastanawiam się nad mostkiem 10* ale obawiam się, że upośledziłoby to wtedy zjazdy. Może skok amora dać 80-85 mm a nie 100? rogi dużo na podjazdach by zmieniły ale nie jestem ich miłośnikiem
Mod Team bikergonia Napisano 3 Maja 2008 Mod Team Napisano 3 Maja 2008 U mnie też jest średnio. Długa główka ramy - 145 mm + dwie podkładki po 5 mm. Mostek 110 mm i 5* na minus nieco to rekompensuje ale i tak nie jest to co chciałbym by było, zastanawiam się nad mostkiem 10* ale obawiam się, że upośledziłoby to wtedy zjazdy. Może skok amora dać 80-85 mm a nie 100? rogi dużo na podjazdach by zmieniły ale nie jestem ich miłośnikiem Pomyśl o mostku Richeya +/- 17*. Ja taki mam i nie zamienię go bo geometria na tym bardzo skorzystała (w moim przypadku)
ulvgar Napisano 4 Maja 2008 Napisano 4 Maja 2008 Dziś na niezłym podjeździe wykazało słaby punkt ramy przy podjeżdżaniu. Nie wiem czy kombinować... Może zacznę od usunięcia podkładek, potem zobaczę czy coś więcej trzeba zrobić w tym kierunku. Pokombinować chcę w przyszłym roku jak (o ile) złożę nowy rower. Jak na razie sprawa się coraz dalej przesuwa, Zaskar w dodatku podrożał Brakuje mi właściwie ramy, amortyzatora i kół.
bodziekk Napisano 4 Maja 2008 Napisano 4 Maja 2008 Witam użytkowników GT Jako że poszukuję ramy mam pytanie: cóż to jest GT i-drive 2.0? Jaką ma realną wagę i ile skoku? Bo nigdzie nie znalazłem tych danych... No i co to za system zawieszenia? Konkretnie proszę o porównanie z tradycyjnym 4-zawiasem Będę bardzo wdzięczny za szybką odpowiedź :P System zawieszenia jest taki, jak w GT Gdzieś tam wyżej opisywałem jak to działa w nowszej ramie, w starszej zasada działania jest taka sama. Skoku nie wiem dokładnie ile to to ma, ale patrząc na długośc dampera, to raczej niedużo. Nie jest w tej chwili pewny, ale to chyba jeszcze rama sprzed "liftingu" - a te lubiły sobie pękać.
Kasumi Napisano 5 Maja 2008 Napisano 5 Maja 2008 To mnie "uspokoiliście"...trzeba zmienić ramę Ja mostek z oryginalnego zmieniłem na 8 stopni 100 mm jest trochę lepiej....ale niestety trochę.Kolejna rzecz to podkładki,ale już mnie przy dłuższej jeździe bolą plecy..jak obniżę jeszcze mostek..może być gorzej...Druga sprawa.że 100 mm to maks jaki mi się widzi w tej ramie,bo to mimo wszystko rower do enduro..... Kolejne pytanie...Czy coś się zmieniło konkretnego w systemie I-drive na przełomie ostatnich 3 lat? Czym różnią się ramy 2006-2007-2008 ?
bodziekk Napisano 6 Maja 2008 Napisano 6 Maja 2008 Ogólnie budowa jest taka sama, tzn. nie wiem jak jest z zamiennością np. ślizgów (podejrzewam, że są identyczne), ale sam pomysł jest taki sam, bez tej dużej tuleji, która była dawniej. W 2006 był problem z Flexbonem, dlatego od 2007 GT wycofało się z niego, na rzecz Dogbone'a.
MrJ Napisano 6 Maja 2008 Napisano 6 Maja 2008 Dogrzebałem się, że ta rama ma 4,5 cala skoku - teoretycznie 114,3mm, praktycznie pewnie 110mm. Sprzedawca podesłał mi, że set rama+damper+zacisk+sztyca+siodło+stery waży realnie ok. 3700g - a konkretnie między 3650 a 3750 bo waga z dokładnością 100g ma wtedy taki zakres. Po przekładce siodła (na SKN), zacisku (dźwignia na śrubę, jeśli się da bo sama obejma jest zintegrowana) i sztycy (Accent? Ale to gdyby zamontowana okazała się za krótka) zrzucę lekko licząc 150g, a przy wszystkich modyfikacjach pewnie i więcej, co mnie bardzo satysfakcjonuje Co do ceny też się na razie dogadaliśmy (nie da się ukryć że mniej niż na aukcji ) i w niedzielę obejrzę sobie ramkę "na żywo" - jak mi przypasuje... to witam w klubie GT! Ale mam jeszcze jedno pytanie: czy ktoś używa(ł) ramy i-drive z V-kami z tyłu? Jak praca takiego zawieszenia będzie miała wpływ na V-brake? Bo posiadam stare LXy z równoległowodami (co za nazwa ) i się poważnie zastanawiam czy ich nie założyć. Bo niestety wpadł mi nagły wydatek i z hydraulikami się nie wyrobię a kupowanie mechaników na kilka miesięcy to bez sensu, zwłaszcza że V-ki mam w idealnym stanie + 2 rodzaje klocków do wyboru. :yes: I teraz: czy tylny trójkąt jest sztywny? Bo LXy potrafią rozgiąć nawet ramę Dartmoora z kwadratowych profili, jeśli dobrze się je pociągnie. I czy bujanie (praca zawieszenia) nie będzie za bardzo wpływało na linki z pancerzykami? Teoretycznie nie powinno, bo linki idą dołem i tylko lekko by się "podginały" a nie tworzyły "garbu" jak przy prowadzeniu górą. PS. Jak jest z serwisem takiego zawieszenia w razie, gdyby np. dostało luzów? To stary typ i-drive, jeszcze z tym wielkim mimośrodem dla suportu. PS2. Nominalnie rama obsługuje ok. 100 skoku amortyzatora (sprzedawali ją z Psylo i podobnymi amorkami), ale 120 też jak myślę powinno dać radę? Bo 130 i wyżej nie ma sensu ryzykować chyba?
KAZUMI Napisano 6 Maja 2008 Napisano 6 Maja 2008 Wbrew pozorom serwis tego zawieszenie nie jest trudny i nawet na stronie GT był filmik jak rozłożyć i jak złożyć to całe ustrojstwo więc raczej bym się o to nie martwił
MrJ Napisano 7 Maja 2008 Napisano 7 Maja 2008 No to w porządku - na fotce widać było, że 2 śruby do mocowania dogbone'a mają już swoje lata, ale akurat ich wymiana nie powinna być problemem - pod bokiem mam hurtownię metalową a tam śrub jest na tony Co do V-brake w tej chwili nie jestem pewien co dalej. Zamówiłem sobie koła Mavic Crossride CL i nie sprawdziłem dokładnie, czy tegoroczny model nadaje się jednocześnie pod V. Jak nie, chyba zmienię zamówienie na taki 6śrub+V (CNC), ale to się zobaczy Wtedy z przodu wyląduje RST Titan Air 130mm (mimo że nie ma w katalogu, jest wersja pod V-ki) po mam go po duuużej zniżce a bardzo podoba mi się i budowa (otwarta kąpiel a nie jakieś kartridże jak w Epiconie) i waga... real ok. 1900g z piwotami :yes:
ulvgar Napisano 7 Maja 2008 Napisano 7 Maja 2008 Dwie nowiutkie ramki GT Avalanche 2.0 biała i czerwona mozliwosc zamowienia innych rozmiarow (S L XL) i kolorow (SZARA, POLEROWANE ALU)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.